מנטישה שלילית להכפלת תושבי העיר: אופקים העיר שלא עוצרת מממשת את חזון בן גוריון

מנטישה שלילית להכפלת תושבי העיר: אופקים העיר שלא עוצרת מממשת את חזון בן גוריון
קרדיט צילום: שחר יורמן, קרן מנומדין

תכנית ׳אופקים 2035׳ הושקה בסוף השבוע שעבר (רביעי) בהשתתפות ראש העיר, איציק דנינו, בשיתוף חברי הנהלת העירייה וקרן מנומדין. נתוני הלמ"ס לאורך שנת 2025 מצביעים על כך שאופקים היא העיר הממוקמת במקום הראשון במכירת יחידות דיור חדשות.  דבר המביא לתהליך צמיחה דמוגרפי מואץ לעשור הקרוב שעשוי להכפיל את מספר תושבי העיר לכ-80,000 איש. על אף אירועי השבעה באוקטובר, העיר נמצאת בביקוש שיא ומצליחה למשוך אלייה תושבים איכותיים מכל קצוות הארץ.

תכנית אופקים 2035 החדשה מושקת בשיתוף פעולה עם קרן מנומדין, המחזקת את חוסנה החברתי של מדינת ישראל באמצעות פיתוח ויישום של תוכניות לאומיות.

זרוע הפילנתרופיה האסטרטגית של קרן מנומדין, הפועלת יחד עם עיריית אופקים בתכנית החדשה, פועלת בשלוש זירות עיקריות: הארצית, האזורית והמקומית. הקרן פועלת על פי מדידה וניתוח מתמיד של השפעת התכניות הלאומיות שמפתחת בכדי להבטיח אימפקט חברתי אפקטיבי. הקרן נוסדה בשנת 2019 על ידי היזם והפילנתרופ חיים טייב, מומחה לפיתוח וחיזוק מדינות, בעל 34 שנות ניסיון בתכנון וביצוע פרויקטים לאומיים באפריקה בתחומי החקלאות, אנרגיה, בריאות, חינוך, ועוד.

עד לפני עשור, סבלה אופקים מהגירה שלילית של צעירות וצעירי העיר. כ-250 תושבות ותושבים צעירים נטשו את העיר מידי שנה. לפני כעשור, החלה העיר ליהנות מתנופת פיתוח רחבה, נחתמו הסכמי גג חדשניים והרשות השיקה תכנית עבודה חדשנית ששמה את צרכי התושבים בפרונט עם דגש על חינוך איכותי ושירותי מתקדם לתושב.

כהמשך ישיר לכך, מבקשת עיריית אופקים לצפות פני עתיד ולהתאים את תכנית הפיתוח של העיר לגידול האוכלוסייה הצפוי לה על מנת להיטיב עם תושביה הנוכחיים והעתידיים. בהתאם לכך, בחודשים האחרונים הוקמה וועדת היגוי משותפת להנהלת עיריית אופקים וקרן מנומדין, בליווי של חברת אסטרטגיה. מנומדין מלווה את אופקים בגיבוש כיווני פעולה, בבניית מודלים לפיתוח בר-קיימא וחיזוק הסנכרון בין המערכות העירוניות השונות. בחודשים האחרונים נערכה סדרת פגישות עם ראשי האגפים בעירייה וכן תושבי העיר במטרה למפות את הצרכים המהותיים לעיר אופקים בעשור הקרוב, על רקע הצמיחה הדמוגרפית המואצת בעיר. התכנית מתמקדת במספר מישורים: היערכות להכפלת מספר תושבי העיר, כ-80,000 בעשור הקרוב; חיזוק התשתיות הרשותיות לשני העשורים הקרובים; פיתוח מנועי צמיחה כלכליים חדשים והפיכת אופקים לעיר טכנולוגיה, חדשנות, ואגרוטק; חיזוק חוסן קהילתי ואזרחי בקרב תושבי אופקים, לרבות בני הגיל השלישי.

אופקים מציינת השנה 70 שנה להיווסדה, והיום יותר מאי פעם, מגשימה את החזון לה צפה ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון. כעת, עם הנהגה מובילה, מתבצעות התאמות לעשור הבא אשר כוללות חיבור לכלים טכנולוגיים מתקדמים, הנגשת הרשות, חיבור לקהילה ותמיכה בעשרות אלפי התושבים החדשים שיגיעו לעיר בעשור הקרוב.

ראש העיר אופקים, איציק דנינו: "אופקים מוכיחה שאין יעד שהוא בלתי אפשרי כשיש חזון, נחישות ואמונה בדרך. מעיר שסבלה מהגירה שלילית הפכנו לעיר שמכפילה את עצמה, ולעיר נחשקת שמובילה את הנגב כולו בצמיחה, בחדשנות ובחינוך איכותי. תכנית ‘אופקים 2035’ מבטאת את הרוח החדשה של העיר הכוללת תכנון עתידי, חשיבה מערכתית והשקעה מתמדת בתושב. אנחנו לא מסתפקים בלבנות שכונות חדשות, אלא בונים קהילה, כלכלה וחוסן לעשור הקרוב. אני מודה לקרן מנומדין על שיתוף הפעולה החשוב ובטוח כי יחד, נצליח להפוך חזון ותכנית למציאות".

תום פרוחי, סמנכ״ל פילנתרופיה אסטרטגית בקרן מנומדין: ״השותפות האסטרטגית שלנו עם עיריית אופקים מגיעה מתוך חיבור ורצון משותף להוביל תכנון יעיל ומקצועי לעבר האתגרים של אופקים בעשור הקרוב. אופקים 2035 תבטיח לתושבי אופקים פיתוח מאוזן המשלב תשתיות, חינוך, רווחה, תרבות וקהילה שתוכל לקלוט את עשרות אלפי התושבים החדשים שיגיעו לעיר״.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בפתיחת קמפוס "חוסידמן" למנהיגות בדואית בנגב
נשיא המדינה יצחק הרצוג פתח היום, יום רביעי, י"ד בחשוון,...
איחוד הצלה ערכו בדיקות רפואיות במרכז יום "משמרות" בירוחם וגילו ממצא שהציל חיים
במסגרת חודש האזרח הוותיק, ניידת איחוד הצלה הגיעה למרכז היום...
חינוך לאנושיות לצד חינוך למצוינות
תלמידי כיתת ט' יהלו"ם מבית הספר התיכון יוצר עתיד בבאר...
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא הספד בהלוויתו של עמירם קופר ז״ל
נשיא המדינה: ״מרצחי חמאס הראו את פרצופם האמיתי שוב ושוב...
קבלת שבת בשוק העירוני של באר שבע חוזרת
"יעדים", החברה העירונית לפיתוח עסקי בבאר שבע,  מחזירה את המסורת...
בקשה לצו ירושה וניהולה באופן מקוון
בעידן הדיגיטלי הרשם לענייני ירושה מאפשר להגיש את רוב הבקשות...
מנטישה שלילית להכפלת תושבי העיר: אופקים העיר שלא עוצרת מממשת את חזון בן גוריון
תכנית ׳אופקים 2035׳ הושקה בסוף השבוע שעבר (רביעי) בהשתתפות ראש...
"לזמן את הרוע", "לשחרר את השדים", "בדם קר" ו"אגם העצמות" אלה הם רק חלק מהסרטים שמחכים לצופים בפלאנט באר שבע בסופ"ש אימה לכבוד ההאלווין
סופ"ש אימה בלתי נשכח עם מיטב סרטי האימה של השנה,...
חווית קריוקי מושלמת בראשל"צ עם ביטבוקס
ריגוש עם חדרי קריוקי בראשון לציון האם חיפשתם בילוי יוצא דופן...
יום הקולנוע הבינלאומי מגיע לפלאנט באר שבע: חוויה קולנועית ענקית במחיר מפתיע של 10 ₪ בלבד
כרטיס במחיר נגיש לכולם, עשרות סרטים במגוון ז'אנרים כגון מתח,...
דילוג לתוכן