מובילים שינוי באזור: שלושה ראשי הרשויות מהדרום התכנסו בערד לוועידת אקלים אזורית ראשונה מסוגה 

מובילים שינוי באזור:  שלושה ראשי הרשויות מהדרום  התכנסו בערד לוועידת אקלים אזורית ראשונה מסוגה 
קרדיט: יחצ

אמש (5 ליולי) התכנסה בערד, בפעם הראשונה, ועידת האקלים של אזור הנגב המזרחי. מדובר על שיתוף פעולה של: ערד, תמר וירוחם. במסגרת הוועידה התקיים פאנל בנושא משבר האקלים, בהנחיית החזאית-המגישה שרון וכסלר. בסיום הועידה הגיעה הבשורה-  שלושת ראשי הרשויות חתמו על אמנה מחייבת לפעול להפחתת גזי חממה ולכתיבת תוכנית להתמודדות משותפת במשבר האקלים. הפאנל וטקס החתימה נערכו לעיני מאות תושבים שנכחו באולם וחלקם הצטרפו לשידור בפייסבוק ובזום

לראשונה בדרום התכנסה ועידת אקלים אזורית, לדיון חשוב מאין כמותו, בהבנה כי בעיית ההתחממות הגלובאלית  כבר כאן ואיתה צפויים רצף של משברים. בכדי שנוכל לשמור על איכות חיינו , עלינו להתחיל שינוי בהתנהלותנו ולצמצום פליטות תוך שיתוף פעולה לניהול משברים סביבתיים. כפי שראינו במשבר הקורונה, הרשויות המקומית נטלו יוזמה, והובילו את המענה לתושבים במלחמה בנגיף. מתוך כך ביחידה לאיכות הסביבה נגב מזרחי וראשי הרשויות יזמו את יריית הפתיחה לשינוי המיוחל.

קרדיט: יחצ



ועידת האקלים האזורית התקיימה ביום שני 5/7/21 ונפתחה בברכתה של השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג. בועידה נפגשו שלושת ראשי הרשויות בנגב המזרחי, ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו, ראש עיריית ירוחם, טל אוחנה וראש המועצה האזורית תמר- ים המלח, ניר ונגר.  שלושת ראשי הרשויות חתמו במהלך המפגש על אמנה אזורית, המחייבת תכנית רשותית ואזורית לתהליכים כגון הפחתת פליטת גזי חממה – אשר ידועה כאחת הבעיות הגדולות במשבר האקלים, היות ויש לפליטת גזי חממה השפעה ישירה על ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים.

איילה גובר-אברהמי, מנהלת יחידה לאיכות סביב- נגב מזרחי:  "משבר הקורונה הראה לנו את חשיבות  ההנהגה המקומית בניהול משבר. שינויי האקלים ישפיעו על כל תחום בחיינו ואנו צפויים לתדירות משברים רבה יותר. למדנו שבאזור הנגב המזרחי זה יהיה במופע של גלי חום, בצורות, אירועי שיטפונות קיצוניים, התגברות מזיקים ועוד. לטבע ולשינויי האקלים אין גבולות. ישנה חשיבות ממעלה ראשונה לפעול לצמצום פליטות גזי חממה ופיתוח תוכנית הערכות. הן ברמה הרשותית והן ברמה האזורית."

ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו: " אין לנו זמן מיותר. אנחנו חייבים לנקוט בצעדים כבר עכשיו כדי לצמצמם את הפגיעה בכדור הארץ. לכן שיתוף הפעולה כאן הוא מבורך. אין ספק שכל עירייה בנפרד יכולה לעשות מהלכים משלה שיהיו משמעותיים, אך אני סבור שיש חשיבות לעבודה משותפת מול המשבר שהולך וגדל".

ראש המועצה האזורית תמר -ים המלח ניר ונגר: " הוועידה מהווה  יריית פתיחה לשנתיים של פעילויות שמעבר להעלאת המודעות גם יתרמו להתמודדות עם משבר האקלים העולמי ויתחברו ברמה האזורית. חתמנו על אמנה המחייבת את כולנו כשגרירי האזור. זכרו, השינוי מתחיל מאור קטן שיתגבר על החושך!".

ראש מועצה מקומית ירוחם, טל אוחנה: הקורונה למדה אותנו שהדרך היחידה להתמודד עם משבר גלובלי, לא צפוי הוא כוחה של קהילה. בישובים שאנחנו זכינו להוביל ולהנהיג יש יתרון שיש חוכמת מקום וגם חוסן שנבנה מקשרים בין אנשים ולנו כמנהיגים יש אחריות וחובה לספר סיפור שלכולם יש בו חלק".

לפרטים נוספים וראיונות: פלג צ'ובינסקי, בנג'ו יחסי ציבור- 0507822213

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מינוי חדש במאוחדת: ד"ר מרגריטה רובינשטיין מונתה לרופאה המחוזית של מאוחדת בדרום
ד"ר רובינשטיין, מומחית ברפואה פנימית וברפואה דחופה ובעלת ניסיון עשיר...
הקרון של חוות נאות פותח שולחן לחגים
גבינות שמיוצרות בחווה, יינות ובירות מהאזור, מנות עם הרבה אופי...
הערעור נגד הביטוח הלאומי התקבל: הפגיעה בעיניים נגרמה מפתיחת כריות האוויר בתאונה
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהוגשה...
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
סיור סליחות לילי בשדרות: מתחנת המשטרה ועד לטיש המוזיקלי
חודש אלול מביא עימו מדי שנה ימי סליחות והתעוררות בכל...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
שומרים על הקרקע הציבורית: הליך אכיפה נגד מבנה בלתי חוקי בקריית מלאכי
הרשות לאכיפה במקרקעין פעלה לאחרונה נגד מבנה שהוקם ללא היתר...
איך מתכננים מגורים בלב האלפים? סטודנטים מ־SCE יצאו לשטח למצוא פתרונות
סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
דילוג לתוכן