חברת נגב אקולוגיה זכתה במכרז של המועצה המקומית מיתר בשיתוף המשרד לאיכות הסביבה לפינוי פסולת בניין בשטחי הישוב. הפסולת תמוחזר למצעי בנייה לסוגים שונים של תשתיות שישמשו בפרויקטים נוספים.
כמות פסולת הבניין הנוצרת בישראל מוערכת ב-7.5 מיליון טון בשנה אך רק כעשרים אחוז מהכמות מוצאת את דרכה לאתרי הטמנה חוקיים. שאר הפסולת מושלכת בשטחים פתוחים, יערות ובצידי הדרכים. מחלקת שפ"ה (שיפור פני הישוב) במועצה המקומית מיתר, בשיתוף המשרד לאיכות הסביבה, יצאו במכרז בעקבות תנופת הבניה במועצה לפינוי פסולת הבניין.
במכרז זכתה חברת המחזור הדרומית נגב אקולוגיה שלה עשרה מתקנים למחזור סוגי פסולות שונות, שמונה מהם באזור הדרום. השבוע החל שיתוף הפעולה בין המועצה לנגב אקולוגיה והחברה תאסוף את פסולת הבניין מרחבי המועצה ומהישוב כרמית. במסגרת החוזה, החברה אחראית על איסוף ופינוי, גריטה ומיחזור פסולת הבניין, ובעזרת ציוד מכני הנדסי הפסולת תמוחזר למצעי בנייה לתשתיות.
אייל בוקריס, מנהל מחלקת שפ"ה במועצת מיתר מסר בתגובה: "המועצה המקומית מיתר ממשיכה להקים שכונות חדשות ויש תנופת בנייה אדירה. זו אחת הסיבות שיצאנו למכרז, יחד עם המשרד לאיכות הסביבה, למצוא חברה לפינוי פסולת בניין. מעבר לעבודת פינוי הפסולת, היה לנו חשוב במועצה לשים דגש גם על מחזור הפסולת מתוך ראיה ירוקה של המועצה. חברת נגב אקולוגיה זכתה במכרז משום שעמדה בכל הקריטריונים. פסולת הבניין תהפוך למצעי תשתית חדשים לבנייה וכך נצליח לשמור על הסביבה ולנצל את הפסולת לבניית תשתיות".