נחנכה באופקים מכינת המדעים הראשונה בארץ

נחנכה באופקים מכינת המדעים הראשונה בארץ
צילום: אייל יצהר

בשבוע שעבר, התקיים באופקים פקס פתיחת המכינה המדעית, שתשלב לימודי מדעים ותרומה לקהילה. בטקס נכחו נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' דניאל זייפמן, ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון לחינוך מדעי, נציגי משרד החינוך ומשרד הביטחון ובכירי מכון וייצמן.

מכינת המדעים הראשונה בארץ
צילום: אייל יצהר

מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, ועיריית אופקים החליטו לפני כשנה על שיתוף פעולה נוסף ובמסגרתו תחל את פעילותה בעיר המכינה הקדם צבאית-מדעית הראשונה בישראל . מטרת המכינות הקדם צבאיות היא ליצור מנהיגות אזרחית איכותית, שתבוא לידי ביטוי הן בשירות משמעותי בצה"ל, והן באזרחות פעילה ותורמת לחברה הישראלית. זאת מכינה הראשונה, מבין עשרות הקיימות, ששמה לה למטרה לקדם את תחום המדע והטכנולוגיה והחינוך המדעי, המהווים את אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים המהווים את בסיס החוסן של מדינת ישראל, מנוע שעל בסיסו צומחים הכלכלה, התעשייה, חברות טכנולוגיות והתרבות, ושבאמצעותו נעשות פריצות דרך משמעותיות בתחומים שהחברה האנושית מתמודדת אתם, כגון אנרגיה, מזון, רפואה, סביבה ועוד.

המכינה מיועדת לתלמידים מצטיינים ממגמות מדעיות ברחבי הארץ, המעוניינים לשלב בין אהבתם למדע לבין רצונם לתרום לקהילה. במסגרת המכינה ישלבו החניכים לימודים במגוון נושאים מתחומי המדעים ברמה גבוהה ופעילות קהילתית אינטנסיבית בתחום החינוך המדעי בעיר. התכניות החינוכיות הקיימות במכון דוידסון יהוו בסיס לפעילות חניכי המכינה בהתנדבות בבתי ספר ומסגרות חינוכיות קהילתיות אחרות, למען הנגשה וקידום של מדע בישראל. המכינה תפעל בשיתוף פעולה מלא עם עיריית אופקים, המעניקה את התשתיות והמשאבים הדרושים לתלמידי המכינה ולמדריכים בעיר, הכוללים מעבדות וכיתות הלימוד ודירות עבור התלמידים והמדריכים.

ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע: "מטרת מכינת "אופקים למדע" היא להכשיר עתודה מדעית של מנהיגים צעירים שיקדמו את תפיסת המדע ואת החינוך המדעי כאמצעי לקידום החוסן הקהילתי והצמיחה של תושבי אופקים, האזור והחברה הישראלית כולה. חניכי המכינה לומדים ומתנסים במדע ומעבירים תכנים מבית היוצר של מכון דוידסון בבתי ספר ובמסגרות חינוכיות באופקים וסביבותיה. אנו רואים חשיבות רבה ומברכים על שיתוף הפעולה עם עיריית אופקים. אנו מאמינים כי חשיפת החניכים לאתגרים הניצבים כיום בפני החברה הישראלית, תעודד אותם לתרום ולהשפיע על העתיד באמצעות קידום החינוך המדעי והטכנולוגי".

ראש העיר, איציק דנינו: "שיתוף הפעולה עם מכון וייצמן הינו קפיצת מדרגה עבור מערכת החינוך העירונית שלנו בכל הקשור לתחום המדעי והוא אחד ממספר פרויקטים משותפים שמתקיימים בין המכון לעירייה, ובהם הגעתם של תלמידנו ללימודים במכון והקמתו של מרכז למידה משותף ליישובי אשכול נגב מערבי, שמחזק את השורשים של מכון וייצמן באזורנו. הקמתה של מכינה קדם צבאית שתתמחה בתחום המדע, תהווה השראה ועידוד לתלמידי אופקים לפנות לתחום זה. אני בטוח שעם הקמתה המכינה תהווה מודל לערים נוספות בארץ".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המכללה האקדמית אשקלון: יום פתוח ביום שישי ה-17 ביולי
ביום שישי, 18.7.25,כ"ב בתמוז, יתקיים יום פתוח במכללה האקדמית אשקלון...
בדרך לשיא ישראלי חדש ? משה חדד נבחר ליו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט –זו הקדנציה החמישית !
בתום מסע בחירות ארוך ומאתגר למועצת העובדים של כאלף עובדי...
מתניעים מחדש את חיי הלילה בבאר שבע: חברת "יעדים" תוביל סיורי לילה במוקדי הבילוי המתפתחים של העיר לאורך הקיץ
מהלך סיורי הקיץ במוקדי הבילוי בשכונות הוותיקות בעיר יוצא לדרך...
׳משמרות ירוחם׳ משיקה חוג חדש במרכז היום לקשיש: טיפול בכלבים
השבוע נפתח לראשונה חוג כלבים טיפולי במרכז היום ׳משמרות בירוחם׳,...
יזמות, מנהיגות ותקווה לחברה הבדואית עידן הנגב אירח את המפגש השני השנתי של אינתימאא
בסוף השבוע שעבר התכנסו בבית עידן הנגב עשרות חברי רשת...
מינוי חדש ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון
פרופ' אלי אברמוב מונה ליו"ר חבר הנאמנים של SCE המכללה האקדמית להנדסה...
נבחר מנהל חדש לתיכון עתיד ניצנה
רשת החינוך עתיד בחרה במוחמד מחאגנה לנהל את תיכון עתיד ניצנה. ...
כיסופים | זוכרים וממשיכים
יום מרגש! לראשונה מאז הטבח הנורא ב-7 באוקטובר, נאסף חלב...
יותר מאלף חסידים השתתפו בהילולה לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל, אביו של הרב יעקב ישראל "הרנטגן"
יותר מאלף חסידים ומעריצים של הרב יעקב ישראל איפרגן (הרנטגן...
משרד הבינוי והשיכון: למעלה מ-300 דירות דיור ציבורי בניהול עמידר נפגעו במהלך 12 ימים של מבצע "עם כלביא": תהליך השיקום בעיצומו
במהלך 12 ימי הלחימה של מבצע "עם כלביא", נפגעו למעלה...
דילוג לתוכן