מרחיבים אופקים במצפה רמון

מרחיבים אופקים במצפה רמון
קרדיט באדיבות הלך רוח

לא רק שמש ונופים, בשנים האחרונות קמו במצפה רמון מסלולי לימוד ייחודיים, והיא מציעה שנת לימודים ייחודית וחווייתית של מגורים במדבר ולימודים. בתאריך 6.7.20 יערך יום פתוח למתעניינים במסלולי הלימוד: פעימה – לימודי תיאטרון ויצירה, הלך רוח – לימודי פילוסופיה, רוח ותודעה וקרקס מדבר – לימודי קרקס, יצירה קהילה וקיימות.

מרחיבים אופקים במצפה רמון
קרדיט באדיבות הלך רוח

מצפה רמון הוא ישוב קטן בלב המדבר עם קהילת צעירים פורחת. זהו מקום עם מרחב, אנשים טובים וטבע מהפנט. דווקא בגלל זה צמחו בו מסלולי לימוד ייחודיים אשר מושכים מכל רחבי הארץ צעירים שרוצים ללמוד משהו חדש ולהתנסות בו לתקופה של שנה.

מרחיבים אופקים במצפה רמון
קרדיט באדיבות פעימה

היום הפתוח, שיתקיים בתאריך 6.7.20 בשלושת המוסדות פעימההלך רוח וקרקס במדבר במקביל, יציע מפגשי היכרות וטעימה מהתכנים בכל אחד ממסלולי הלימוד, ואחריהם התכנסות ליריד מצפאי, ובו מידע על כל מסלולי הלימוד, הסברים על דיור ותעסוקה, מוזיקה, דוכני תוצרת מקומית ועוד. בנוסף המועמדים יכירו את קהילת הצעירים הרשת מצפה רמון מבית ארגון ארץעיר, הפועל לקידום קהילתיות עירונית ברחבי הארץ באמצעות פיתוח קהילה, יזמות ותעסוקה ומלווה מגוון מיזמים חברתיים בעיר.

"בחרנו ללוות את פעימה ומדרשת הלך רוח כחלק מרשת היזמים של ארץעיר בגלל הבשורה הקהילתית והתרבותית שהם מביאים, גם לתלמידים אשר מגיעים מכל רחבי הארץ וגם למקום בו הם פועלים. החיבור עם הקהילה המקומית במצפה רמון יוצר שלם אשר גדול מסך חלקיו" אומרת מור איזמילובסקי סדן, רכזת תחום יזמות בארגון ארץעיר.

מרחיבים אופקים במצפה רמון
קרדיט באדיבות פעימה

פעימה ללימודי תאטרון ויצירה מציעה מרחב ללמידה ויצירה מקצועית ומגוונת, תוך עידוד מתן ביטוי לתהליכים פנימיים וחיפוש, דרך משחק, תנועה, קול, כתיבה ובמה. את המסלול מלווה מירה עווד כמנהלת אמנותית, והיא אף תגיע ליום הפתוח לפגוש את המועמדים.

מיכל בר נכון, יזמית ומנהלת 'פעימה'  "תכנית הלימודים, על שלל תכניה, מעודדת את התלמידים לחקירה עצמית ויצירה, דגש מושם על תהליך קבוצתי ואישי כאחד ויש מקום רב לביטוי עצמי בסביבה תומכת, מאפשרת ונטולת שיפוטיות ככל הניתן, כל זאת ברוח המדבר והשקט המאפשרים העמקה והתבוננות לצד גדילה והתפתחות".

מדרשת הלך רוח מציעה לימודי פילוסופיה רוח ותודעה בתוכנית ייחודית, ומציעה קורסים של פילוסופיה מזרח-מערב, נפש ותודעה, חלומות, אהבה ומיניות, שמאניזם, קוסמולוגיה ואקולוגיה, תנ"ך וחסידות, שירה, מדיטציה, מדעי הדתות, אמנות יצירה וחינוך.

מרחיבים אופקים במצפה רמון
קרדיט באדיבות הלך רוח

דניאל אראל ראש המדרשה מספר "מטרת הלימודים היא להציע למשתתפים מגוון מפות – מפות פילוסופיות, פסיכולוגיות נפשיות ורוחניות, וזאת על מנת שיוכלו לדייק את המפה האישית שלהם, וכך להגיע למקום בו הם רוצים להיות. ביחד, אנחנו לומדים איך המסע שלנו קשור הדוקות למסע האנושי בכללו, וכך מנסים לתרום את חלקנו למימוש שלו."

קרקס במדבר מציע לימודי קרקס בדגש מיוחד על עבודה יצירתית, אישית וקבוצתית, בשילוב תחומי הלימוד וההתנסות מעולם הקיימות, הפרמקלצ'ר והקהילה.

היום הפתוח יתקיים בתאריך 6.7.20 בין השעות 11:00-19:00

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של...
ידידותי לסביבה: הסירה החכמה שדוגמת מים ללא מגע יד אדם
סטודנטים ב- SCE אשדוד פיתחו סירה אוטונומית קטנה וחכמה לניטור...
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
דילוג לתוכן