משרד הביטחון ממשיך להאיץ רכש ׳כחול לבן׳ וחתם על עסקה עם חברת ׳עשות אשקלון׳ לתיקון ואספקת חלקי חילוף עבור טנקי המרכבה ונגמ״שי הנמר בהיקף של כ- 100 מיליון ש"ח

משרד הביטחון ממשיך להאיץ רכש ׳כחול לבן׳ וחתם על עסקה עם חברת ׳עשות אשקלון׳ לתיקון ואספקת חלקי חילוף עבור טנקי המרכבה ונגמ״שי הנמר בהיקף של כ- 100 מיליון ש"ח
קרדיט לתמונה: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון.

מנהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) במשרד הביטחון, בשיתוף עם מנהלת המרכבה והרק״מ (מנת״ק), אגף התכנון וחט"ל באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל, מודיע היום (ד') על חתימת עסקה עם חברת 'עשות אשקלון' עבור תיקון ואספקת חלקי חילוף לכלי הרק״מ.

במסגרת העסקה שעליה חתם מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל’) אמיר ברעם, ייוצרו ויסופקו חלקים קריטיים לטנקי המרכבה ולנגמ"שי הנמר בעלות כוללת של כ-100 מיליון ש"ח.

ההסכם כולל ייצור ואספקה של חלפים לממסרות 1500 ו-1200 כוח סוס, מתלים והינעים שיסופקו לצה"ל במהלך 5 השנים הקרובות.

מדובר בצעד נוסף במהלך רחב לחיזוק כשירות הרק"מ המתקדם ליבשה- טנקי המרכבה ונגמ"שי הנמר והאיתן, שמהווים מרכיב מרכזי בתמרון היבשתי וצברו מעל מיליון קילומטרים של נסיעה במהלך מלחמת חרבות ברזל.

קרדיט לתמונה: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון.

מפעל 'עשות אשקלון' מתמחה בייצור מערכות הנעה, ממסרות ומכלולים מורכבים וייחודיים לכלי רכב משוריינים (מרכבה, נמר ועוד). המפעל שפועל באשקלון, מעסיק כ-500 עובדים, כאשר כ-80% מהם תושבי אשקלון, עוטף עזה ויישובי הדרום.

סמנכ״ל וראש מנה״ר, זאב לנדאו:

״ההזמנה שנחתמה עם עשות אשקלון מצטרפת למאמץ המתמשך, שמוביל משרד הביטחון לתמיכה מלאה בצרכי צה״ל ובבניין כוחו להמשך הלחימה.

אנו ממשיכים כל העת לקדם רכש ׳כחול לבן׳ בדגש על תעשיות הביטחון בפריפריה. זו השקעה שמרחיבה את יכולות הייצור הביטחוני ומחזקת את הכלכלה״.

מנכ״ל עשות, אלי דמרי: עשות אשקלון נמצאת בתנופת צמיחה משמעותית בכל תחומי פעילותה. קצב קבלת ההזמנות ממשרד הביטחון התגבר באופן משמעותי במהלך השנה האחרונה כתוצאה מפרוץ והתמשכות מלחמת חרבות ברזל. חלק מההזמנות הינן לחלקי חילוף ושיקום של מוצרים שבשנים קודמות לא הוזמנו מהחברה ולהערכתנו מדובר בהזמנות משמעותיות, בעלות ערך מוסף לפעילות הקבוצה ומהוות ציון דרך חשוב מאוד בחיזוק מעמדה של החברה כמובילה עולמית וטכנולוגית בתחום הביטחוני״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בסימן דו קיום: נטיעה משותפת ביער להב לזכר נופלי תחנת משטרת רהט
בשמורת אבו חוף ביער להב התקיים היום (שני, 09.02) אירוע...
יותר ממה שדמיינתם: להקת Twenty One Pilots משתלטת על מסך ה-IMAX בפלאנט באר שבע
מסע אינטימי מאחורי הקלעים, 65,000 מעריצים ואנרגיה מתפרצת בחוויית קולנוע...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
דילוג לתוכן