משרד הכלכלה ועיריית ערד מציגים: חלונות למדבר- אירוח ביתי בערד לחיזוק העסקים והתיירות בעיר

משרד הכלכלה ועיריית ערד מציגים: חלונות למדבר- אירוח ביתי בערד לחיזוק העסקים והתיירות בעיר
באדיבות תיירות עיריית ערד

משרד הכלכלה באמצעות הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים ומעוף מרחב דרום חנכו השבוע יחד עם מחלקת התיירות של עיריית ערד את מיזם "חלונות למדבר", המציע קהילת מארחים בבתי אמנים ברחבי העיר.

ניסן בן חמו, ראש העיר ערד: "מדובר בפרויקט שצמח לאחד מעמודי התווך של התיירות העירונית, המציע תיירות אחרת התומכת בעסקים הקטנים".

ראש עיריית ערד ביחד עם נציגי קהילת המארחים ונציגי הסוכנות לעסקים קטנים מעוף
באדיבות תיירות עיריית ערד

 השבוע (יום ג' ה 31/12), באירוע חגיגי נחנכה קהילת המארחים "חלונות למדבר" בערד. האירוע התקיים במעמד בכירים בעירייה ובסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, ביניהם: נעמי היימן רייש, סגנית מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, ניסן בן חמו, ראש העיר ערד ציון ביטון, מנהל פרויקטים בסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, רפי איילון, מנהל מעוף נגב מזרחי, אנה סנדלר, מנהלת מחלקת התיירות בעיריית ערד, נציגי קהילת המארחים ועוד. הקהילה שהוקמה במסגרת תכנית הפורומים של מעוף מרחב דרום, נועדה לחזק את העסקים הקטנים בדגש על עסקי התיירות בעיר ולגבש קהילה המציעה מוצר תיירות ייחודי לעיר.

לאחר שנה של מפגשים וליווי מקצועי של יועצת מעוף, יעל פנסו, הוקמה הקהילה המציעה למבקרים ולתיירים מפגש עם העיר שעל סף המדבר ועם האנשים המיוחדים החיים בה. "חלונות למדבר" מציעה למטיילים באזור מפגשים מרתקים על אוכל, אמנות, פולקלור וסדנאות במגוון נושאים.

נעמי היימן רייש, סגנית בכירה למנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה,  פגשה את התיירים והמארחים ואמרה: "פעילות זו היא נדבך נוסף לפעילות שלנו למען העסקים הקטנים והבינוניים והוא משקף את הכוח העסקי של קבוצה. פעילות כזו שבה קבוצה של עסקים מאותו אזור ומאותו ענף, מתקבצת יחד, יש לה כוח הרבה יותר מעסק יחיד. הייחודיות של הקבוצה והגדולה שלה היא שהעסקים כאן לא חושבים רק על העסק הפרטי שלהם, אלא על כל המרחב העסקי וזה מה שמוביל לשיתופי פעולה ולקידום ופיתוח ענף התיירות בעיר".

ניסן בן חמו, ראש העיר ערד, בירך על הקמת הקהילה ואמר: "מדובר בפרויקט מדהים וחשוב, הוא הבשיל על קרקע בריאה ונכונה וצמח להיות אחד מעמודי התווך של התיירות העירונית. אנחנו מציעים תיירות מדברית אחרת, לא מדובר בתיירות מלונות מסורתית, אלא תיירות חווייתית אחרת שמספרת את הסיפור שלנו, אנשי המדבר. תודה לשותף שלנו, משרד הכלכלה ומערך השטח מעוף מרחב דרום על עבודה משותפת יחד עם העירייה והמארחים עד לכדי הבשלת מוצר איכותי יוצא דופן".

הקמת קהילת המארחים בערד הינה חלק משורת צעדים ופעולות של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים בעיר. במקביל להקמת הקהילה, מעוף נגב מזרחי כבר פועל לקידום המרחבים בעסקיים בעיר, בהם המרכז המסחרי ועוד. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן