מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום

מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים הגיעו אתמול בבוקר לצעוד במסלול שהתחיל בפארק אשכול והמשיך בנחל הבשור. הצועדים, שלוו בנכי צה"ל ושמעו את סיפורי מורשת הקרב על האירועים באזור, לא יכלו להתעלם  מהתחושה שדווקא  בימים אלה חשוב לחזק גם את תושבי הדרום

אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל
אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים בהם תלמידי תיכון, מכינות קדם צבאיות, חיילים, שוטרים ואזרחים רבים הגיעו אתמול בבוקר, ללא חשש, לפארק אשכול הסמוך ליישובי עוטף עזה ובליווי נכי צה"ל צעדו לאורך 7 קילומטר בנחל הבשור במסגרת אירוע "צועדים ומצדיעים" של עמותת זהות, ארגון נכי צה"ל, קרן קימת לישראל ומשרד הביטחון. את הצועדים ליוו לאורך המסלול נכי צה"ל, אשר שיתפו בסיפורי  מורשת קרב ובסיפורי הפציעות איתם הם מתמודדים והמלווים אותם עד היום, וגרמו להתרגשות גדולה בקרב המשתתפים. את הצעדה חתמו כולם במתחם המועצה האזורית אשכול בהשתתפות ראש המועצה, גדי ירקוני, ובתצוגת כבאיות מרשימה אשר נלחמת יום יום בטרור העפיפונים המהווים סכנה קיומית של ממש לתושבי האזור.

"צועדים ומצדיעים" הוא האירוע הראשון מבין שלושה אירועים המציינים את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה. כאירוע הפותח של סדרת האירועים נבחרה צעדה של עשרות אלפי תלמידים, בני נוער, חיילים ושוטרים ששמעו ממקור ראשון את סיפורי הגבורה של הלוחמים מאותם פצועים אשר הקריבו גופם ונפשם למען המולדת.

ישראל בן פזי, מנכ"ל זהות: "אנחנו מסכמים את יומו הראשון של אירועי יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה בהתרגשות גדולה. ההיענות של הציבור הרחב להגיע למוקדי הצעידות, לשמוע ולספוג את רוח הקרב והלחימה תוך הוקרה לאותם הפצועים אינו מובן מאליו ונותן כוחות להמשיך את המפעל הזה שכל מטרתו היא הוקרת תודה, הצדעה לפצועינו והדגשת ערך הנתינה לחברה".

גלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער של קק"ל בנגב המערבי, בירכה את הצועדים וסיפרה: "מחודש אפריל האחרון משתתפים לוחמי האש של קק"ל במאבק נגד טרור העפיפונים, בשילוב כוחות עם מערך כיבוי האש, צה"ל, רשות הטבע והגנים ומתנדבי היישובים באזור. רק כך, כקהילה מגובשת ואיתנה, נפגין חוזק ועוצמה למול המתקפות הבאות. ההיסטוריה שלנו רוויה גיבורים וגיבורות מכל הגוונים. המבחן האמיתי של כל אחד ואחת מאיתנו הוא מבחן החיים״.

ביום חמישי הקרוב יציינו ספורטאים פראלימפיים יחד עם ספורטאי ארצנו וחותרים מהקהל הרחב את יום ההוקרה על ידי אירוע צליחת הכנרת בחתירה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
תוכנית ענק להתחדשות עירונית במכרז נתיבות המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל והעירייה - אושרה להפקדה בותמ"ל
התוכנית 'התחדשות מרכז העיר נתיבות (העיר הותיקה כניסה מזרחית)' כוללת...
הנהלת רשות מקרקעי ישראל סיירה בעוטף עזה: נמשיך לפעול בנחישות לקידום התקומה בדרום ולצמיחת היישובים
הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) קיימה השבוע סיור ביישובי עוטף...
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
דילוג לתוכן