במדינת ישראל נישואין קשורים קשר הדוק לדת על כל המשתמע מכך. ישנם זוגות המעדיפים שלא להינשא דרך הרבנות אך עדיין מקיימים משק בית משותף ואף מגדלים ילדים. המדינה מכירה בסוג זה של קשר הנקרא ידועים בציבור. כדי שידועים בציבור יממשו את כל זכויותיהם וגם שהקשר ביניהם יהיה מוסדר וברור, מומלץ להם לפנות אל עורך דין ידועים בציבור המתמחה בתחום. הוא יסייע להם ביו היתר לממש את מלוא הזכויות, בעריכת הסכם חיים משותפים, בייצוג משפטי בפרידה ועוד.
פרידה: מצב שיש להתכונן אליו הן כנשואים והן כידועים בציבור
כאמור, מלבד ההיבט הדתי, המעמד של זוג ידוע בציבור וזוג נשוי הוא זהה כמעט לחלוטין. זוגות נשואים יכולים לבחור האם הערכאה שתשפוט בעניינם תהיה בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה. אצל זוגות ידועים בציבור קיימת רק הערכאה האזרחית. מעבר לכך, ההתייחסות אליהם זהה. לכן, גם הסכמים הנחתמים בין זוג ידוע בציבור ובין זוג נשוי צריכים להיות זהים או לפחות מקבילים. הסכם פרידה יכול להיחתם הן ע"י זוג נשוי והן ע"י ידועים בציבור. אצל זוג ידוע בציבור זהו הסכם המקביל למעשה להסכם גירושין אצל זוג נשוי. לעומת זאת אצל זוג נשוי זהו הסכם המקדים להסכם גירושין, הסכם ביניים שנועד להסדיר דברים עד להתחלת תהליך הגירושין או אם הזוג מעדיף להישאר בינתיים פרוד ולא להתגרש רשמית. בשני המקרים ההסכם צריך לגעת בכל הנושאים הרלוונטיים כמו חלוקת הרכוש וכל הנוגע למשמורת ומזונות.
חוב מזונות: חוב שאינו יכול לקבל הפטר במקרה של חדלות פירעון
כאמור, כאשר זוג נשוי מתגרש או כאשר זוג ידוע בציבור עם ילדים נפרד, אחד הנושאים החשובים שיש להסדיר הוא כל הקשור בילדים, החל ממשמורת ועד מזונות. גובה המזונות שייקבע וגם תשלום המזונות באופן סדיר ישפיעו משמעותית על רווחת הילדים וגם על יכולתו של כל הורה לצאת לדרך חדשה בצורה חלקה. לכן, ההתייחסות לחוב מזונות במקרה של חדלות פירעון ושיקום כלכלי אינה זהה לחובות אחרים: זהו חוב שלא ניתן לקבל עליו הפטר. אם אדם אשר צבר חובות שונים, בין היתר חוב מזונות, שוקל להיכנס להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, חשוב שיתייעץ קודם על עורך דין מומחה לחדלות פירעון במרכז או לפי אזור מגוריו כדי שיבחן בין היתר את סוגי החובות וחלקם בחוב הכולל. אם למשל לחוב המזונות חלק גדול בסך החובות, יתכן מאוד שהליך זה לא מתאים כיוון שלא יוכל לקבל הפטר על חוב המזונות.