מאות משתתפים בכנס ביזבנגב עם עיריית באר שבע

מאות משתתפים בכנס ביזבנגב עם עיריית באר שבע
עושים עסקים בבאר שבע - צילום אור אלכסנברג

רגע לפני אירועי אנז"ק קיימה עיריית באר שבע כנס לעידוד ולשילוב בעלי עסקים קטנים ובינוניים מהנגב במערך ההתקשרויות והרכש של העירייה. ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ': "זוהי כלכלה מקומית מקיימת".

למעלה מ-250 בעלי עסקים מבאר שבע והנגב הגיעו לכנס "עושים עסקים" של מיזם ביזבנגב שהתקיים לאחרונה בגודמן – בית הספר למשחק של תיאטרון באר שבע. לכנס הגיעו בכירים מהעירייה, ביניהם מנהלי החברות העירוניות, שאף השתתפו בפאנל מקצועי לקידום העסקים המקומיים. מטרת הכנס הייתה לחשוף את המשתתפים למערך הרכש והתקשרויות של העירייה ולהזדמנויות העסקיות העומדות בפניהם.

עושים עסקים בבאר שבע – צילום אור אלכסנברג

זהו הכנס החמישי שמתקיים במסגרת מיזם "ביזבנגב" ואליו מגיעים מאות ספקים מהאזור. מארח הכנס, ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ' שיבח על השותפות וציין: "אנחנו רוצים פה עסקים חזקים שמצליחים להניע את הכלכלה ומעסיקים כמה שיותר עובדים. זה המקום שהכי מתאים לומר בו שזה מצב של "Win Win". זוהי שותפות גדולה עם אינטרס אחד משותף – לפתח את האזור. תראו איך מיזם אחד יכול לשנות פה את התמונה – זוהי כלכלה מקומית מקיימת".

מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב משה מור יוסף הוסיף: "המיזם הוא ללא כל ספק אחד מהעוגנים המרכזיים בפיתוח הנגב והינו פרויקט דגל של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. עיריית באר שבע שותפה לקידום תחומים רבים בנגב כמו החינוך, התרבות, הקהילה וגם התחום הכלכלי, שהמיזם הוא חלק ממנו".

כחלק מהשאיפה לחבר בין בעלי העסקים הקטנים בדרום למוסדות העוגן, שם המיזם דגש על תהליכי הפיתוח המואצים באזור, ביניהם מעבר צה"ל לנגב. ציון ביטון, מנהל פרויקט מעבר צה"ל ופיתוח אזורי במעוף דרום קרא בכנס לבעלי העסקים לנצל את ההזדמנות לחיבור עם גופים גדולים: "עיריית באר שבע מקבלת אתכם, תהיו טובים עבורם, זו אחת הרשויות הבודדות בארץ שפתחה באופן הזה את שעריה. אחת ממטרות העל שלנו היא לסייע לכם להתחבר לגופים גדולים והכנסים שאנו מקיימים הם חלק מרכזי בעניין".

פלורין גדלבסקי, מנהלת המיזם ברשות לפיתוח הנגב ציינה כי: "הכנס הוא צעד ענק לחיזוק הכלכלה בנגב ולהצלחה של עסקים קטנים ובינוניים באזור. עיריית באר שבע נרתמה באופן מלא לשותפות ואני סמוכה ובטוחה כי הכנס הזה, בדומה לכנסים קודמים שקיימנו, יניב תוצאות ממשיות". רו"ח תומר ביטון, גזבר העירייה ויו"ר איגוד הגזברים, הודה לשותפים בכנס והציג בפני בעלי העסקים את מערך ההתקשרויות והרכש של העירייה.

עוד השתתפו בכנס: מנכ"לית עיריית באר שבע, אבישג אבטובי, מנכ"ל כיוונים, שלומי נומה, מנהל אשכול דרום במעוף, אפי מחלב, סמנכ"לית הרשות לפיתוח הנגב, ורד גושן ומנהל מעוף סניף באר שבע, לביא קייט.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פברואר של קהילה ושמחה: מרכז היום לקשיש ''משמרות'' בירוחם חוגג תרבות ומשפחה
חודש פברואר הביא עמו רוח של עשייה, צבע וחיבור אנושי...
פורים שמח וצבעוני בקניותר! אירועים לכל המשפחה הכניסה חופשית – ללא תשלום
קניון עופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר, יערוך במהלך חודש מרץ...
כך מאמצים עובדי פלקסטרוניקס עובדים עם מוגבלות המלווים ע"י עמותת "יחדיו" באופקים
מי שמעוניין להבין כיצד נראית קליטה מיטבית של אנשים עם...
שותפות שמצמיחה מנהיגות: שיתוף הפעולה בין חברת "אדמה" למרכז המצוינות של "חינוך לפסגות" בבאר שבע
חניכי מרכז המצוינות של עמותת "חינוך לפסגות" בבית ספר היובל...
אזביון מדברי -אביב במדבר- קרדיט צילום: עדי מטמון, מורה דרך, הערבה התיכונה
טיול אביבי אל הפריחות בערבה
למרות מיעוט הגשמים, החורף שאכזב ומעט השיטפונות בנגב, הערבה התיכונה...
יוזמה ייחודית באופקים
בשנים האחרונות רכישת דירה בישראל הפכה עבור משפחות רבות לצעד...
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
"קוראים בעקבות גיבורים" - תלמידי תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' פגשו את כלת פרס ישראל מרים פרץ באירוע שיא לתוכנית חינוכית ייחודית
התוכנית המקורית ''קוראים בעקבות גיבורים'', שהתקיימה זו השנה הראשונה, בתיכון...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
דילוג לתוכן