מיכאל בנסון המנהל האגדי של אמית באר שבע ומנהל יד שרה הלך לעולמו

מיכאל בנסון המנהל האגדי של אמית באר שבע ומנהל יד שרה הלך לעולמו
קרדיט: באדיבות המשפחה

הלילה הלך לעולמו מיכאל בנסון, אחד מגדולי המחנכים בבירת הנגב. בנסון, מי שהיה עשרות שנים מנהלה של אולפנת אמית אוריה באר שבע וקודם לכן מנהל מקיף אמית באר שבע. לפני כעשרים שנה, מאז פרישתו לגימלאות ניהל בנסון את סניף יד שרה בעיר בהתנדבות במשך שנים ארוכות. לפני כחודש וחצי חלה במחלת הסרטן, בן 83 היה במותו.

בנסון שנולד וגדל בלונדון שבאנגליה הגיע לבאר שבע כמדריך של סטודנטים במסגרת הסוכנות היהודית, הוא למד פסיכולוגיה ופילוסופיה אך החליט לפנות לחינוך. בתחילה לימד בישיבת בני עקיבא בעיר אך עבר מהר מאוד לנהל את מקיף ב' ואת מקיף ה', מקיף אמית. לימים נקרא להקים את אולפנת אמית בעיר אותה ניהל שנים רבות.

אחת מתלמידותיו המפורסמות היא כלת פרס ישראל, אם הבנים, מרים פרץ שסיפרה בספרה כי בנסון הוא שגילה אותה בכיתה המקצועית שבה היתה ופנה לאביה בבקשה להעביר את מרים לכיתה העיונית. לימים פרץ סיפרה כי היתה קוראת למורים בבית הספר שבו ניהלה. "תהיו מיכאל בנסון. הוא הסתכל לי בעינים ופתח לי את השער להצלחה".

בנו של מיכאל, חגי, הלך בעקבות אביו למסלול החינוכי והיה אף הוא מנהל במקיף אמית בעיר.

מאז פרש לגימלאות, נטל על עצמו בהתנדבות את ניהול סניף יד שרה בעיר השקיע בו רבות ופיתח אותו ולצד זה השקיע שעות ארוכות ללמוד וללמד שיעורי תורה, בשנים האחרונות אף למד בכולל הגימלאים בבית מוריה. במשפחתו מספרים על מסירותו העצומה לתלמוד תורה, יום יום, סביב השעון ממש עד היום שבו נפל למשכב.

נורית דוידי, מנהלת אולפנת אמית אוריה בעיר ובוגרת האולפנה, למדה אצל מיכאל בנסון. "קשה לי לבטא במילים עד כמה מיכאל היה משמעותי עבורנו כתלמידות ועבורי באופן אישי. בחכמתו הוא ידע לסייע לכל תלמידה, לראות את מה שמעבר ולתת מענה. אני חייבת לו רבות וכמוני אלפי תלמידות ותלמידים שהוא שינה להם את החיים".

ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמית שגדל בבאר שבע, הכיר את מיכאל מילדותו. אביו, אהרן אלדר ז"ל היה מנהל מחלקת החינוך בעיר וקודם לכן כשהיה מנהל התיכון, סגנו היה מיכאל בנסון: "הוא היה מנהיג שהצליח בכוח אישיותו החינוכית יוצאת הדופן להוליך אחריו קהילה שלמה. מיכאל ידע להסתכל בעיני כל תלמיד, להיות קשוב לו ולדעת מה הנתיב הנכון להביא אותו להצלחה. בעזרת טוב הלב שלו, חכמת החיים והאמון הרב שרכשו לו המורים והתלמידים הוא גידל דורות של תלמידות שנמצאות כיום בכל שדרות העשיה הציבורית המדעית והחינוכית בישראל. ליבי עם משפחתו היקרה. רשת אמית כולה חייבת למיכאל רבות על שנים רבות של עשיה חינוכית מופתית בבאר שבע".

הלוויתו של מיכאל בנסון ז"ל תתקיים היום, בשעה 17:30, בבית העלמין החדש בבאר שבע

קרדיט: באדיבות המשפחה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פברואר של קהילה ושמחה: מרכז היום לקשיש ''משמרות'' בירוחם חוגג תרבות ומשפחה
חודש פברואר הביא עמו רוח של עשייה, צבע וחיבור אנושי...
פורים שמח וצבעוני בקניותר! אירועים לכל המשפחה הכניסה חופשית – ללא תשלום
קניון עופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר, יערוך במהלך חודש מרץ...
כך מאמצים עובדי פלקסטרוניקס עובדים עם מוגבלות המלווים ע"י עמותת "יחדיו" באופקים
מי שמעוניין להבין כיצד נראית קליטה מיטבית של אנשים עם...
שותפות שמצמיחה מנהיגות: שיתוף הפעולה בין חברת "אדמה" למרכז המצוינות של "חינוך לפסגות" בבאר שבע
חניכי מרכז המצוינות של עמותת "חינוך לפסגות" בבית ספר היובל...
מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות וכפרי נוער התקיים במכללת קיי בבאר שבע
יש עתיד לפנימיות: מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות...
גאווה מקומית בערב הסעודית הסטודנטיות מבאר שבע שכבשו את הכנס הבינלאומי
לאה שפירא וסשה (אלכסנדרה) פרידלנד, סטודנטיות לתקשורת חזותית ב-SCE המכללה...
אזביון מדברי -אביב במדבר- קרדיט צילום: עדי מטמון, מורה דרך, הערבה התיכונה
טיול אביבי אל הפריחות בערבה
למרות מיעוט הגשמים, החורף שאכזב ומעט השיטפונות בנגב, הערבה התיכונה...
יוזמה ייחודית באופקים
בשנים האחרונות רכישת דירה בישראל הפכה עבור משפחות רבות לצעד...
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
"קוראים בעקבות גיבורים" - תלמידי תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' פגשו את כלת פרס ישראל מרים פרץ באירוע שיא לתוכנית חינוכית ייחודית
התוכנית המקורית ''קוראים בעקבות גיבורים'', שהתקיימה זו השנה הראשונה, בתיכון...
דילוג לתוכן