מרחיבים את התעסוקה לאוכלוסייה עם מוגבלויות באילת

מרחיבים את התעסוקה לאוכלוסייה עם מוגבלויות  באילת
צילום באדיבות דוברות יחדיו

הבוקר חנכו עיריית אילת ועמותת יחדיו בית קפה ומכבסה חברתיים שיעסיקו אנשים עם מוגבלויות ממרכז תעסוקה שיקומי "מיוחד"

חונכים בית קפה חברתי ראשון באילת
צילום באדיבות דוברות יחדיו

בשבוע שעבר (ד') התקיימו באילת טקסים חגיגיים לציון פתיחת בית הקפה החברתי הראשון בעיר ומכבסה חברתית שתשמש קו ייצור נוסף למשתקמי המפעל השיקומי "מיוחד" שמפעילה יחדיו באילת.

פעולות אלה, ביוזמה ועידוד של ראש העירייה – מאיר יצחק הלוי הן חלק מקשת רחבה של מענים עירוניים לאוכלוסייה עם מוגבלויות ולבני משפחתם הכוללת מרכז למשפחות לילדים עם מוגבלויות, פארק משחקים נגיש, בית ספר חדיש לחינוך מיוחד הנותן מענה לגילאי כיתה א' עד 21, מעון יום שיקומי ועוד. "חוסנה של העיר מתעצם מהיכולת שלה להעצים אוכלוסייה עם מוגבלות" אמר ראש העיריה והוסיף: "יותר ממה שאנו נותנים אנו מקבלים מפעולה מעצימה זו".

עוד אמר ראש העיר בטקס המרגש "על זה נאמר רק החולמים מגשימים. מדובר בחלום ארוך שהוא שילוב של מדיניות עירונית, רגש ונשמה והנהגת עיר הרואה חשיבות רבה במתן טיפול הוליסטי לאוכלוסייה עם מוגבלויות ולבני משפחותיהם".

אל"מ (מיל.) יאיר באר, מנכ"ל עמותת יחדיו נאם ואמר "שילוב אדם עם מוגבלויות בקהילה הינו אחד הערכים שיחדיו חרטה על דגלה ובא לידי ביטוי בעשרות התוכניות שהעמותה מפעילה בדרום בתחום זה. זוהי גם המטרה המרכזית של קפה ייחודי זה, שיאפשר למקבלי השירות במפעל הרב נכותי  אילת מפגש ישיר וקרוב עם אוכלוסיות אחרות הפועלות בעיר אילת, מבני הנוער שמגיעים למרכז הצעירים, דרך התיירים ואנשי העסקים שמגיעים לכנסים בעיר וכמובן גם תושבי העיר. אני מאמין שמפגשים מהסוג הזה הם אלה שמחוללים את השינוי המשמעותי ביותר עבור כל הצדדים והם המפתח לשילוב אמיתי בקהילה".

בית הקפה החברתי, שיעסיק בשלב ראשון 5 מועסקים, יפעל מתוך מרכז הצעירים שמפעילה העירייה ושוכן למרגלות פארק המזרקה המוסיקלית. בית הקפה שעוצב בעיצוב חדשני הוקם בעלות של כמיליון ₪ במימון המוסד לביטוח לאומי ועמותת יחדיו. את עבודות ההקמה ביצעה החברה הכלכלית לאילת (חכ"א), בניהול ופיקוח של עמותת "יחדיו" שגם תפעיל את בית הקפה. המכבסה החדשה שתפעל כאמור במרכז התעסוקה השיקומי מומנה על ידי קרן "שלם" וגם היא תשמש אפיק תעסוקה נוסף. 

המפעל השיקומי "מיוחד" המופעל על ידי האגף לשירותים חברתיים בעמותת יחדיו בפיקוח ובמימון מנהל מוגבלויות במשרד הרווחה משמש כמרכז תעסוקתי טיפולי לבוגרים מעל גיל 18 מאילת ומועצה אזורית חבל אילות, בעלי מוגבלויות מסוגים שונים, כולל אוכלוסייה עם מוגבלות שכלית התפתחותית, אוכלוסיית השיקום, אוכלוסיית נפגעי בריאות הנפש ואוכלוסייה עם לקות ברצף האוטיסטי. מפעל "מיוחד" מספק התערבות שיקומית טיפולית לצד טיפול אישי קשוב ומגונן ומסייע למשפחות המתמודדות בטיפול בילדם, תוך מתן אפשרות לניהול חיי משפחה שגרתיים. צוות המפעל מקצועי ומיומן עם שנות ניסיון רבות במתן מענים לאנשים עם צרכים מיוחדים. הצוות כולל מנהל, עובדת סוציאלית, מדריכים, עובדי אדמיניסטרציה ומטפלים פרא-רפואיים כגון פיזיותרפיה, אחות, קלינאות תקשורת, מורה לאומנות ועוד.

מאז התחלת פעילות המרכז, גדלה אוכלוסייתו באופן עקבי ורציף. כיום מועסקים בו כ – 90 משתקמים, מתוכם 30 משתקמים מועסקים בתעסוקה נתמכת בשוק החופשי. במרכז פועל יועץ השמה המלווה את המשתקמים. חלקם סיימו תכנית שיקום וחלקם הופנו ישירות לתעסוקה נתמכת בשוק החופשי.

במרכז, עובדים המשתקמים בעבודות שונות בהן: אריזה, הרכבת קיטים, קיפול ועוד. "העבודות מותאמות לכל משתקם עפ"י יכולותיו" מספר מאיר אליהו, מנהל מרכז תעסוקה "מיוחד" בעמותת יחדיו. בנוסף מבוצעות עבודות אומנות מגוונות מעץ, חימר, ציור, תפירה ועוד, הנמכרים לציבור. ההכנסות ממכירת חפצי האומנות ומהעבודות העמלניות מוחזרות למשתקמים כגמול לביצוע עבודתם, מה שבונה במשתקמים את האמונה בעצמם וביכולת השיקום. בית הקפה החברתי והמכבסה החדשה במרכז הרב נכותי ישמשו כאמור אפיקי תעסוקה נוספים למשתקמים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן