נבחרת הרובוטיקה הצעירה- FLLשל מרכז קהילה ערבה – המהנדסים הצעירים של המחר משתתפת זו השנה השנייה בתחרות הארצית של ארגון 'FIRST'

נבחרת הרובוטיקה הצעירה- FLLשל מרכז קהילה ערבה – המהנדסים הצעירים של המחר משתתפת זו השנה השנייה בתחרות הארצית של ארגון 'FIRST'
תמונה נבחרת הרובוטיקה קרדיט צילום נועה בר נס

נבחרת הרובוטיקה הצעירה של מרכז קהילה ערבה פועלת במתחםMAKE  ערבה ועובדת במרץ רב גם בימי הקורונה, בעבודה בקבוצות קטנות. הקבוצה מתכננת ובונה רובוט המבצע משימות ואתגרים על גבי מפה מיוחדת, בנוסף למשימת החקר, בה עליהם לקדם את נושא הפעילות הגופניות בקהילה ואיתה יתמודדו בתחרות השנתית הארצית של ארגון 'FIRST'.

תמונה נבחרת הרובוטיקה
קרדיט צילום נועה בר נס

ההנחיה השנה למשתתפי התחרות הינה יצירת  מנגנונים שיעודדו פעילות גופנית בקהילה. בכדי לאסוף מידע על הספורט בערבה בעבר וכיום, ערכה נבחרת הרובוטיקה של הערבה הצעירה סקר עם שאלות מכוונות בנושא בקרב אוכלוסיית הערבה, עליו ענו כ-100 איש ולאחר מכן נפגשו התלמידים וריכזו את התשובות מהסקר והם פועלים לפיתוח רעיונות העונים על האתגר, כדוגמת יצירת שבילים מחברים בין המושבים בערבה ויצירת מקומות מוארים המיועדים לעוסקים בפעילות גופנית ועוד.

מטרת הנבחרת היא להגיע לתחרות הארצית ולהמשיך לעודד בני נוער לחשוב מחוץ לקופסא ולפתח רעיונות יצרתים המכשירים אותם להיות המהנדסים והמנהיגים של המחר ובכך ליצור עתיד טוב יותר.

 

נבחרת הרובוטיקה של הערבה התיכונה, בהנחיית נועה בר-נס, מתכנתת מחשבים, מתכנסת אחת לשבוע למשך שעתיים וחצי של למידה וגיבוש, בקבוצות קטנות של עד 10 משתתפים, מכיתות ה' ועד י"ב. בימים כתיקונם הקבוצה נפגשת ב- MAKE  ערבה שבתחנת מו"פ יאיר, אך בימי הקורונה הקבוצה נפגשת בזום או באוויר הפתוח.

תמונה נבחרת הרובוטיקה
קרדיט צילום נועה בר נס

התוכנית השנתית, מציגה בפני הצעירים אתגר חדש בנושא חברתי-אקטואלי, בשלושה היבטים עליהם הם נבחנים ולא רק בתוצאה הסופית, האחד חשיבה יצירתית הנותנת מענה לצרכים קהילתיים, השני גיבוש קבוצתי וחברתי שהקבוצה יוצרת במהלך המפגשים והשלישי יצירת רובוט העונה לאתגר, בשאיפה להגיע לתחרות המחוזית ומשם לתחרות הארצית השנתית- FLL- FIRST LEGO LEAGU, בה ישתתפו כ-40 נבחרות רובוטיקה מרחבי הארץ וצפויה להתקיים השנה בסוף חודש אפריל (מיקום ושעה יימסרו סמוך לאירוע).

 

FLL- FIRST LEGO LEAGU, היא תחרות בין לאומית של ארגון 'FIRST', ארגון ללא מטרות רווח, שהוקם במטרה להעניק השראה ולפתח את היצירתיות והמוטיבציה של ילדים ובני נוער בעולם ההנדסה, מדע וטכנולוגיה ולעודד אותם לחשוב וליצור כמו מהנדסים ומתכנתים, תוך מתן דגש להיבטים נוספים, כמו עבודת צוות ומעורבות בקהילה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
סיור סליחות לילי בשדרות: מתחנת המשטרה ועד לטיש המוזיקלי
חודש אלול מביא עימו מדי שנה ימי סליחות והתעוררות בכל...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
שומרים על הקרקע הציבורית: הליך אכיפה נגד מבנה בלתי חוקי בקריית מלאכי
הרשות לאכיפה במקרקעין פעלה לאחרונה נגד מבנה שהוקם ללא היתר...
איך מתכננים מגורים בלב האלפים? סטודנטים מ־SCE יצאו לשטח למצוא פתרונות
סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
חוויית קפה איטלקית בלב אילת במחירי אילת: רשת טרקלין חשמל משיקה בעיר אילת סניף קונספט המוקדש לעולם הקפה הביתי של המותג הבינלאומי De’Longhi, עם טעימות קפה, התנסות במכונות, ייעוץ מקצועי ומגוון מוצרי פרימיום – והכול ללא מע”מ
חובבי הקפה באילת ובאי־אילת יכולים מעכשיו ליהנות מחוויית קפה איטלקית...
הקרן לידידות תורמת 750 אפודים קרמיים למתנדבי מד״א בהיקף של כחצי מיליון דולר - לצד אמבולנס חדש שיוצב באשקלון
בעקבות הלקחים מהמלחמה: הקרן לידידות מציידת את צוותי מד״א במיגון...
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
דילוג לתוכן