מרכז המחקר והמידע של הרשות לפיתוח הנגב כינס לראשונה פורום מקבלי החלטות בנגב והציג בפניהם את כלי המחקר שמעמידה הרשות לטובת הרשויות בנגב

מרכז המחקר והמידע של הרשות לפיתוח הנגב כינס לראשונה פורום מקבלי החלטות בנגב והציג בפניהם את כלי המחקר שמעמידה הרשות לטובת הרשויות בנגב
צילום באדיבות הרשות לפיתוח הנגב

לאחרונה אירח מרכז המחקר והמידע פורום מקבלי החלטות בנושא "המחקר ככלי שימושי לקידום החלטות ברשויות המקומיות". את הפורום, אליו הגיעו מקבלי החלטות מהרשויות ברחבי הנגב, פתח איתן הס, מנהל מרכז המחקר והמידע, בהצגת הפעילות והחזון של המרכז, שהוקם ברשות לפיתוח הנגב בשנת 2018 ושם לו למטרה לחזק את המחקר והמידע ככלים תומכי החלטות וביצוע בנגב.

פורום מקבלי החלטות בנגב
צילום באדיבות הרשות לפיתוח הנגב

הס שיתף את המכובדים במגוון הפעולות שמתקיימות ברשות לפיתוח הנגב ומגוון השירותים שהיא מפתחת בתחום לטובת התושבים והרשויות, ביניהן – קליטת מערכת מידע חדישה שצפויה לשנות את פני הנגשת המידע תומך ההחלטות במרחב המוניציפלי בנגב ופיתוח מדדים אופרטיביים יחד עם הרשויות. כמו כן הציג את תחום המחקר ברשות, שמקדם מחקרים בראייה כלל נגבית, אשר יניבו תוצאות שיתורגמו לכדי יישום בעשייה היומיומית של הרשות ושל הרשויות בנגב. כאשר היתרון של המרכז נעוץ ביכולותיו הן לדבר את השפה המקצועית של המחקר, והן למסד היכרות מעמיקה עם השטח והרשויות. הודגש בדיון גם תפקיד מרכז המחקר והמידע כמקדם שיתוף פעולה (מחקרי ואחר) בין רשויות, ומיצובו כמנגנון התמיכה המוביל למחקר  תומך החלטות בנגב.

לאה אשוח, מנהלת מרכז המחקר הכלכלי-חברתי בעיריית תל אביב, הוזמנה לפורום כדי לשתף את הנוכחים בניסיון מהשטח וללמד על הצלחות המרכז המקביל בתל אביב. היא הרחיבה על היתרונות המשמעותיים שנובעים מקיומו של מרכז מחקר כזה בנגב והדגישה את הערך הרב אשר יכולות הרשויות להפיק ממנו.

איתן הס, מנהל מרכז המחקר והמידע ברשות לפיתוח הנגב ציין כי: "פיתוח הנגב, כפי שרואה אותו הרשות, דורש השקעה אפקטיבית של משאבים וקבלת החלטות מושכלת. אלו חייבים להתבסס על מידע מהימן ועל מחקר תומך החלטות. עד כה, מחקר ומידע הם כלים שרשויות מוניציפליות לא הרבו להשתמש בהם, זאת למרות שהם מהווים כלי יעיל ביותר לקידומו של המרחב. הרשות לפיתוח הנגב רואה חשיבות עליונה בפיתוח והנגשת כלי המחקר והמידע, והפיכת הנגב למוביל בתחומים אלה".

למפגש, שהוכתר על ידי המשתתפים כהצלחה, הגיעו בכירים בחברות הכלכליות, ביחידות האסטרטגיות, וברשויות עצמן, בכירים מהמשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל ואשכול נגב מזרחי, ומנהלי אגפים ברשות לפיתוח הנגב. המשתתפים הביעו עניין רב בפעילות המרכז וחלקם כבר תיאמו פגישות המשך.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המדריך לבחירת מחשב נייד ASUS המתאים לך
יתרונות ה-ASUS VivoBook ASUS VivoBook הוא אחד המחשבים הניידים המובילים בתחום...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
לרגל יום המודעות הבינלאומי לבנק חלב האם שצוין אתמול (19.5) העברת חלב בנקאית לתינוקות רועי ועוז הושלמה בהצלחה
בשלוש שנים האחרונות, אזרחי מדינת ישראל התמודדו עם מציאות ואתגרים...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
נאות חובב ממשיכה לחזק את התשתיות: נחנך מקטע חדש של כביש 5 במרחב המועצה
המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב, חנכה השבוע את המקטע החדש...
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
דילוג לתוכן