נשיא המדינה ביקר בעזה

נשיא המדינה ביקר בעזה
קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, כ״ז בתמוז, 23 ביולי בעזה.

את ביקור הנשיא ליוו מפקד פיקוד הדרום אלוף יניב עשור, מפקד אוגדת 99 תת-אלוף יואב ברונר ומפקדים נוספים, אשר סקרו בפני הנשיא אודות תמונת המצב המבצעית בגזרה.

במהלך ביקורו שוחח הנשיא עם לוחמי המילואים של גדוד 969, ואמר: ״כששומעים אתכם ורואים אתכם ממקור ראשון, מבינים שכל מה שאתם עושים נועד להגן על אזרחי מדינת ישראל, נועד להגן על יישובי העוטף ונועד להגן על המדינה כולה. אתם עוזבים עבודה, משפחה, שגרה – ובאים בלי היסוס, כי אתם יודעים שאין תחליף לנוכחות שלכם. חשוב לי גם לשקף את העומס העצום שיש על המילואימניקים. אנחנו מוכרחים להבין שעם ישראל ברגע הזה חייב להיות מאוחד, ולא לוותר לרגע״.

קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ.

במהלך השיחה הכנה והפתוחה שנערכה, נשמעו מגוון קולות שתארו את תחושת האחריות המשותפת ואת חשיבות השוויון בנטל, בתוך כך שיתפו גם מפקדים מגדוד נצח יהודה, מנקודת מבטם, את המורכבות והשליחות שבשירות, והביעו מחויבות להמשך שילוב משמעותי תוך כיבוד זהותם ואמונתם.

הנשיא השיב לדברים שנאמרו: ״בתוך הקהילה החרדית יש שינויים ותמורות שצריך להוביל אותם. בסופו של דבר אני רוצה שכולם יכנסו תחת האלונקה. ויש פה תהליך שקורה – אני יודע את זה, בין היתר, כי פקדתי הרבה משפחות שכולות, שביניהן משפחות חרדיות שסיפורם לא מסופר״.

בשיחתו התייחס הנשיא למאמץ להשבת החטופים ואמר: אתם נלחמים כדי לשנות את המציאות ולהחזיר את החטופים שלנו – זאת המשימה הכי בוערת. יש עכשיו משא ומתן אינטנסיבי, בזכות הפעילות שלכם ובזכות כל מי שנלחם ברצועה. אתם תביאו לנו את החטופים בחזרה, ואני מאוד מקווה שנשמע את הבשורה שתוכל להביא לשינוי אזורי משמעותי.

קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ.

במהלך ביקורו, הוצג לנשיא המאמץ ההומניטרי במסגרתו מאפשרת ישראל את כניסתן של מאות משאיות סיוע לרצועת עזה מדי שבוע, תוך איזון מורכב בין הצרכים ההומניטריים לבין שיקולי הביטחון. הנשיא התייחס ואמר: ״אנחנו פועלים פה על פי הדין הבינלאומי – אנחנו מספקים סיוע הומניטרי על פי הדין הבינלאומי. מי שמנסה לחבל בסיוע זה חמאס ואנשיו שמוכנים לעשות הכל כדי למנוע מכוחותינו לפרק תשתיות שעלולות לפגוע בנו ובאזרחינו״.

בסיום ביקורו, נפגש הנשיא עם תצפיתניות ולוחמות איסוף מגדוד 414, במוצב יפתח, איתן שוחח על תחושת האחריות הגדולה שהן נושאות ועל מקומן כחלק מהמאמץ הביטחוני הלאומי כשבמרכז השיחה עמדה שאלה מהותית שהעלה הנשיא: ״מאז השבעה באוקטובר צה״ל הפיק הרבה לקחים. אני רוצה לשאול אם אתן מרגישות שהמפקדים, בכל הדרגות, מקשיבים לכן?”

אחת התצפיתניות השיבה: “חד משמעית כן.”

תצפיתנית נוספת השיבה: “מאז השבעה באוקטובר הדברים הפכו להרבה יותר טובים, הכל הרבה יותר פתוח, והקשר הפך להיות יותר רציני ויותר משמעותי״.

הנשיא סיכם ואמר: “בסוף, לעיתים אדם אחד יכול לשנות את כל המפה. תמיד צריך להטיל ספק, לא להיכנס לקבעון. יש לכן תפקיד נהדר וחשוב״.

קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
דילוג לתוכן