לראשונה: החברה הכלכלית מיתר תהיה החברה המפתחת של השכונה החדשה בישוב

לראשונה: החברה הכלכלית מיתר תהיה החברה המפתחת של השכונה החדשה בישוב
קרדיט אבי קלבו

במועצה המקומית מיתר החלו את שלבי הפיתוח לשכונת הבנים הממשיכים שתבנה מדרום לישוב. לראשונה החברה הכלכלית של מיתר תהיה בעצמה החברה המפתחת והיא זו שתעסיק את קבלני הביצוע. מדובר בקפיצת מדרגה לישוב והצטרפות לקבוצה מצומצמת של רשויות העובדות בצורה זו. 

המועצה המקומית מיתר מתפתחת ומקימה שכונות חדשות. אחת השכונות המבוקשות היא שכונת הבנים הממשיכים שרובה שמורה לילדי מיתר החוזרים. השכונה כבר בשלבי תכנון וכעת עומדת המועצה לפני פיתוח הקרקע לשכונה החדשה. בשל חשיבות השכונה לתושבים ולישוב, החליטו במועצה לקחת על עצמם את האחריות לפיתוח מידי הרשות למקרקעי ישראל (רמ"י). זו הפעם הראשונה שמיתר, באמצעות החברה הכלכלית, תנהל פיתוח שכונה, מה שמכניס את הישוב הקטן בנגב לליגה של הרשויות המפותחות והחזקות בישראל.

במועצת מיתר ובחברה הכלכלית של הישוב מאמינים כי פיתוח השכונה בעצמם תעשיר את קופת המועצה ותשפר את דרכי ההתנהלות מול הרוכשים והתושבים הקיימים. בנוסף, נמסר מהחברה הכלכלית, בניית התשתיות תתקיים עוד לפני כלל ה-"80 אחוז אכלוס" הנהוג אצל רמ"י וחברות אחרות, כדי שהרוכשים שיעברו לגור בשכונה יקבלו מדרכות, כבישים ועמודי תאורה עוד לפני שכל הבתים נבנו.

"מדובר בשינוי מגמה משמעותי ביותר המקנה למועצה את הכוח לשלוט על השכונות שבאחריותה" מסר ציון אלמלם, מנכ"ל החברה הכלכלית מיתר. "הפעלנו סעיף בחוק שמקנה זכות פיתוח למועצה, הקמנו צוות של יועצים ועורכי דין מומחים, הוצאנו מכרז לחברה מנהלת ובשבועות הקרובים תיבחר החברה לניהול הפרויקט מטעמנו. אנו מאמינים שניהול עצמאי שלנו ייתן מענה מהיר לרוכשים ולבעלי הקרקעות והקשר עם התושב יהיה בצורה בלתי-אמצעית. עד היום תושבים היו פונים אלינו עם תלונות ולנו לא היה הרבה מה לעשות עם זה חוץ מלפנות בעצמנו לחברה המפתחת ולהעביר את דרישות ובקשות התושבים. בשכונה הדרומית שתיבנה אנו השולטים ולכן אנו גם אלו שמקבלים את ההחלטות בשטח".

החברה הכלכלית מיתר
קרדיט אבי קלבו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חודש של ריגושים בפלאנט באר שבע: חגיגת קולנוע ישראלי מקומי, הטבות ושוברי קופות של עונת הקיץ
קולנוע פלאנט באר שבע מציג ליין-אפ קיצי ועשיר לחודש יוני:...
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
דילוג לתוכן