מנהל מחוז דרום במשרד החינוך, רם זהבי, התארח ביום שישי האחרון באופקים, יחד עם מנכ"לית קבוצת הרב תחומי עמל, קארן טל, וצוות הפיקוח המחוזי של המשרד. בפני זהבי הוצג המודל החינוכי העירוני החדשני, "מרחיבים אופקים", אשר יצא לדרך בתחילת שנת הלימודים תשפ"ג, עם פתיחתם של 35 קמפוסים בבתי הספר במסגרת מיזם 'שישי אישי' – זאת במטרה להרחיב את המיזם פורץ הדרך ולקיימו החל משנת תשפ"ד גם בימי שלישי.
בבתי הספר היסודיים באופקים נחשפים בימי שישי תלמידי כיתות ה'-ו' ל-35 קמפוסי חינוך בתחומי האקדמיה ולומדים בבתי ספר שונים ברשות ובמרחבי החינוך העירוניים. במסגרת זו הם נפגשים עם כל ילדי העיר, ומקיימים אינטראקציה חברתית, כאשר 3 פעמים בשנה – הם מחליפים קמפוס. התוכנית ממשיכה ברצף חינוכי גם בבתי הספר התיכונים, שם לומדים התלמידים במשותף במגמות עירוניות בראי האקדמיה.
"אופקים נמצאת בצמיחה מתמדת, ואנחנו רואים זאת בחינוך לחדשנות ובהכנת הדור הצעיר לעתיד של קדמה וטכנולוגיה – על פני כל רצף הגילים", אמר זהבי בתום הביקור. "גם לאחר קבלת פרס החינוך ממשיכה העיר לשאוף גבוה לפסגות של מצוינות. אין ספק שהסכם הגג, והשותפות עם גורמי קהילה רחבים, מניעים גלגלים של צמיחה, של הגירה חיובית, ושל משיכת אוכלוסייה חזקה לעיר, ובתוך כך גם את חיזוק הייחודיות החינוכית בעיר".

"לאורך כל הסיור בלט הניצוץ בעיני בכירי העירייה ואגף החינוך באופקים ששמו את החינוך בראש סולם העדיפויות, רקמו חלום וגייסו את כולנו כשותפים", הוסיפה מנכ"לית קבוצת הרב תחומי עמל, קארן טל. "כך גם הניצוץ בעיני המנהלים והצוותים החינוכיים, בעיניו של מנהל המחוז במשרד החינוך רם זהבי שרואה את חלומו של בן גוריון מתממש הלכה למעשה בעיר, ובעיקר בעיני הילדים שאוהבים במיוחד את ימי שישי. הם לומדים להכיר ילדים ומורים אחרים, ומקפידים להגיע לכל הפעילויות מתוך סקרנות וחדוות יצירה. קמפוס שישי מבטא את הלכידות והשייכות לעיר ואת הרצף החינוכי מלידה ועד י"ב. בעולם של השתנות מתמדת, שבו מגביהים חומות, בעיר אופקים מתרחשת פואמה פדגוגית, ולנו יש זכות להיות שותפים ביחד עם הנהגת העיר וביחד עם הנהלת המחוז".
"מערכת החינוך של אופקים לבשה חג", הוסיפה מנהלת אגף בחינוך בעיריית אופקים, רחל אוחנה. "אופקים גאה להיות חלוצה בתחום זה, וכמובן שכל זה לא היה קורה אלמלא פעילות נמרצת של מנהלי ומנהלות בתי הספר, הצוותים החינוכיים, המפקחות, צוותי משרד החינוך וכמובן רם זהבי אשר הולך איתנו יד ביד בהגשמת עוד חזון משמעותי במערכת החינוך, שמהווה מודל ודוגמה לרשויות אחרות בארץ".
"בתערוכת החינוך הצגנו את הראייה העירונית והמוביליות החברתית של מערך החינוך, מלידה עד אקדמיה", סיכמה אוחנה. "מערך החינוך באופקים פורץ את גבולות בתי הספר ויוצא למרחבים עירוניים. התוכנית העירונית יצרה חיברות בין התלמידים בעיר, חידדה את תחושת השייכות וגאוות היחידה, יצרה שפה של מצוינות ופרצה גבולות של טכנולוגיה וחדשנות. המודל החינוכי בעיר הגדיר מחדש את מערך הלמידה הערכית-חינוכית".