מיכאל בנסון המנהל האגדי של אמית באר שבע ומנהל יד שרה הלך לעולמו

מיכאל בנסון המנהל האגדי של אמית באר שבע ומנהל יד שרה הלך לעולמו
קרדיט: באדיבות המשפחה

הלילה הלך לעולמו מיכאל בנסון, אחד מגדולי המחנכים בבירת הנגב. בנסון, מי שהיה עשרות שנים מנהלה של אולפנת אמית אוריה באר שבע וקודם לכן מנהל מקיף אמית באר שבע. לפני כעשרים שנה, מאז פרישתו לגימלאות ניהל בנסון את סניף יד שרה בעיר בהתנדבות במשך שנים ארוכות. לפני כחודש וחצי חלה במחלת הסרטן, בן 83 היה במותו.

בנסון שנולד וגדל בלונדון שבאנגליה הגיע לבאר שבע כמדריך של סטודנטים במסגרת הסוכנות היהודית, הוא למד פסיכולוגיה ופילוסופיה אך החליט לפנות לחינוך. בתחילה לימד בישיבת בני עקיבא בעיר אך עבר מהר מאוד לנהל את מקיף ב' ואת מקיף ה', מקיף אמית. לימים נקרא להקים את אולפנת אמית בעיר אותה ניהל שנים רבות.

אחת מתלמידותיו המפורסמות היא כלת פרס ישראל, אם הבנים, מרים פרץ שסיפרה בספרה כי בנסון הוא שגילה אותה בכיתה המקצועית שבה היתה ופנה לאביה בבקשה להעביר את מרים לכיתה העיונית. לימים פרץ סיפרה כי היתה קוראת למורים בבית הספר שבו ניהלה. "תהיו מיכאל בנסון. הוא הסתכל לי בעינים ופתח לי את השער להצלחה".

בנו של מיכאל, חגי, הלך בעקבות אביו למסלול החינוכי והיה אף הוא מנהל במקיף אמית בעיר.

מאז פרש לגימלאות, נטל על עצמו בהתנדבות את ניהול סניף יד שרה בעיר השקיע בו רבות ופיתח אותו ולצד זה השקיע שעות ארוכות ללמוד וללמד שיעורי תורה, בשנים האחרונות אף למד בכולל הגימלאים בבית מוריה. במשפחתו מספרים על מסירותו העצומה לתלמוד תורה, יום יום, סביב השעון ממש עד היום שבו נפל למשכב.

נורית דוידי, מנהלת אולפנת אמית אוריה בעיר ובוגרת האולפנה, למדה אצל מיכאל בנסון. "קשה לי לבטא במילים עד כמה מיכאל היה משמעותי עבורנו כתלמידות ועבורי באופן אישי. בחכמתו הוא ידע לסייע לכל תלמידה, לראות את מה שמעבר ולתת מענה. אני חייבת לו רבות וכמוני אלפי תלמידות ותלמידים שהוא שינה להם את החיים".

ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמית שגדל בבאר שבע, הכיר את מיכאל מילדותו. אביו, אהרן אלדר ז"ל היה מנהל מחלקת החינוך בעיר וקודם לכן כשהיה מנהל התיכון, סגנו היה מיכאל בנסון: "הוא היה מנהיג שהצליח בכוח אישיותו החינוכית יוצאת הדופן להוליך אחריו קהילה שלמה. מיכאל ידע להסתכל בעיני כל תלמיד, להיות קשוב לו ולדעת מה הנתיב הנכון להביא אותו להצלחה. בעזרת טוב הלב שלו, חכמת החיים והאמון הרב שרכשו לו המורים והתלמידים הוא גידל דורות של תלמידות שנמצאות כיום בכל שדרות העשיה הציבורית המדעית והחינוכית בישראל. ליבי עם משפחתו היקרה. רשת אמית כולה חייבת למיכאל רבות על שנים רבות של עשיה חינוכית מופתית בבאר שבע".

הלוויתו של מיכאל בנסון ז"ל תתקיים היום, בשעה 17:30, בבית העלמין החדש בבאר שבע

קרדיט: באדיבות המשפחה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
מנציחים וזוכרים: תיכון יוצר עתיד באר-שבע ציין את יום הזיכרון השלישי לאירועי ה-7 באוקטובר במעטפת חינוכית ורגשית ייחודית
עם קיר זיכרון אינטראקטיבי של הצלם הנודע זיו קורן ושיעורי...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
זוכרים את הנופלים, מחבקים את המשפחות: טקס זיכרון בדיור מוגן משען באר שבע
הבוקר התקיים בדיור מוגן משען באר שבע טקס זיכרון לציון...
מנתיבות לאיצטדיון טרנר: בני הנוער שעושים את הצעד הראשון בעולם האימון
בני ובנות נוער מנתיבות, שעתידים להתחיל בחודש נובמבר את קורס...
A crowded public plaza with modern architecture and many people walking around.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציגה: התוכניות החדשות שיכינו את הסטודנטים בנגב לעולם של המחר – והמעטפת למשרתי המילואים
בינה מלאכותית מתקדמת, קיימות מעשית וניהול גלובלי: המוסד האקדמי הגדול...
כ 100 נהגי מרוצים באליפות ישראל במרוצי דראג בערד – אורח הכבוד עוז דוידיאן שהציל בטבח ה 7.10
מנחת ערד הפך למוקד הספורט המוטורי הגדול בישראל, כאשר אלפי...
אוקטובר של חוויות: מדע, דמיון, יצירה וקולינריה – חודש של הפתעות לכל המשפחה בעופר קניותר
כל הפעילויות והאירועים פתוחים לקהל הרחב – ללא עלות עופר...
לא רק מנהל העבודה: תקנות הבטיחות החדשות משנות את חלוקת האחריות באתרי הבנייה
בפאנל שנערך בכנס השנתי של ארגון הקבלנים והבונים באר שבע...
דילוג לתוכן