נרתמים להעלאת המודעות ולהבטחת סביבה בטוחה לילדים אלרגיים בבאר שבע

נרתמים להעלאת המודעות ולהבטחת סביבה בטוחה לילדים אלרגיים בבאר שבע

עיריית באר שבע בשיתוף עמותת יהל נרתמת להעלאת המודעות ולהבטחת סביבה בטוחה לילדים אלרגיים בעיר. לאחרונה אנו עדים לעלייה גדולה בשיעור הילדים הסובלים מאלרגיה מסכנת חיים למזון בישראל, במסגרת מגוון מהלכים בהם פעולות הסברה שמקדמת העירייה על מנת לעורר את המודעות ככל שניתן בין היתר יוצבו בשבועות הקרובים שלטים בכניסה לפארקים גדולים ברחבי העיר, חולק לתושבים דף מידע בנושא בצרופה לארנונה וכן יערך קמפיין מדיה דיגיטאלית. בנוסף, יוצב שילוט בכניסה למוסדות חינוך בהם לומדים ילדים אלרגיים בכדי לאפשר סביבה לימודית בטוחה ככל שניתן, שכן גם חלקיקים מזעריים של מרכיבים אלרגנים עלולים לגרום לתגובות אלרגיות קשות ואף למוות. 

כידוע, כדי שניתן יהיה לאפשר סביבה בטוחה נדרשת הירתמות תושבים גם במרחבים הציבוריים ובפעילויות שכולנו לוקחים בהם חלק ביניהם גינות המשחקים, אירועי התרבות, חוגים, תנועות הנוער, מסיבות, ימי הולדת ועוד. כל מה שחשוב לעשות הוא להיות מודעים ולהתחשב. שכן מודעות מצילה חיים. 

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ': " מדובר בנדבך נוסף המבטא את החזון החינוכי העירוני שבבסיסו ערכים של אהבת האדם, קבלת האחר, התחשבות ואחריות חברתית. כך מגדלים דור שנכון להכיר בצרכים המיוחדים של זולתם. דור עם תחושת ערך עצמי, שייכות ומעורבות חברתית. זו כוחה של קהילה שהערבות ההדדית היא נר לרגליה ".

מ"מ וסגנית רה"ע מחזיקת תיק החינוך בעיריית באר שבע, ד"ר חפצי זוהר: " עקרונות המהלך מבטאים עוגן בחינוך לערכים ומעל לכל חינוך לאהבת האדם. זוהר הוסיפה, ג'ון דיואי אמר פעם כי "תפקידו של החינוך הוא לא להכין לחיים. חינוך הוא החיים עצמם".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום; כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
241 פצועים הגיעו לבית החולים ברזילי ב-7 באוקטובר: 49% מכלל...
יותר משני עשורים אחרי שהמדינה הכירה בצורך, עדיין אין מדיניות להתמודדות עם ירידת מפלס ים המלח והשפעותיה
למרות החלטת הממשלה להפוך את צפון ים המלח מאזור מוכה...
בועה בלב מדבר: פסטיבל "מטאורה" חוזר לכפר הנוקדים במהדורה שישית וקסומה חוויה מוזיקלית מהפנטת בשכיבה, משקיעה ועד זריחה
מהדורה שישית: מסע לילי בן 12 שעות של חושך, שקט,...
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
היסטוריה בעיר אילת - הממשלה אישרה את יוזמת שרת התחבורה מירי רגב: תוכנית אסטרטגית לחיזוק אילת וחבל אילות
התוכנית בהיקף עשרות מיליוני שקלים כוללת פיתוח נמל התעופה רמון,...
מילים של גבורה
בתום תחרות הכתיבה הארצית היוקרתית ע"ש דן דוד, הנערכת בשיתוף...
הבאנו שלום עליכם: המערכת שתבטיח נחיתה קלה ובטוחה תוצג בכנס בינלאומי
סטודנטים מ-SCE  פיתחו מערכת אוטונומית שמזהה משבי רוח צד ומתקנת...
מרכז המבקרים בנאות חובב פותח את שעריו ללא עלות למשפחות משרתי המילואים במהלך חודשי הקיץ
מרכז המבקרים לכימיה, תעשייה וקיימות על שם אלי הורוביץ בנאות...
מפגן אחדות נדיר: רבנים, שרים, חברי כנסת, ואנשי עסקים בהילולה המרכזית בראשות האדמו"ר רבי נתנאל שריקי שליט"א
אמש נערכה ההילולה המרכזית לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל,...
דילוג לתוכן