נשיא המדינה סייר בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע

נשיא המדינה סייר בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, סייר אתמול (רביעי, 01/08) בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע ונחשף להצלחה האדירה של הפרויקט. יחד עמו ביקרו במקום שרת המשפטים איילת שקד, נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות ואישי ציבור רבים נוספים. כידוע, באר-שבע הייתה החלוצה בהקמת בית משפט קהילתי ראשון מסוגו בישראל. אחריה הועתק המיזם, המבטא שותפות ואחריות חברתית יוצאת דופן למען הקהילה, לערים אחרות במרכז הארץ בהן תל אביב, בהמשך צפויה פעילותו להתרחב גם לירושלים וחיפה.

מטרתו של בית המשפט הקהילתי היא להציע פתרונות שיקומיים, מבוססי מיקום וקהילה, לבעיות המובאות לפתחו של בית המשפט. זאת, באמצעות הליך פלילי שיתופי, מבוסס ידע והקשר, ממוקד בתוצאות שיקומיות ונשען על משאבי רווחה וקהילה, תוך הנגשת שירותי רווחה וחיזוק מערכות תומכות ומבלי לפגוע במעמדו של נפגע העבירה בהליך הפלילי. המודל החל לפעול בבאר-שבע אודות לתשתית קהילתית איתנה הכוללת מגוון רחב של שירותים ציבוריים, ארגונים חברתיים, ותושבים הפעילים למען קהילתם. חדשנותו וכוחו – באחריות המשותפת שנוטלות על עצמן יחד – מערכת המשפט ואכיפת החוק על מרכיביה והעיר על שירותיה ותושביה.

מדובר בפרויקט משותף למשרד המשפטים, עיריית באר-שבע, הנהלת בתי המשפט, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, משטרת ישראל וג'וינט ישראל-אשלים.

נשיא המדינה, ראובן ריבלין:"הרוח שנושבת כאן היא של אכפתיות, של אמונה בבני אדם. התרשמתי שהאחריות המשותפת איננה רק בגדר עקרון על, אלא תיאור מדויק של מה שמתרחש כאן, בבית המשפט הקהילתי, מידי יום ביומו.

הנשיא סיים ואמר: "בית המשפט הקהילתי הוא עדות נוספת לכך שמערכת המשפט שלנו איננה שוקטת על שמריה, ובוחנת דרכים חדשות להעמיק את הצדק והצדקה שבמשפט, וכן את יעילותו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
דילוג לתוכן