נוער מנהיגות מדעית משיק: אתייהפלייס – מרחב חשיבה ויצירה ב'פארק קרסו למדע'

נוער מנהיגות מדעית משיק:  אתייהפלייס – מרחב חשיבה ויצירה ב'פארק קרסו למדע'
פארק קרסו למדע

היום (שלישי) הושק חדר מייקרים שינוהל ויופעל על ידי נוער מנהיגות מדעית, המנדבים למען הפצת הידע הטכנולוגי והמדעי לדורות צעירים יותר.  החדר הושק באירוע רשמי בנוכחות התורמת אתיה בכר, גמלאית תושבת באר שבע לשעבר ובמעמד בכירים מעיריית באר שבע, קרן רש"י, משרד החינוך, אוניברסיטת בן-גוריון ומשפחת קרסו.

מייקרספלייס ב'פארק קרסו למדע'
פארק קרסו למדע

לפני מספר חודשים חשבו ב'פארק קרסו למדע' על מיזם חדש המשלב טכנולוגיות חדשות, נוער והתנדבות. במסגרת המיזם הוחלט להקים חדר מייקרים, חדר המיועד לאותם יצרנים פרטיים חובבי טכנולוגיה ביניהם מהנדסים, מעצבים וממציאים יצירתיים שעושים שימוש בכלים ובמחשבים דיגיטליים, משתפים חומרים ומחשבות באינטרנט עם אנשים שונים ויוצרים קשרים לתכנון משותף מתוך מטרה לפתח משהו חדש.

אבל לא על החדר לבדו – ב'פארק קרסו למדע' הוחלט שאת הפעילות יובילו בני נוער מארגון הנוער "מנהיגות מדעית" – דור העתיד שיפיצו את הידע הטכנולוגי הלאה לצעירים נוספים.

במשך חודשים, בני הנוער ממנהיגות מדעית היו שותפים מלאים בבחירת הנושא, השתתפו בישיבות המיפוי והתכנון, חשבו על שם למקום, תכנים וקהלים מתאימים.

טלי ויזל, תלמידה ממנהיגות מדעית מספרת: "הוקצתה וועדה ייעודית לנושא בה הועלו נושאים לגבי החדר החדש שנקים. התקבלה ההחלטה שבני הנוער הם אלו שיחליטו מה הם רוצים שיהיה בתוך החדר, ואנחנו בחרנו לעשות סקר. על הסקר ענו בני הנוער של מנהיגות מדעית, והחליטו שהחדר יהיה תחת הקטגוריה של צילום ועיצוב גרפי".

ד"ר נצח פרביאש, מנהל פארק קרסו למדע: "השקת חדר המייקרים הוא צעד נוסף מבחינתנו לחדשנות ושילוב בני הנוער בהפצת הידע והתרומה לקהילה. אנו בפארק רואים בהנגשת תחומי המדע והטכנולוגיה ערך עיקרי בפעילות שלנו".

בין פעילויות החדר יתקיימו סדנאות צילום, הרצאות על יסודות הצילום, זוויות צילום, ממה מורכבת מצלמה, פעילות הדפסה במדפסות תלת ממד, ייצור ביתי ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לזכור. להקשיב. להעביר הלאה
שורד השואה יחיאל פרנקל הגיע לשתף את סיפורו במסגרת מיזם...
מסע של זיכרון וזהות: בני נוער מישראל שחזרו מפולין עם תובנות חדשות על החיים- סיכמו השבוע את המסע בטקס מרגש ועוצמתי, בהובלת תיכון יוצר עתיד באר-שבע
בתחילת מרץ יצאה משלחת של רשת החינוך עתיד ומשרד העבודה...
פרופ' אליקים רובינשטיין המשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר, התמנה לנשיא המכללה האקדמית אשקלון
פרופ' רובינשטיין: "באתי לתרום מניסיוני לחיזוק המכללה שנמצאת בחזית הלחימה...
שיבא נגב- בית חולים חדש בדרום: זו המנהלת שתוביל אותו
מנכ"לית חדשה לחברת שיבא נגב - פרופ' אורלי וויינשטיין פרופ' אורלי...
"בשבילי התקומה": אלפי משתתפים באירוע פסח בסימן הגבורה בעוטף
אירוע "סיפור הגבורה של העם בשבילי התקווה" ביוזמת משרד המורשת...
בובה אמיתית: צעצוע שמביא רגש ודמיון לעולם הילד
צעצועים הם לא רק כלי למשחק, הם חברים, מורים ואמצעים...
חוגגים פסח ב־PLANET באר שבע: מוציאים את הילדים מהמסך הקטן – אל המסך הגדול!
חופשת הפסח הארוכה מזמנת לא מעט אתגרים להורים: הילדים מלאי...
צילומים : באדיבות ההסתדרות
חגיגת עשייה וצמיחה בהסתדרות נגב מרכזי
"זו איננה סתם עוד הרמת כוסית לכבוד החג. כאן במרחב...
שגרירת צ׳כיה בישראל ביקרה בדרום הארץ ונטעה עצים ביער אופקים
קק"ל קיימה סיור מיוחד בדרום הארץ לשגרירת צ׳כיה בישראל, ויקטוריה...
אלפי תושבים חדשים הצטרפו לאופקים בשנת 2024
סיכום שנתי מגלה כי למעלה מ-1,000 משפחות חדשות הצטרפו לעיר...
דילוג לתוכן