נחנכה באופקים מכינת המדעים הראשונה בארץ

נחנכה באופקים מכינת המדעים הראשונה בארץ
צילום: אייל יצהר

בשבוע שעבר, התקיים באופקים פקס פתיחת המכינה המדעית, שתשלב לימודי מדעים ותרומה לקהילה. בטקס נכחו נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' דניאל זייפמן, ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון לחינוך מדעי, נציגי משרד החינוך ומשרד הביטחון ובכירי מכון וייצמן.

מכינת המדעים הראשונה בארץ
צילום: אייל יצהר

מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, ועיריית אופקים החליטו לפני כשנה על שיתוף פעולה נוסף ובמסגרתו תחל את פעילותה בעיר המכינה הקדם צבאית-מדעית הראשונה בישראל . מטרת המכינות הקדם צבאיות היא ליצור מנהיגות אזרחית איכותית, שתבוא לידי ביטוי הן בשירות משמעותי בצה"ל, והן באזרחות פעילה ותורמת לחברה הישראלית. זאת מכינה הראשונה, מבין עשרות הקיימות, ששמה לה למטרה לקדם את תחום המדע והטכנולוגיה והחינוך המדעי, המהווים את אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים המהווים את בסיס החוסן של מדינת ישראל, מנוע שעל בסיסו צומחים הכלכלה, התעשייה, חברות טכנולוגיות והתרבות, ושבאמצעותו נעשות פריצות דרך משמעותיות בתחומים שהחברה האנושית מתמודדת אתם, כגון אנרגיה, מזון, רפואה, סביבה ועוד.

המכינה מיועדת לתלמידים מצטיינים ממגמות מדעיות ברחבי הארץ, המעוניינים לשלב בין אהבתם למדע לבין רצונם לתרום לקהילה. במסגרת המכינה ישלבו החניכים לימודים במגוון נושאים מתחומי המדעים ברמה גבוהה ופעילות קהילתית אינטנסיבית בתחום החינוך המדעי בעיר. התכניות החינוכיות הקיימות במכון דוידסון יהוו בסיס לפעילות חניכי המכינה בהתנדבות בבתי ספר ומסגרות חינוכיות קהילתיות אחרות, למען הנגשה וקידום של מדע בישראל. המכינה תפעל בשיתוף פעולה מלא עם עיריית אופקים, המעניקה את התשתיות והמשאבים הדרושים לתלמידי המכינה ולמדריכים בעיר, הכוללים מעבדות וכיתות הלימוד ודירות עבור התלמידים והמדריכים.

ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע: "מטרת מכינת "אופקים למדע" היא להכשיר עתודה מדעית של מנהיגים צעירים שיקדמו את תפיסת המדע ואת החינוך המדעי כאמצעי לקידום החוסן הקהילתי והצמיחה של תושבי אופקים, האזור והחברה הישראלית כולה. חניכי המכינה לומדים ומתנסים במדע ומעבירים תכנים מבית היוצר של מכון דוידסון בבתי ספר ובמסגרות חינוכיות באופקים וסביבותיה. אנו רואים חשיבות רבה ומברכים על שיתוף הפעולה עם עיריית אופקים. אנו מאמינים כי חשיפת החניכים לאתגרים הניצבים כיום בפני החברה הישראלית, תעודד אותם לתרום ולהשפיע על העתיד באמצעות קידום החינוך המדעי והטכנולוגי".

ראש העיר, איציק דנינו: "שיתוף הפעולה עם מכון וייצמן הינו קפיצת מדרגה עבור מערכת החינוך העירונית שלנו בכל הקשור לתחום המדעי והוא אחד ממספר פרויקטים משותפים שמתקיימים בין המכון לעירייה, ובהם הגעתם של תלמידנו ללימודים במכון והקמתו של מרכז למידה משותף ליישובי אשכול נגב מערבי, שמחזק את השורשים של מכון וייצמן באזורנו. הקמתה של מכינה קדם צבאית שתתמחה בתחום המדע, תהווה השראה ועידוד לתלמידי אופקים לפנות לתחום זה. אני בטוח שעם הקמתה המכינה תהווה מודל לערים נוספות בארץ".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"לגעת באדמה" – מהדורת קיץ: קיץ בחבל תקומה ובנגב המערבי מגוון פעילויות וסדנאות חקלאיות לכל המשפחה
מנהלת תקומה, באמצעות עמותת התיירות שקמה בשור, אשכול נגב מערבי...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
אחרי כ־25 שנות התנדבות ביד שרה: פרידה מרגשת מוותיקי מתנדבי סניף ערד
אירוע הוקרה מרגש נערך בסניף יד שרה בערד לכבוד שניים...
עיר שלמה הופכת לסימולטור - בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם בשדרות סימולטור חירום לאומי ראשון מסוגו, שיכשיר את כוחות ההצלה לאירוע עתידי
בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם עבור עיריית שדרות...
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
מהפכת הניקיון של אופקים נמשכת: מכונות השאיבה החכמות הראשונות נכנסו לפעילות
עיריית אופקים ממשיכה להרחיב את מהפכת הניקיון העירונית: השבוע נקלטה...
איך מנהלים 7,000 טונות פסולת ביום? מנכ"לי רשויות מדן ועד אילת הגיעו לראות מקרוב
מנהלים בכירים המשתתפים בקורס להכשרת מנכ"לים בחברות עירוניות וברשויות המקומיות...
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
דילוג לתוכן