מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום

מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים הגיעו אתמול בבוקר לצעוד במסלול שהתחיל בפארק אשכול והמשיך בנחל הבשור. הצועדים, שלוו בנכי צה"ל ושמעו את סיפורי מורשת הקרב על האירועים באזור, לא יכלו להתעלם  מהתחושה שדווקא  בימים אלה חשוב לחזק גם את תושבי הדרום

אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל
אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים בהם תלמידי תיכון, מכינות קדם צבאיות, חיילים, שוטרים ואזרחים רבים הגיעו אתמול בבוקר, ללא חשש, לפארק אשכול הסמוך ליישובי עוטף עזה ובליווי נכי צה"ל צעדו לאורך 7 קילומטר בנחל הבשור במסגרת אירוע "צועדים ומצדיעים" של עמותת זהות, ארגון נכי צה"ל, קרן קימת לישראל ומשרד הביטחון. את הצועדים ליוו לאורך המסלול נכי צה"ל, אשר שיתפו בסיפורי  מורשת קרב ובסיפורי הפציעות איתם הם מתמודדים והמלווים אותם עד היום, וגרמו להתרגשות גדולה בקרב המשתתפים. את הצעדה חתמו כולם במתחם המועצה האזורית אשכול בהשתתפות ראש המועצה, גדי ירקוני, ובתצוגת כבאיות מרשימה אשר נלחמת יום יום בטרור העפיפונים המהווים סכנה קיומית של ממש לתושבי האזור.

"צועדים ומצדיעים" הוא האירוע הראשון מבין שלושה אירועים המציינים את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה. כאירוע הפותח של סדרת האירועים נבחרה צעדה של עשרות אלפי תלמידים, בני נוער, חיילים ושוטרים ששמעו ממקור ראשון את סיפורי הגבורה של הלוחמים מאותם פצועים אשר הקריבו גופם ונפשם למען המולדת.

ישראל בן פזי, מנכ"ל זהות: "אנחנו מסכמים את יומו הראשון של אירועי יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה בהתרגשות גדולה. ההיענות של הציבור הרחב להגיע למוקדי הצעידות, לשמוע ולספוג את רוח הקרב והלחימה תוך הוקרה לאותם הפצועים אינו מובן מאליו ונותן כוחות להמשיך את המפעל הזה שכל מטרתו היא הוקרת תודה, הצדעה לפצועינו והדגשת ערך הנתינה לחברה".

גלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער של קק"ל בנגב המערבי, בירכה את הצועדים וסיפרה: "מחודש אפריל האחרון משתתפים לוחמי האש של קק"ל במאבק נגד טרור העפיפונים, בשילוב כוחות עם מערך כיבוי האש, צה"ל, רשות הטבע והגנים ומתנדבי היישובים באזור. רק כך, כקהילה מגובשת ואיתנה, נפגין חוזק ועוצמה למול המתקפות הבאות. ההיסטוריה שלנו רוויה גיבורים וגיבורות מכל הגוונים. המבחן האמיתי של כל אחד ואחת מאיתנו הוא מבחן החיים״.

ביום חמישי הקרוב יציינו ספורטאים פראלימפיים יחד עם ספורטאי ארצנו וחותרים מהקהל הרחב את יום ההוקרה על ידי אירוע צליחת הכנרת בחתירה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
דילוג לתוכן