ממשיכים לקדם את תחום המדעים בחברה הבדואית

ממשיכים לקדם את תחום המדעים בחברה הבדואית
צילום באדיבות מחלקת השכלה שגב שלום

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב קיימו יום שיא מדעי לתלמידי "מצוינגב" בשגב שלום

יום שיא רחפנים בשגב שלום
צילום באדיבות מחלקת השכלה שגב שלום

לאחרונה התקיים יום שיא מדעי ראשון מסוגו לכ – 250 תלמידי תכנית "מצוינגב" המשתתפים בפרויקט הרחפנים ותוכנת הארדואינו (תוכנת בקרה אלקטרונית) בשגב שלום. יום השיא התקיים באולם הספורט של תיכון מקיף שגב שלום, לאחר שנה בה למדו התלמידים טכניקות מתקדמות של למידה, פיתוח ובניית תכנה במסגרת הפעילות של תכנית "מצוינגב", שמובילים המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב בשיתוף עם מחלקת הנוער במרכז הקהילתי.

את הפעילות הובילו ויזמו כ – 30 נערים ונערות מכיתות י'-יב' המשתתפים בתכנית "מצוינגב" בתחום המדעים, שלמדו לאורך השנה כיצד לבנות ולפתח בעצמם רחפנים ואת תכנת הבקרה הטכנולוגית – ארדואינו. המשתתפים הדגימו והסבירו לכל תלמידי בית הספר על התוצרים שהם בנו, הטיסו את הרחפנים שפיתחו וחשפו בפני תלמידי בית הספר מכל שכבות הגיל את תחום המדע והטכנולוגיה בצורה אינטראקטיבית של חידות ומשימות מדעיות.

יום שיא רחפנים בשגב שלום
צילום באדיבות מחלקת השכלה שגב שלום

אמור עמוסי ניסן, מנהלת תחום חינוך ברשות לפיתוח הנגב סיפרה: "יום השיא שהתקיים בשגב שלום היה מוצלח ומרגש ביותר, לאור לעובדה שהיה זה יום השיא הראשון בנושא מדעים ורחפנים בישובי המגזר הבדואי. המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב ממשיכים לקדם את תחום המדע בקרב כל תלמידי הנגב ואנחנו שמחים לראות את התוצרים של העשייה המרשימה של התלמידים. שמחנו לארח ביום השיא את מנהלי בית הספר, מפקח הנוער לחינוך הבלתי פורמאלי- גבר אבו אלקיעאן , וכמובן את צוות המרכז הקהילתי שגב שלום ונאחל לכולם המשך עשייה משמעותית."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן