תקופת בין המצרים החלה השבוע ותמשך לאורך שלושת השבועות הקרובים, במהלך התקופה קיימים מנהגים ואיסורים שונים שישפיעו, בין היתר, על הרגלי האכילה שלנו

השבוע החלו ימי "בין המצרים"- ביום י"ז בתמוז הבקיעו אויבים את חומת ירושלים והחלו במסע הרג והרס שנמשך שלושה שבועות עד ט' באב, בו הציתו ושרפו את בית המקדש. לאור העובדה שבכל יום התעצם החורבן, גם מנהגי האבלות מתגברים בחומרתם מיום ליום בתקופה זו. בתקופה שבין י"ז בתמוז ועד ט' באב יש להימנע בין היתר ממסיבות, לא נערכות חתונות בשלושת השבועות, לגברים חל איסור על תספורת וגילוח וכמובן יש להימנע מכל מאכלי בשר, עוף ויין.
אז איפה אוכלים בתקופת בין המצרים? ניתן לאכול מאכלים חלביים ודגים בתקופת זו ואפילו ניתן למצוא מסעדות כשרות רבות שמשנות את התפריט הקבוע שלהן לקראת התקופה – אחת מהן היא מסעדת "רמלה לוד" הכשרה במתחם מול 7 בבאר שבע, שמשיקה לכבוד בין המצרים תפריט מיוחד של מבחר דגים, שקשוקות וקוסקוס בימי שלישי, במקום הבשר שמוגש בה ביתר ימות השנה. נוסף לזאת ישנן מסעדות חלביות רבות שמגישות עסקיות משתלמות ביניהן מסעדת ויוינו האיטלקייה ובתי קפה שונים כמו קפה לביא, שנמצאים במתחם הקולינרי הכשר מול 7.
עמירם בנט, מנהל מתחם מול 7 בבאר שבע סיפר: "לקראת תקופת בין המצרים, חנויות המתחם נערכו באופן מירבי על מנת להעניק לציבור הרחב את הפתרון המיטבי והכשר לתקופה זו, כך ממשיך מתחם מול 7 להיות מתחם קולינרי איכותי מוביל וכשר בעיר."
