נבחרת הרובוטיקה הצעירה- FLLשל מרכז קהילה ערבה – המהנדסים הצעירים של המחר משתתפת זו השנה השנייה בתחרות הארצית של ארגון 'FIRST'

נבחרת הרובוטיקה הצעירה- FLLשל מרכז קהילה ערבה – המהנדסים הצעירים של המחר משתתפת זו השנה השנייה בתחרות הארצית של ארגון 'FIRST'
תמונה נבחרת הרובוטיקה קרדיט צילום נועה בר נס

נבחרת הרובוטיקה הצעירה של מרכז קהילה ערבה פועלת במתחםMAKE  ערבה ועובדת במרץ רב גם בימי הקורונה, בעבודה בקבוצות קטנות. הקבוצה מתכננת ובונה רובוט המבצע משימות ואתגרים על גבי מפה מיוחדת, בנוסף למשימת החקר, בה עליהם לקדם את נושא הפעילות הגופניות בקהילה ואיתה יתמודדו בתחרות השנתית הארצית של ארגון 'FIRST'.

תמונה נבחרת הרובוטיקה
קרדיט צילום נועה בר נס

ההנחיה השנה למשתתפי התחרות הינה יצירת  מנגנונים שיעודדו פעילות גופנית בקהילה. בכדי לאסוף מידע על הספורט בערבה בעבר וכיום, ערכה נבחרת הרובוטיקה של הערבה הצעירה סקר עם שאלות מכוונות בנושא בקרב אוכלוסיית הערבה, עליו ענו כ-100 איש ולאחר מכן נפגשו התלמידים וריכזו את התשובות מהסקר והם פועלים לפיתוח רעיונות העונים על האתגר, כדוגמת יצירת שבילים מחברים בין המושבים בערבה ויצירת מקומות מוארים המיועדים לעוסקים בפעילות גופנית ועוד.

מטרת הנבחרת היא להגיע לתחרות הארצית ולהמשיך לעודד בני נוער לחשוב מחוץ לקופסא ולפתח רעיונות יצרתים המכשירים אותם להיות המהנדסים והמנהיגים של המחר ובכך ליצור עתיד טוב יותר.

 

נבחרת הרובוטיקה של הערבה התיכונה, בהנחיית נועה בר-נס, מתכנתת מחשבים, מתכנסת אחת לשבוע למשך שעתיים וחצי של למידה וגיבוש, בקבוצות קטנות של עד 10 משתתפים, מכיתות ה' ועד י"ב. בימים כתיקונם הקבוצה נפגשת ב- MAKE  ערבה שבתחנת מו"פ יאיר, אך בימי הקורונה הקבוצה נפגשת בזום או באוויר הפתוח.

תמונה נבחרת הרובוטיקה
קרדיט צילום נועה בר נס

התוכנית השנתית, מציגה בפני הצעירים אתגר חדש בנושא חברתי-אקטואלי, בשלושה היבטים עליהם הם נבחנים ולא רק בתוצאה הסופית, האחד חשיבה יצירתית הנותנת מענה לצרכים קהילתיים, השני גיבוש קבוצתי וחברתי שהקבוצה יוצרת במהלך המפגשים והשלישי יצירת רובוט העונה לאתגר, בשאיפה להגיע לתחרות המחוזית ומשם לתחרות הארצית השנתית- FLL- FIRST LEGO LEAGU, בה ישתתפו כ-40 נבחרות רובוטיקה מרחבי הארץ וצפויה להתקיים השנה בסוף חודש אפריל (מיקום ושעה יימסרו סמוך לאירוע).

 

FLL- FIRST LEGO LEAGU, היא תחרות בין לאומית של ארגון 'FIRST', ארגון ללא מטרות רווח, שהוקם במטרה להעניק השראה ולפתח את היצירתיות והמוטיבציה של ילדים ובני נוער בעולם ההנדסה, מדע וטכנולוגיה ולעודד אותם לחשוב וליצור כמו מהנדסים ומתכנתים, תוך מתן דגש להיבטים נוספים, כמו עבודת צוות ומעורבות בקהילה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
סוכות בין מדבר לים בצפון ים המלח: אירועי סוכות במועצה אזורית מגילות ים המלח
הים והמדבר מתערבבים זה בזה בשלל פעילויות אקסטרים לכל המשפחה,...
רשת מקס סטוק משיקה את סניף עד הלום
הסניף ה-65 של הרשת נפתח באזור תעשיה עד הלום ומתפרש...
שירות חדש ובלעדי למבוטחי מאוחדת באשקלון: בדיקות וטיפולי עיניים במכון "לומאל"
מכון העיניים "לומאל" יחל להעניק שירות ייחודי ובלעדי למבוטחי מאוחדת....
גל הירש: "להתעקש על ערך הניצחון והכרעת האויב מבלי לשגות באשליות ובקונספציות"
תא"ל (מיל') גל הירש אמר את הדברים השבוע בטקס הענקת...
'מהיר ועצבני' בחול המועד סוכות: גמר אליפות ישראל במרוצי דראג בערד
כ־100 מתחרים, אלפי כוחות סוס, מכוניות מהמהירות והקיצוניות בישראל וקרבות ראש...
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
רשת גלי מתרחבת בדרום הארץ: פותחת לראשונה סניף בעיר אופקים בהשקעה של 1.2 מיליון ₪
לרגל הפתיחה תערוך מבצעים אטרקטיביים במיוחד: נעלי הספורט:  זוג שני...
"היה שם שקט, ואתה מדמיין איך המקום הזה נראה ב־7 באוקטובר": נבחרת "משפחה אחת" התאמנה בניר עוז לקראת מרתון שיקגו
עשרות בני משפחות שכולות הגיעו ביום שישי לניר עוז לאימון...
מוכנים לרוץ בלילה? המדריך המלא למרוץ הלילה של באר שבע
ביום רביעי הקרוב (9.9.26), אלפי רצים ורצות יעמדו על קו...
דילוג לתוכן