מכשיר חדש למדידת כמות חלב בזמן הנקה

מכשיר חדש למדידת כמות חלב בזמן הנקה
מתן שלי וערן חיו עם המכשיר שפתחו---קרדיט יחצ

פתרון חדש של שני סטודנטים להנדסה מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע יעזור לאימהות למדוד את כמות החלב שיונק התינוק בזמן ההנקה.

מתן שלי וערן חיו עם המכשיר שפתחו—קרדיט יחצ

אימהות רבות בתקופת ההנקה מספרות על הקושי בלדעת האם התינוק אכל מספיק או האם הוא עדיין רעב. תחושה זו של חוסר אונים תקפה גם את אשתו של מתן שלי, בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. מתן החליט לעשות משהו בנידון ויחד עם חברו מהלימודים ערן חיו, ובהנחיית ד"ר איתן פישר וגב' נטליה דבוסקין מהמכללה, פיתחו מכשיר למדידת כמות חלב בזמן ההנקה.

לאחר מחקר בנושא, הרכיבו שלי וחיו מכשיר קטן המתלבש על פטמת סיליקון סטנדרטית ובו חיישנים המסוגלים לזהות את כמות החלב שהתינוק יונק. המידע עובר לאפליקציה ייעודית המעדכנת באופן ישיר את כמות החלב שהתינוק אוכל.

"אשתי ילדה לפני שנה ואחרי יומיים של הנקה התינוקת בכתה בלילה" סיפר מתן שלי, אחד מהסטודנטים המפתחים. "היא הייתה מתוסכלת מזה שהיא מניקה את התינוקת אך לא יודעת האם היא רעבה או לא. הפתיע אותי שאשתי, למרות שמניקה בעצמה, לא יודעת האם התינוקת אכלה מספיק או האם היא שבעה. בחרנו בפרויקט הגמר הזה לאחר שגילינו שמדובר בתופעה רחבה אצל נשים רבות".

ערן חיו, בוגר נוסף של המכללה ושותפו לפרויקט של מתן, הסביר כיצד המכשיר עובד: "בהתחלה חקרנו את נושא ההנקה וכיצד פיזיולוגית זה קורה בגוף האישה. רצינו פתרון פשוט, שלא יקשה על ההנקה ויהיה נוח לשימוש על ידי האם. כך פיתחנו לבסוף את המערכת הפשוטה שבאמצעותה הצלחנו למדוד כמות נוזל שעוברת על ידי פעולת יניקה קלה ועדינה כשל תינוק. המכשיר יושב על הפטמה, אינו מפריע לתינוק לינוק וסופר לאפליקציה מותאמת את כמות החלב שעברה במכשיר, כלומר שהתינוק אכל".

"חשוב לציין" סיכמו חיו ושלי, "שהמכשיר מיועד בעיקר לנשים שמעדיפות להאכיל את התינוק מבקבוק משום שאינן יכולות לדעת כמה והאם התינוק אכל. כמובן שכולן יכולות להשתמש בו אבל המטרה שלנו הייתה למנוע את הפחד של אימהות בנוגע לכמות האוכל של התינוק. כך אנו מקווים לאפשר לאימהות רבות לחזור להניק טבעית ולתת להן לדעת האם התינוק עדיין רעב או אכל מספיק, בהתאם להמלצות הרופאים".

ד"ר איתן פישר, המנחה של שלי וחיו, סיכם: "כשהסטודנטים העלו את הרעיון חשבתי שמדובר בפרויקט מסובך עם סיכוי קטן להספיק אותו בשנה אחת. לכן כשפנו אלי ניסיתי להוריד את הציפיות ואמרתי להם שמדובר ברעיון טוב אך לא בטוח שניתן ליישום. אבל מתן וערן היו מאוד חרוצים ולא הייתה אבן שלא הפכו במחקר ובביצוע.  בסיום השנה הסטודנטים הציגו דגם פועל מוגדל של המתקן ודגם בגודל מקורי המוכיח היתכנות של המתקן בגודל זעיר. הפרויקט לא היה מתאפשר ללא התעקשות הסטודנטים והרצון שלהם למצוא פתרון לבעיה אמיתית עם פוטנציאל לסייע לנשים רבות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"להדביק את הטוב": עיריית באר שבע ביוזמה קהילתית מרגשת לקראת יום המעשים הטובים
לקראת יום המעשים הטובים ה-19, שיתקיים ב-18/3/25 עיריית באר שבע,...
משלוח מנות של חסד
אחרי מבצע חסד משמעותי שבו במשך מספר שבועות תלמידי חטיבת...
קבוצת בית ירושלמי (BY) זכתה במכרז דיירים נוסף בבאר שבע ותקים 400 יח"ד חדשות
קבוצת בית ירושלמי (BY) מדווחת כי זכתה במכרז דיירים נוסף...
שיעור בחסד באולפנת אמית אוריה בבאר שבע: תלמידות הפיקו יריד פורים לרפואת פצועי המלחמה, בניהן של המורות
מאות מתושבי באר שבע הגיעו השבוע ליריד חסד מיוחד ומרגש...
הצדעה לדרום: חברת RAD משיקה דור חדש של מעבדים מתקדמים עם השם ״בארי״
חברת RAD  החליטה להעניק לדור החדש של מעבדי ה-ASIC שפיתחה,...
פותחים אדר בתורה: התלמידים שנרתמו לטובת הגמרא
ישיבת אמית באר שבע פועלת ללא לאות לחיזוק התורה בעיר,...
SHAMANS OF SOUND לאחר ההצלחה האדירה של הפעם הראשונה - פסטיבל שאמאנס אוף סאונד חוזר לכפר הנוקדים ליומיים של ריטריט מוזיקלי מדברי יוצא דופן
פסטיבל שאמאנס אוף סאונד חוזר זו הפעם השנייה לכפר הנוקדים,...
משתדרגת ללא הפסקה: פיתוח כבישים חדשים, מקומות חניה ושדרוג התשתיות הציבוריות בשכונת הפארק בבאר שבע
כחלק מתהליך הפיתוח והאכלוס המואץ בשכונת הפארק בבאר שבע, עיריית...
סטודנטים מהחוג לכלכלה מהמכללה האקדמית אשקלון ומאוניברסיטת בן גוריון בנגב ביקרו בבית ההשקעות מגדל שוקי הון
סטודנטים מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן גוריון ומהמכללה...
אוטו חן מקבוצת בליליוס משיקה מתחם PDI מתקדם הכולל גם טיפולי פחחות בבאר שבע בהשקעה של מיליוני שקלים
אוטו חן מקבוצת בליליוס, המייבאת את גולדן דרגון, מותג האוטובוסים...
דילוג לתוכן