מסורת בנגב: כנס האיכות השלישי של הדרום

מסורת בנגב: כנס האיכות השלישי של הדרום

אתמול (ד', 23.5) התקיים כנס האיכות השלישי של הדרום במכללה האקדמית להנדסה  ע"ש סמי שמעון, SCE. בכנס דנו מומחים מהתעשייה ומהאקדמיה בנושא איכות בתחומי החיים השונים. הכנס התקיים בשיתוף התאחדות התעשיינים, הקריה למחקר גרעיני נגב (קמ"ג), והאיגוד הישראלי לאיכות. במהלך הכנס הוענק אות הנגב למצוינות באיכות לדמות משמעותית בתחום.

כנס האיכות של הדרום התקיים היום בפעם השלישית במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע והפך למסורת בנגב. לכנס הגיעו מומחים בתחום האיכות מתחומי השירות, ייצור, תרבות, תעשייה ושלטון מקומי. המשתתפים התכנסו לפאנלים שונים ושם דנו בתחום האיכות והציגו כיצד תחום האיכות בא לידי ביטוי בחברות שונות בדרום כמו כיל, מוטורולה, בית הספר למשחק גודמן, עיריית באר שבע ועוד.

במהלך הכנס העניקו השותפים את אות הנגב למצוינות באיכות. השנה החליטה וועדת הכנס להעניק את האות למר חיים קורנפלד, בן 62, תושב מיתר, בעל ניסיון של 35 שנים בתעשייה. קורנפלד בעל  תואר ראשון בהנדסת חשמל, בעל שני תארים שניים בהנדסת תעשייה וניהול ובהנדסה גרעינית מאוניברסיטת בן-גוריון ובעל הסמכות למהנדס איכות ואמינות מטעם האיגוד האמריקאי לאיכות (ASQ).

קורנפלד החל  את דרכו בתחום האיכות בשנת 1992 בקמ"ג והיה בעל השפעה לאומית בתחום. הוא עזב את קמ"ג לפני מספר שנים אבל עדיין נחשב אחד המשפעים בתחום האיכות. בהחלטת הוועדה על הענקת האות לחיים קורנפלד נכתב: "חיים הינו אחת מדמויות המפתח בארץ בנושא איכות ומהווה סמכות מקצועית ברמה הארצית והבינלאומית. במהלך שנות עבודתו, חיים יועץ ומסייע להרבה מפעלים ומנהלי איכות".

 

חיים קורנפלד הודה לחברי הוועדה והשותפים מארגני הכנס וסיפר בנאומו על חשיבות תחום האיכות עבורו: "אחרי כל כך הרבה שנים בתחום, האיכות הפכה עבורי לדרך חיים. כל מי שנמצא פה היום בכנס מכיר בחשיבותה של האיכות לכל תחומי החיים ולתעשייה. היום, כדי להצליח בתחום האיכות, עלינו לספק ערך מוסף ליצרנים, ללקוחות ולנותני השירות".

אביב חצבני, מנהל המרחב דרום התאחדות התעשיינים "תחום האיכות הוא נושא שחשוב לנו מאוד לקדם אותו במרחב דרום. כבר שנתיים אנחנו מקיימים אחת לחודש פורום מקצועי בשיתוף קמ"ג והשתתפות מנהלי איכות של מפעלי הדרום. אני מאמין שתחום האיכות רק ילך ויתפתח בתעשייה הדרומית ואנחנו מקפידים להעביר את המידע והתקנות העדכניות ביותר לתעשיינים שלנו על מנת שהתעשייה תמשיך להיות עוגן כלכלי מרכזי וחשוב בדרום".

פרופ' דורית תבור, יו"ר הכנס, ציינה בנאומה: "זו השנה השלישית שאנו מקיימים את כנס האיכות במכללה וגם השנה הייתה היענות גדולה מצד התעשייה והאקדמיה. ההוכחה היא המגוון הרחב של תחומים שונים שהגיעו לכנס. נושא האיכות הוא נושא רחב הנוגע בתחומים שונים ומגוונים ולכן נמשיך באקדמיה לקדם ולהוביל את נושאי האיכות בתעשייה ובמחקר".

גיל דגן, מנהל קמ"ג, בירך את באי הכנס והוסיף: "אנו בקמ"ג רואים חשיבות רבה במעורבות בקהילה ובפעילות חשובה זו לקידום איכות ומצוינות בדרום. שיפור האיכות בקרב המפעלים באזור תביא לשיפור התעשיה בנגב ובדרום. נושא האיכות בתעשייה אינו אופנה חולפת והוא כאן כדי להשאר. מחמם את הלב לראות כיצד כנס האיכות מתרחב משנה לשנה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בדרך לשיא ישראלי חדש ? משה חדד נבחר ליו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט –זו הקדנציה החמישית !
בתום מסע בחירות ארוך ומאתגר למועצת העובדים של כאלף עובדי...
מתניעים מחדש את חיי הלילה בבאר שבע: חברת "יעדים" תוביל סיורי לילה במוקדי הבילוי המתפתחים של העיר לאורך הקיץ
מהלך סיורי הקיץ במוקדי הבילוי בשכונות הוותיקות בעיר יוצא לדרך...
׳משמרות ירוחם׳ משיקה חוג חדש במרכז היום לקשיש: טיפול בכלבים
השבוע נפתח לראשונה חוג כלבים טיפולי במרכז היום ׳משמרות בירוחם׳,...
יזמות, מנהיגות ותקווה לחברה הבדואית עידן הנגב אירח את המפגש השני השנתי של אינתימאא
בסוף השבוע שעבר התכנסו בבית עידן הנגב עשרות חברי רשת...
מינוי חדש ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון
פרופ' אלי אברמוב מונה ליו"ר חבר הנאמנים של SCE המכללה האקדמית להנדסה...
נבחר מנהל חדש לתיכון עתיד ניצנה
רשת החינוך עתיד בחרה במוחמד מחאגנה לנהל את תיכון עתיד ניצנה. ...
כיסופים | זוכרים וממשיכים
יום מרגש! לראשונה מאז הטבח הנורא ב-7 באוקטובר, נאסף חלב...
יותר מאלף חסידים השתתפו בהילולה לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל, אביו של הרב יעקב ישראל "הרנטגן"
יותר מאלף חסידים ומעריצים של הרב יעקב ישראל איפרגן (הרנטגן...
משרד הבינוי והשיכון: למעלה מ-300 דירות דיור ציבורי בניהול עמידר נפגעו במהלך 12 ימים של מבצע "עם כלביא": תהליך השיקום בעיצומו
במהלך 12 ימי הלחימה של מבצע "עם כלביא", נפגעו למעלה...
"עתיד נווה מדבר" ממשיך לפעול תחת רשת החינוך עתיד: ההתקשרות הוארכה עד 2033
רשת החינוך עתיד וכפר הנוער נווה מדבר של הסוכנות היהודית...
דילוג לתוכן