נפרדים מרחל "הלב הגדול" של חברת "אדמה"

נפרדים מרחל "הלב הגדול" של חברת "אדמה"
צילום דיאגו מיטלברג

עשרות מעובדי ומנהלי חברת "אדמה", בכירי אגף החינוך בעיריית באר-שבע ועובדי החווה החקלאית של באר-שבע בראשותו של מנהל החווה המיתולוגי רפי חדד, נפרדו בשבוע שעבר באירוע מרגש מרחל לוי, מנהלת קשרי קהילה באדמה, הפורשת בימים אלה מהחברה אחרי 44 שנות פעילות.

נפרדים מרחל "הלב הגדול" של חברת "אדמה"
צילום דיאגו מיטלברג

לרחל לוי, שרבים מכירים אותה בכינויה "הלב" של חברת אדמה, בשל פעילותה רבת השנים למען אוכלוסיות מגוונות בעיר ולחיזוק המצוינות במוסדות החינוך רבים ברחבי הנגב, היה חיבור מיוחד לחווה החקלאית של באר-שבע.

בשש השנים האחרונות הפכה החווה, בתמיכתה האינטנסיבית של "אדמה" לאחד ממוקדי המצוינות הבולטים בעיר ואורחים מגיעים אליה מכל רחבי הארץ ואף מחו"ל כדי להתרשם מהחווה המשוכללת והמרשימה. רחל לוי הפכה את החווה לביתה השני ממש ובעזרת התקציבים שהעמידה לרשות החווה חברת "אדמה" היא הפכה למרכז ידע ולמידה חשוב ביותר עבור תלמידי באר-שבע. כך עשתה אגב גם לחוות החקלאיות באשדוד ובלוד.

זו הסיבה שעובדי החווה החליטו ליזום ולארגן בעצמם את אירוע הפרידה מרחל. ואכן בחמישי האחרון הגיעו החברים של רחל מהעירייה, מחברת אדמה ומהחווה, לאירוע פרידה מרגש במיוחד. רחל, שחשבה שהיא באה להיפרד רק מרפי חדד ומהצוות המצומצם של החווה, הופתעה לגלות עשרות אנשים שקמו והריעו לה.

נפרדים מרחל "הלב הגדול" של חברת "אדמה"
צילום דיאגו מיטלברג

"אני זוכרת את החווה מימי ילדותי בבאר-שבע הקטנה. אהבתי להגיע לכאן ולגעת באדמה בידיי ולעקוב אחר הירקות שגידלנו. כשהגעתי לכאן לפני שש שנים במסגרת התפקיד היה עצוב לראות את החווה הגדולה ריקה מפעילות. לא ידעתי מה בדיוק נעשה פה אבל עם הרבה אהבה לעבודת האדמה ובמיוחד לצוות המופלא של החווה ולתמיכה של ראש העיר באר-שבע וכל הצוות הנפלא של אגף החינוך – הצלחנו לעשות פה קצת קסמים…"

מנהלת אגף החינוך בעירייה, זהבה הראל, הודתה לרחל על תרומתה העצומה לחווה ולמערכת החינוך בכלל וכך עשו גם יעקב קורסיה, אלברט שוקרון ובכירים אחרים מחברת אדמה. גם ילדיה של רחל היו שם כדי לחבק אותה ולספר על האמא שדיברה איתם על ערכים.

יותר מכולם ריגש מנהל החווה רפי חדד שהעניק לרחל תמונה עם חמניות, הפרח האהוב עליה ובסיום דבריו אמר לרחל: "עכשיו אני מזמין אותך רחל היקרה להמשיך ולבקר אותנו בחווה, הפעם כמתנדבת מהשורה, כמו כל אותם עשרות מתנדבים שהבאת לנו במהלך השנים הבלתי נשכחות איתנו…"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מנכ״לית מכבי שירותי בריאות בביקור במחוז הדרום: ״נערכים להמשך עבודה שוטפת גם במהלך חג הפסח; רפואת הקהילה פועלת כבשגרה למען המטופלים - במרפאות ובמוקדי החירום”
על רקע המשך הלחימה ופינוי תושבי הדרום שביתם נפגע במבצע...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
בהמשך לפגיעות הטילים בערד ובדימונה: ארגון הקבלנים בנגב הודיע על התגייסות לשיקום המבנים שנפגעו
אלי אביסרור: "ההרס שנחשף בזירות ממחיש שוב את מחיר פערי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון סייר בדימונה ובערד לאחר פגיעות הטילים: "נעמיד לרשויות את כל הכלים המקצועיים והסיוע הנדרש".
בעקבות פגיעות הטילים שאירעו אמש התקיים היום סיור בדימונה ובערד...
מבקר המדינה בזירות הנפילה בדרום: "הנחנו בפני ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל דוח סודי ביותר שהוגש להם אחרי עם כלביא, על מערכת ההגנה האווירית - עליהם לתת מענה לנושאים שעלו בדוח"
בסיור בדימונה ובערד קרא המבקר לממשלה: "הממשלה חייבת להכין תוכנית...
נשיא המדינה ביקר במאפיית משפחתו של שורד השבי שגב כלפון, שנפגעה מפגיעת הטיל בדימונה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הגיע היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בערד: ״המשטר באיראן בהיסטריה פנימית, הם חוטפים וחוטפים. זה תהליך שבסופו נמצא את איראן יותר מוחלשת. חזקו ואמצו עם ישראל - אנחנו נעבור את זה, ונעבור את זה בגדול״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
מכבי שירותי בריאות: בהמשך לפעילות מחוז הדרום במשך הלילה: צוותי הרפואה של מכבי נמצאים במלונות המפונים מביתם בים המלח, סניף מכבי פארם בערד פעל במהלך הלילה כדי לספק תרופות לזקוקים להן; קו הסיוע לנפש ממשיך לפעול כל העת
במהלך השעות החולפות הגיעו צוותי הרפואה של מכבי למלונות ים...
דילוג לתוכן