מה שכל ילד צריך……

מה שכל ילד צריך……
דניאל טולדנו ואתי לוצאטו בגלריה 44 - קרדיט יחצ

אירוע מרגש היה בחמישי האחרון בגלריה 44 החדשה בעיר העתיקה של באר-שבע. בעל הגלריה אמן המתכת דניאל טולדנו הפתיע את הנוכחים וסיפר סיפור אישי מרגש.

לדבריו כשהיה ילד בן שבע שמונה בשכונה ה' בבאר-שבע ונהג לסייע לאביו המסגר בעבודתו, הוא עסק ללא הרף בתחביב שלו לצייר בעזרת צבעי המתכת של אביו. כתום, אפור ועוד. את הציורים שמר בחצר הבית שם סייע לאביו המסגר בעבודתו.

דניאל טולדנו ואתי לוצאטו בגלריה 44 – קרדיט יחצ
דניאל טולדנו ועזי ון סטרסטן בגלריה 44 – קרדיט יחצ

יום אחד נכנסה שכנה בשם עזי ון סטרטן, שזה מקרוב הגיעה לשכונה לבית הוריו של דניאל. השכנה עסקה באמנות וכאשר ראתה את הציורים של דניאל שאלה את אימו : מי צייר את זה?

" אלה הקשקושים של דניאל", סיפרה האם העסוקה מזל. השכנה נזעקה : "הבן שלך מוכשר מאוד בציור, חייבים להביא לו צבעים ודפי ציור ולתת לו תנאים לצייר"

וכל השאר היסטוריה.

דניאל לא הפסיק לצייר ולפסל בשאריות המתכת שהשאיר אביו במסגרייה. חלפו יותר מ-40 שנה ודניאל שהפך לקבלן מצליח והחליט לפני כמה שנים לפתוח את הגלריה לא הפסיק לחשוב על השכנה שבזכותה הצליח להגשים את חלומו להיות אמן פיסול וציור.

אחרי הרבה טלפונים והסתייעות באנשי קשר מהילדות, הצליח דניאל להגיע לעזי. "שלום עזי", אמר דניאל בהתרגשות, "אני הרבה שנים חושב עלייך ומחפש לפגוש אותך ולהגיד לך תודה על שהאמנת בי כשהייתי רק ילד…אני מבקש להזמין אותך לפתיחה של הגלריה החדשה שלי בעיר העתיקה של באר-שבע".

עזי הנרגשת זכרה מיד במי מדובר, ואכן בסוף השבוע התקיים המפגש המרגש בין עזי לדניאל, שכיבד אותה בנוכחות כל אורחי הגלריה. עזי היתה נרגשת ואמרה שלא היה לה ספק שמשהו טוב יקרה לדניאל הקטן והיא שמחה לראות שזה אכן קרה. בפתיחה החגיגית השנייה שהתקיימה בחמישי האחרון  (עקב מגבלות הקורונה) השתתפו אורחים גם מתל אביב וגם מבאר-שבע ואחת מהם היא הד"ר אסתר לוצאטו, שהתפעלה כמו כולם מהגלריה המיוחדת והמרהיבה ביופייה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
גם שנה טובה וגם יו״ר חדש
טקס חגיגי התקיים היום ( יום רביעי ה-2.9) בפאטיו של...
הערעור נגד הביטוח הלאומי התקבל: הפגיעה בעיניים נגרמה מפתיחת כריות האוויר בתאונה
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהוגשה...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
כללית רפואה משלימה באירוע השקה של מרפאת כללית להט"ב בבאר שבע
צוות כללית רפואה משלימה באר שבע השתתף ביריד בריאות ובהשקה...
איך מתכננים מגורים בלב האלפים? סטודנטים מ־SCE יצאו לשטח למצוא פתרונות
סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
דילוג לתוכן