לראשונה: עיריית ערד תפתח בעצמה שכונה חדשה בעיר

לראשונה: עיריית ערד תפתח בעצמה שכונה חדשה בעיר
קרדיט עיריית ערד

בימים אלו יוצאת לדרך הקמתה של שכונה חדשה במערב העיר וכיום משווקים בה מגרשי "בנה ביתך" ומגרשים לבנייה לקבלנים. השכונה עתידה לכלול כ-1,300 יחידות דיור. עלות הפיתוח מוערך ב-300  מיליון ₪, כאשר לראשונה עיריית ערד היא זו שתפתח בעצמה את השכונה.

קרדיט עיריית ערד

סמוך לשכונת גבים שבמערב העיר, על כביש ערד- ב"ש עתידה לקום השכונה החדשה שתכלול 1380 יחידות דיור אליהן יוספו כ- 200 יחידות נוספות שנמצאות כעת בהליך של אישור תב"ע. השכונה תכלול שישה מתחמים כאשר לאחרונה החל השיווק של המתחם הראשון הכולל 30 יחידות ל"בנה ביתך" לרוכשים פרטיים וכ- 170 יחידות נוספות המיועדות עבור קבלנים. חלקם בבתים צמודי-קרקע וחלקם בבנייני דירות, עם מרחבים ציבוריים איכותיים, פארקים, ורחובות מסוגננים.

השכונה החדשה, שכונה 12 בשמה הזמני, היא פרויקט בנייה ראשון שעיריית ערד תפתח בעצמה באמצעות החברה הכלכלית וליווי צמוד של מחלקת ההנדסה העירונית ומהנדסת העיר. עלות הפרויקט נאמדת בכ- 300 מיליון ₪, ומדובר בצעד ראשון מסוגו בערד שכן למרבית הרשויות הקטנות אין את היכולת הכלכלית לממן פרויקטים בעלויות כה גבוהות. בעוד שבפיתוח שנעשה באמצעות קבלנים התכנון ייעשה לרוב באופן חיצוני, במקרה של השכונה המדוברת מדובר בפרויקט שתוצאתו הסופית נובעת מתכנון מדוקדק של השטחים הציבוריים ומעטפת השכונה.

השכונה החדשה היא חלק מתנופת הנדל"ן בערד, שכוללת שיווק של עשרות בתים לאנשי קבע, שיווק מוצלח שכונת יהושפט במרכז העיר, ומאות יחידות דיור בבנייני מגורים שנבנים כיום בעיר. כל זאת ללא תכניות ממשלתיות של הסכמי גג או מחיר למשתכן, שהעירייה סירבה לקבל על מנת שלא להציף את שוק הדירות ולפגוע בבעלי הנכסים בעיר. כיום שוק הנדל"ן בערד נמצא בעלייה והתשואה למשקיעים גבוהה יחסית לערים אחרות וזאת על פי נתונים שפורסמו לאחרונה.

קרדיט עיריית ערד

ניסן בן חמו , ראש עיריית ערד: " בשנים האחרונות זוכה ערד לפיתוח נרחב ויחד עם משרדי ממשלה ושותפים נוספים הצלחנו להביא להקמה של שכונות ופרויקטים חדשים. השכונה החדשה שתיבנה משקפת את החזון העירוני שחרטנו על דגלנו ובו בנייה ירוקה, ניצול אנרגטי חכם ועקרונות סביבתיים נוספים. אני שמח ונרגש לראות את המשפחות שמתכננות להקים את ביתן בערד ומצטרפות לקהילה איכותית לצד למערכות חינוך ושירותים איכותיים לתושב".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
01.06.2026 האלופות מהדרום! רקדניות הערבה התיכונה זכו בפרסי 'גרנד פרי' בתחרויות מחול ארציות Super Star ו-U Talent
רקדניות סטודיו ZAZA למחול בערבה התיכונה חתמו סבב תחרויות מחול...
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
דילוג לתוכן