מסורת נטיעות ט"ו בשבט של קק"ל הגיעה גם לאגם החדש בעומר

מסורת נטיעות ט"ו בשבט של קק"ל הגיעה גם לאגם החדש בעומר
קרדיט קקל

"אני מודה לדניאל גיגי ולקק"ל על שיתוף הפעולה המסורתי מידי שנה בט"ו בשבט. גם האגם בו אנו נמצאים הוקם בעזרת קק"ל". כך אמר ראש מועצת עומר, פיני בדש, בטקס ט"ו בשבט שהתקיים באגם החדש בפארק התעשייה בעומר. לאחר שירת ילדי בית הספר והברכות הוזמנו כל הנוכחים לאחוז בשתיל ולנטוע עצים בסובב אגם עומר.

מסורת נטיעות ט"ו בשבט של קק"ל
קרדיט קקל

כמידי שנה, נערך טקס נטיעות מסורתי של קק"ל והמועצה המקומית עומר. השנה,  הנטיעות התמקדו באזור אגם המים החדש שעומד להיפתח בקרוב לרווחת התושבים בעומר ובסביבה. מאות מתושבי עומר, מבוגרים, תינוקות וכן ילדי הכיתות הנמוכות של בית הספר היסודי בישוב, הגיעו יחד עם אנשי קק"ל לנטוע שתילים שנתרמו על ידי קק"ל במתחם האגם. מלבד השתילה המסורית, התקיים במקום טקס עם נאומים וברכות, שאותו ליוו בשירים ילדי בית הספר של עומר.

דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל, סיפר להורים ולילדים על המשתלה האזורית של קק"ל בגילת ועל כך שהיא מוציאה מידי שנה מיליון שתילים לטובת הנטיעות ברחבי הדרום כולו. "שיתוף הפעולה בין קק"ל לעומר בכל נושא הנטיעות ותפיסת שטחים הוא מעולה ורב שנים. שימו לב לטבעת הירוקה שמקיפה את עומר – תוצאה של נטיעות לאורך כל השנה של קק"ל ולא רק בט"ו בשבט". בסיום דבריו קרא גיגי את השיר "איך זה להיות עץ" מאת דתיה בן דור.

ראש מועצת עומר, פיני בדש, הודה לקק"ל וציין בפני כל הנוכחים, כי קק"ל שותפה גם לבניית האגם, ולא רק לפרויקט השתילה. בדש הבטיח כי סביב האגם יוקם מרכז מסחרי לטובת האורחים הרבים שיבקרו בו במהלך כל ימות השנה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חה"כ דבי ביטון בפנימיית העוגן הקהילתי בבאר שבע: "מחויבת להמשיך לפעול למען פנימיות הרווחה ולשיפור שכר ותנאי המדריכים"
חה"כ דבי ביטון (יש עתיד) סיירה הבוקר (יום א') בפנימיית...
הקבלנים מדברים - מי התארח בפודקאסט הבכורה של ארגון הקבלנים בנגב?
בוקר יום שישי האחרון, באולפני ILLUMI בעיר העתיקה. מתכנסים בלבוש חגיגי...
מתוך סולידריות עם משפחות החטופים והרצון לתמוך בעסקי התיירות הדרומיים נולד "דרום בלב"
צעדת הכלניות של קק"ל - "צועדים וזוכרים", מרוץ הכלניות להשבת...
מחזקים את הרשויות המקומיות הבדואיות בנגב
הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב ורשות מקרקעי ישראל, בשיתוף המועצות...
מאה בני נוער מפונים בילו יחד במחנה של 'החוויה הישראלית'
כשכוכב צרפתי ואחדות ישראלית בין שדרותיים מהדרום וקיבוצניקים ומושבניקים מהצפון נפגשים...
ספורט, קהילתיות וזיכרון: טורניר כדורגל בנות בדרום מבית ארגון "החלוץ"
ביום שישי האחרון התקיים טורניר כדורגל בנות יוצא דופן במגרש...
האגודה לבריאות הציבור בתכנית חדשה הכוללת פעילות התנדבותית כשלב ביניים להחזרת אנשים למעגל התעסוקה בעקבות 'חרבות ברזל'
באגודה לבריאות הציבור (סניף דרום) השיקו לאחרונה תכנית חדשה בשם...
חנות קונספט חדשה של מותגי הלייף סטייל המובילים ורדינון ונעמן הושקה במתחם ביג קריית גת
אקסטרה ריטייל, זרוע הקמעונאות הפרטית של קבוצת אלון רבוע כחול,...
ארגון הקבלנים בנגב משקיע במצוינות ענף הבנייה 12 מלגות הוענקו לסטודנטים מצטיינים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע
משקיעים בעתיד ענף הבנייה: ארגון הקבלנים בנגב העניק במהלך השבוע...
דוכני אוכל לאירועים: חוויית טעמים שמשדרגת כל חגיגה
בכל אירוע, האוכל משחק תפקיד מרכזי ביצירת האווירה ובהשארת רושם...
דילוג לתוכן