סוחפת, מרגשת וייחודית מתמיד: העונה ה-46 של הסינפונייטה הישראלית באר שבע

סוחפת,  מרגשת וייחודית מתמיד:  העונה ה-46 של הסינפונייטה הישראלית באר שבע

הסינפונייטה הישראלית באר שבע חשפה היום את הרפרטואר החדש לעונת הקונצרטים 2018/19 בניהולו המוסיקלי של מאסטרו ניר קברטי, המצטרף לתזמורת החל מאוגוסט הקרוב וינהיג את הקו האמנותי של התזמורת הוותיקה והידועה שנוסדה בשנת 1973

 קברטי בחר לפתוח את העונה ה- 46 של הסינפונייטה בציון 70 שנה לשחרור באר-שבע ו- 100 שנים להולדתו של לאונרד ברנשטיין, עם הצלילים שליוו את שחרור העיר בשנת 1948: התזמורת תשחזר את היצירות הקלאסיות שבוצעו בקונצרט ההיסטורי בניצוחו של ברנשטיין הצעיר ונגני הפילהרמונית. הקונצרט יתקיים ב-29 באוקטובר, יום שחרור באר-שבע.

במסגרת סדרת "קלאסיקה" –   יתארחו מנצחים וסולנים מובילים: אבי אוסטרובסקי ינצח על יצירה בבכורה עולמית מאת המלחין חיים פרמונט, שלו עד-אל ינצח על סולני התזמורת בקונצרט המוקדש ליצירות באך, ארתור פייגן (ארה"ב) ינצח על קונצרט בהשתתפותה של אחת הצ'לניות הצעירות המבוקשות ביותר בעולם כיום, דניאל אקטה.

השנה, "פסטיבל אביב קלאסי בנגב" – אירוע הדגל של התזמורת, יקשט את אולם הקונצרטים של התזמורת, בצלילי וצבעי ספרד, למשך ארבעת ימי הפסטיבל הנערכים בחודש מרץ 2019 . בקונצרט פתיחת הפסטיבל  יארח קברטי את הזמר והיוצר דויד ברוזה ואת הגיטריסט המחונן מרקו טופצ'י (אוקראינה), את המנצחת המוערכת רועית פלדנקרייז, אחת הנציגות המבריקות של הדור החדש של מנצחים ישראלים, העושה חיל בדרום אמריקה. האווירה הספרדית תמשיך גם בקונצרטים הבאים של הפסטיבל עם לקט להיטי אופרה על אדמת ספרד כמו: כרמן, דון קרלוס, הטרובאדור ועוד.  והופעה מחשמלת של להקת הפלמנקו הישראלית "קומפאס" בניהולה האמנותי של מיכל נתן.  הכנר הבינלאומי ג'יל אפאפ (צרפת) חובר לכנרים ירון פרנסקי וניתאי צורי בקונצרט שיגרום לכם להתאהב מחדש בכינור… והפתעה מיוחדת:  תיאטרון-אופרה "דון ג'ובאני" – הפקה ייחודית ותיאטרלית לאופרה האהובה מאת מוצרט.

הסדרה הקלאסית הקלה צלילים מהגלובוס תהיה השנה מגוונת מתמיד, עם שילובים מוסיקליים, אמנים ויצירות מרחבי העולם. מסע מוסיקלישיתחיל בקונצרט בין מזרח למערב, ממוצרט עד עבד אלוואהב עם תייסיר אליאס אמן העוד ובני משפחתו. נפגוש את כל צבעי הבלקן עם אנסמבל צ'וקריליה והמנצח הנפלא דורון סלומון,. בהמשך העונה יתקיים קונצרט עם יצירות מופת בקצב הטנגו בשילוב שיריה הידועים של מרסדס סוסה בניצוחו של זיו קזו'קארו

בסדרה הישראלית נגלה מה קורה כשהקלאסי והפופ נפגשים על במה אחת. בניצוחו וניהולו המוסיקלי של גיל שוחט. השנה, יתארחו במהלך העונה על במת הסינפונייטה בתמהיל מוסיקלי נפלא ומרתק האמנים :רותם כהן, שלומי שבן, דני רובס ,דניאלה לוגסי וקרן הדר

המנצח ואמן כלי ההקשה חן צימליסטה ממשיך להפתיע בסדרת קונצרטים שהיא חוויה תרבותית מרתקת לכל הגילאים: הסדרה לכל המשפחה, משלבת לצד המוסיקה חוויה חושית של מחול ודרמה.  בין הקונצרטים השנה:  "שירי ילדות פסקול כחול לבן" מסע מרגש של המוסיקה שעליה גדלנו, "הסינפונייטה בנעלי בלט" ו"הומור ומשחקי ילדים" קונצרט המשלב דרמה, ליצנות ומוסיקה קלאבית מלאת הומור ושמחת חיים.

סדרת "קאמרית 7" האיכותית והאינטימית, מתחדשת עם רפרטואר  בביצוע מיטב המוסיקאים מרחבי הארץ והעולם. מיזם מיוחד ומשותף של הקונסרבטוריון העירוני למוסיקה,  הסינפונייטה הישראלית באר-שבע והמשכן לאמנויות הבמה. (בניהול אמנותי משותף של הנהלת הקונסרבטוריון והנהלת הסינפונייטה).

קלאודיה צובל, מנכ"ל הסינפונייטה: "עונת הקונצרטים ה- 46 של התזמורת היא בסימן חיזוק הקשר עם הקהל שלנו באמצעות מפגש חווייתי סביב האירוע שנקרא "קונצרט". אנו שואפים להעמקת החוויה של המאזין ומתכננים  "הפתעות" והעשרה במגוון קונצרטים מתוך הרפרטואר.  הסינפונייטה היא הדגל המוסיקלי של הדרום ומהווה חלק בלתי נפרד מהתנופה וההתפתחות בנגב. מעבר ליצירה והעשייה האמנותית, אנו משקיעים רבות בהעמקת הקשר עם הקהילה. הסינפונייטה מטפחת את חינוכו המוסיקלי של הדור הצעיר ומופיעה בפני ילדים, בני נוער וסטודנטים ברחבי הנגב: גם השנה, מאות סטודנטים מאוניברסיטת בן –גוריון והמכללות האקדמיות באזור  יפקדו את אולם הקונצרטים  בסדרה הייחודית מסוגה בארץ, המשלבת חוויה תרבותית עם נקודות זכות אקדמיות".

ניר קברטי, המנהל המוסיקלי "אני שמח ונרגש להצטרף למשפחת הסינפונייטה הישראלית באר שבע כמנהל מוסיקאלי, ויחד עם חבריי נגני התזמורת והצוות הניהולי, נמשיך להעשיר את חיי העיר באר שבע על ידי יצירת חוויות מוסיקליות עוצמתיות והופעות בלתי נשכחות. שפע התכניות בכל הסדרות שנציע העונה יכללו יצירות מופת מהרפרטואר התזמורתי, יצירות ישראליות שיושמעו בהופעת בכורה וכן נמשיך לשמש גשר לשילוב בין סגנונות מוסיקליים שונים. את הבמה שלנו אחלוק השנה עם אמנים נפלאים מהארץ ומחו"ל שבכישרונם יהפכו כל קונצרט לאירוע אומנותי".

Santa Barbara Symphony – Nir Kabaretti 3/16/13 Granada Theatre

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
01.06.2026 האלופות מהדרום! רקדניות הערבה התיכונה זכו בפרסי 'גרנד פרי' בתחרויות מחול ארציות Super Star ו-U Talent
רקדניות סטודיו ZAZA למחול בערבה התיכונה חתמו סבב תחרויות מחול...
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
דילוג לתוכן