נתיבות (שוב) בקדמת הבמה בשחמט בדרום

נתיבות (שוב) בקדמת הבמה בשחמט בדרום
עמותת צל"ש

מזה כארבע שנים פועלת בעיר נתיבות קבוצת שחמט לתלמידים מכיתות ג'-ו' מבתי הספר "נועם אורות" ו"נועם אליהו" בנתיבות. החוג הועבר בראשיתו בהתנדבות על ידי חבר מועצת העיר- ירון סמימי שרתם את עמותת צל"ש- "צעירים לומדים שחמט" המפתחת את נושא השחמט בפריפריות הגאוגרפיות והחברתיות.

נתיבות (שוב) בקדמת הבמה בשחמט בדרום
עמותת צל"ש

במהלך השנים האחרונות הצטרף המאמן המקצועי שלומי בן חיים שהביא מספר הישגים משמעותיים לקבוצות השחמט בעיר נתיבות שהגדולה שבהם הייתה הזכייה במקום הראשון בארץ בטורניר שהתקיים בקיץ האחרון.

ביום שישי האחרון השתתפו כלל הילדים בתחרות מחוזית שהופקה על ידי עמותת צל"ש ובית הספר לשחמט באר-שבע. המשחקים היו אומנם בשיטה של "אחד על אחד" אך כלל התוצאות היו קבוצתיות. דבר זה גורם לילדים להבין שהם נמדדים כקבוצה ולכן עליהם לתמוך אחד בשני.

לאחר כשלושה משחקים מורטי עצבים עם ילדים מרחבי הדרום הוכרז על ידי מנכ"ל עמותת צל"ש שהזוכים במקום הראשון היו תלמידי נתיבות, במקום שני- בית ספר רמב"ם ב"ש ובמקום השלישי בית הספר "אלומות" ב"ש.

שלומי בן חיים– מאמן הקבוצה אמר: "מידי יום שלישי מיטב המוחות הצעירים של נתיבות נועדים לשיעור שחמט. בשתי קבוצות של מתחילים ומתקדמים לומדים הם את רזי המשחק. מעמיקים התלמידים את הבנתם, ואכן התוצאות לא בוששות לבוא. הישגים מעולים בתחרויות הן ברמה האזורית והן ברמה הארצית. אני גאה בהם ומאמין נושא השחמט הינו כלי חשוב לפיתוח יכולות חשיבה הן בלימודים והן בחיים היום יומיים".

נתיבות (שוב) בקדמת הבמה בשחמט בדרום
עמותת צל"ש
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
דילוג לתוכן