נשיא המדינה סייר בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע

נשיא המדינה סייר בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, סייר אתמול (רביעי, 01/08) בבית המשפט הקהילתי בבאר-שבע ונחשף להצלחה האדירה של הפרויקט. יחד עמו ביקרו במקום שרת המשפטים איילת שקד, נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות ואישי ציבור רבים נוספים. כידוע, באר-שבע הייתה החלוצה בהקמת בית משפט קהילתי ראשון מסוגו בישראל. אחריה הועתק המיזם, המבטא שותפות ואחריות חברתית יוצאת דופן למען הקהילה, לערים אחרות במרכז הארץ בהן תל אביב, בהמשך צפויה פעילותו להתרחב גם לירושלים וחיפה.

מטרתו של בית המשפט הקהילתי היא להציע פתרונות שיקומיים, מבוססי מיקום וקהילה, לבעיות המובאות לפתחו של בית המשפט. זאת, באמצעות הליך פלילי שיתופי, מבוסס ידע והקשר, ממוקד בתוצאות שיקומיות ונשען על משאבי רווחה וקהילה, תוך הנגשת שירותי רווחה וחיזוק מערכות תומכות ומבלי לפגוע במעמדו של נפגע העבירה בהליך הפלילי. המודל החל לפעול בבאר-שבע אודות לתשתית קהילתית איתנה הכוללת מגוון רחב של שירותים ציבוריים, ארגונים חברתיים, ותושבים הפעילים למען קהילתם. חדשנותו וכוחו – באחריות המשותפת שנוטלות על עצמן יחד – מערכת המשפט ואכיפת החוק על מרכיביה והעיר על שירותיה ותושביה.

מדובר בפרויקט משותף למשרד המשפטים, עיריית באר-שבע, הנהלת בתי המשפט, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, משטרת ישראל וג'וינט ישראל-אשלים.

נשיא המדינה, ראובן ריבלין:"הרוח שנושבת כאן היא של אכפתיות, של אמונה בבני אדם. התרשמתי שהאחריות המשותפת איננה רק בגדר עקרון על, אלא תיאור מדויק של מה שמתרחש כאן, בבית המשפט הקהילתי, מידי יום ביומו.

הנשיא סיים ואמר: "בית המשפט הקהילתי הוא עדות נוספת לכך שמערכת המשפט שלנו איננה שוקטת על שמריה, ובוחנת דרכים חדשות להעמיק את הצדק והצדקה שבמשפט, וכן את יעילותו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
נשיא המדינה ביקר בבסיס "תל נוף" של חיל האוויר
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום חמישי, ח׳ בניסן,...
דילוג לתוכן