מנתוני קק"ל עולה: כ-160 טון זבל ביער יתיר בשבוע

מנתוני קק"ל עולה: כ-160 טון זבל ביער יתיר בשבוע
--קרדיט עבד אבו אלקיען וקקל

כך עולה מבדיקה שביצעו אנשי השטח של קק"ל ביער יתיר בשבוע האחרון. במהלך החודש האחרון מספרים עובדי קרן קימת לישראל על עלייה משמעותית של השלכת פסולת ביתית ביער על ידי נהגי משאיות זבל, בעיקר ממרכז הארץ, המגיעים באישון לילה ומזהמים את היער ואתרי התיירות.

זו לא הפעם הראשונה שקרן קימת לישראל יוצאת נגד נהגי משאיות המשליכים פסולת ביתית או בניין בשטחי היער. כעת הגיעו המספרים לשיאים חדשים כאשר בחודש האחרון הושלכו מדי שבוע כ-160 טון אשפה ביתית ביער יתיר, המהווה ריאה ירוקה משמעותית בנגב ואתר תיירות הומה אדם במהלך השבוע. בנוסף, ליער יתיר ישנה חשיבות קריטית בנושא שמירה על נדידת חולות וצמצום תופעת המידבור המאיימת על ישראל. מסיבה זו חשוב להבין כי הזבל פוגע באדמה, בעצים ובבעלי החיים המתגוררים ביער וכך מהווה בעיה אקולוגית קשה.

לפי עובדי קק"ל בשטח, המנהלים מעקבים ומנסים להביא את נהגי המשאיות הפושעים לדין, מרבית המשאיות מגיעות בכלל ממרכז הארץ. בקק"ל מאמינים כי הנהגים משליכים ביער יתיר ככל הנראה כדי לחסוך זמן נסיעה עד אתרי ההטמנה בדרום וגם כדי לחסוך את עלות ההטמנה המגיעה לאלפי שקלים על כל משאית.

עבד אבו-אלקיען, יערן קק"ל בגוש יתיר, מכיר את הנושא היטב – "התפקיד שלי כיערן הוא לשמור ולדאוג קודם כל ליער עצמו. מדי שבוע אני והצוות שלי עוברים ביער ורואים כל פעם ערימות חדשות של השלכות פסולת. אנו מנסים לתפוס את העבריינים אך לרוב הם עושים זאת בשעות לילה מאוחרות כך שקשה לתפוס אותם בשעת מעשה".

"לצערי יש לנו גם עדויות המצביעות על כך שתושבים מקומיים מהדרום עוזרים להם בהשלכת הפסולת ביער".  לסיכום ביקש עבד גם את עזרת התושבים  – "אם מישהו רואה משאית זבל נכנסת ליער אני מבקש להודיע לגורמים הרלוונטיים בקק"ל או במשטרה – זה היער של כולנו ואנו צריכים לשמור עליו".

כ-160 טון זבל ביער יתיר
–קרדיט עבד אבו אלקיען וקקל
כ-160 טון זבל ביער יתיר
-קרדיט עבד אבו אלקיען וקקל
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
דילוג לתוכן