מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום

מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים הגיעו אתמול בבוקר לצעוד במסלול שהתחיל בפארק אשכול והמשיך בנחל הבשור. הצועדים, שלוו בנכי צה"ל ושמעו את סיפורי מורשת הקרב על האירועים באזור, לא יכלו להתעלם  מהתחושה שדווקא  בימים אלה חשוב לחזק גם את תושבי הדרום

אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל
אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים בהם תלמידי תיכון, מכינות קדם צבאיות, חיילים, שוטרים ואזרחים רבים הגיעו אתמול בבוקר, ללא חשש, לפארק אשכול הסמוך ליישובי עוטף עזה ובליווי נכי צה"ל צעדו לאורך 7 קילומטר בנחל הבשור במסגרת אירוע "צועדים ומצדיעים" של עמותת זהות, ארגון נכי צה"ל, קרן קימת לישראל ומשרד הביטחון. את הצועדים ליוו לאורך המסלול נכי צה"ל, אשר שיתפו בסיפורי  מורשת קרב ובסיפורי הפציעות איתם הם מתמודדים והמלווים אותם עד היום, וגרמו להתרגשות גדולה בקרב המשתתפים. את הצעדה חתמו כולם במתחם המועצה האזורית אשכול בהשתתפות ראש המועצה, גדי ירקוני, ובתצוגת כבאיות מרשימה אשר נלחמת יום יום בטרור העפיפונים המהווים סכנה קיומית של ממש לתושבי האזור.

"צועדים ומצדיעים" הוא האירוע הראשון מבין שלושה אירועים המציינים את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה. כאירוע הפותח של סדרת האירועים נבחרה צעדה של עשרות אלפי תלמידים, בני נוער, חיילים ושוטרים ששמעו ממקור ראשון את סיפורי הגבורה של הלוחמים מאותם פצועים אשר הקריבו גופם ונפשם למען המולדת.

ישראל בן פזי, מנכ"ל זהות: "אנחנו מסכמים את יומו הראשון של אירועי יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה בהתרגשות גדולה. ההיענות של הציבור הרחב להגיע למוקדי הצעידות, לשמוע ולספוג את רוח הקרב והלחימה תוך הוקרה לאותם הפצועים אינו מובן מאליו ונותן כוחות להמשיך את המפעל הזה שכל מטרתו היא הוקרת תודה, הצדעה לפצועינו והדגשת ערך הנתינה לחברה".

גלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער של קק"ל בנגב המערבי, בירכה את הצועדים וסיפרה: "מחודש אפריל האחרון משתתפים לוחמי האש של קק"ל במאבק נגד טרור העפיפונים, בשילוב כוחות עם מערך כיבוי האש, צה"ל, רשות הטבע והגנים ומתנדבי היישובים באזור. רק כך, כקהילה מגובשת ואיתנה, נפגין חוזק ועוצמה למול המתקפות הבאות. ההיסטוריה שלנו רוויה גיבורים וגיבורות מכל הגוונים. המבחן האמיתי של כל אחד ואחת מאיתנו הוא מבחן החיים״.

ביום חמישי הקרוב יציינו ספורטאים פראלימפיים יחד עם ספורטאי ארצנו וחותרים מהקהל הרחב את יום ההוקרה על ידי אירוע צליחת הכנרת בחתירה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כל חורף מחדש מופע הציפורים בפארק דודאים
בשבוע שעבר התקיים סיור חורפי בפארק דודאים, הפארק למיחזור וחינוך...
חיזוק הרצף התעסוקתי בנגב
מרכז לאודר לתעסוקה בנגב ממשיך לפעול לחיזוק הקשר בין האקדמיה...
טקס "רב קבלן" מרגש לאנשי הבנייה בישראל: שלושה קבלנים חברי ארגון הקבלנים בנגב זכו לתואר "רב קבלן" על תרומתם רבת השנים לענף ולפיתוח האזור
בטקס חגיגי ומרגש שקיימו התאחדות הקבלנים בוני הארץ וארגוני הקבלנים...
שתי זכיות חדשות במענקי מחקר לחוקרי וחוקרות SCE
שמחים לעדכן על שתי זכיות נוספות במענקי מחקר יוקרתיים של...
מאירים את העיר: חופשת חנוכה של נתינה בתיכון אמית טכנולוגי באר שבע
בזמן שמרבית בני הנוער מנצלים את ימי החופשה למנוחה, תלמידי...
חילוץ במעלה אשמדאי
מתנדבי יחידת חילוץ ערבה שהוזעקו בתשע בערב השבוע, חילצו ג'יפאי בן...
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע ביקרה במפעל אדמה מכתשים בנאות חובב
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע קיימה ביקור במפעל אדמה...
מהעוטף ליבנה, ובחזרה: היזמים שליוו משפחות מפונות עד חזרתן הביתה
אחרי הזוועות ונדודים בין חדרים זמניים, מצאו משפחות מפונות מהעוטף...
עובדי טרה משמחים את קהילת הגיל השלישי במרכז "משמרות" שדות נגב
עובדי חברת טרה הגיעו גם השנה למפגש חגיגי במרכז “משמרות”...
פסטיבל הקמפינג בכפר הנוקדים
פותחים את שנת 2026 בטבע ובחוויה מדברית חורפית לכל המשפחה מתי?...
דילוג לתוכן