לראשונה בארץ – הוקמה בדימונה עמדה חדשנית, ניידת ונגישה של מכבי שתבצע 60 בדיקות קורונה בשעה

לראשונה בארץ – הוקמה בדימונה עמדה חדשנית, ניידת ונגישה של מכבי  שתבצע 60 בדיקות קורונה בשעה
קרדיט תמונה: מכבי שירותי בריאות

עם העמדה החדשה ניתן לבצע בדיקות קורונה בבתי אבות ממש במפתן חדרם של השוהים שם ללא סכנת התפשטות. כמו כן, העמדה מונגשת למטופלים בעלי מוגבלות פיזית המרותקים לכיסא גלגלים.

כחלק מאסטרטגיית היציאה מהמשבר והחזרה לשגרה בקהילה, הוקמה השבוע ליד היכל הספורט "גאון" בדימונה לראשונה בישראל עמדה חדשנית לבדיקות קורונה של מכבי שירותי בריאות, בפיתוח עם משרד הביטחון ובאספקת חברת "שייד פרו" על פי רעיון ויוזמה של תושבת העיר דימונה, מרסל לביא-שחם, החברה במועצת הנשים של העיר דימונה בראשות הגב' ימית רווח. העמדה החדשנית תאפשר לבצע 60 בדיקות קורונה בשעה, בחיסכון עלויות עד פי 4 מהמתקנים הקיימים ללא צורך בציוד מיגון. כל זה בעמדות נגישות ואטומות המתקפלות לבגאז' הרכב הפרטי עד לבית המטופל. במכבי מציינים כי הגעת מטופלים לבדיקה בעמדה נעשית על פי זימון תורים והפנייה מראש.

במסגרת שיתוף הפעולה שמתקיים כדרך קבע בין מכבי שירותי בריאות לבין עיריית דימונה, ראש העיר מר בני ביטון כיבד בנוכחותו בעת חנוכת העמדה החדשה, יחד עם נציגים ממחוז הדרום של מכבי שירותי בריאות. ביטון הודה בחום להנהלת מכבי שנתנה לעיר דימונה את הבכורה. ביטון אף הציע למכבי כל עזרה ושירות שיזדקקו לו. כמו כן, העלה ביטון על נס את תושבת העיר מרסל לביא שחם שהגתה את הרעיון, פנתה עמו לגורמים הנכונים בהם מפא"ת ומכבי ולא נחה ולא שקטה עד שהוא קרם עור וגידים.

העמדה החדשנית כוללת קירוי דפנות עמידות ואטומות באופן מוחלט, אשר מייתר את השימוש בציוד מגן (מלבד מסכה כירורגית) ותפתור את המחסור בציוד מגן, תוך כדי מניעת חדירת חיידקים ושמירה מיטבית על הצוותים מפני הדבקת הווירוס. הדפנות עשויות מחומר גמיש ושקוף אשר מאפשר יצירת קשר עין עם המטופל בעת הבדיקה, תוך יכולת רכינה אליו לצורך נטילת הדגימה באופן מיטבי. גולת הכותרת של העמדה החדשנית אשר מגיעה בשתי תצורות וגדלים שונים, היא הניידות והנגישות: האחת יכולה להכיל שני אנשי צוות שכל אחד מהם מסוגל לבדוק מטופל אחד בו זמנית – המשמעות של כך היא הכפלת קצב הבדיקות בכל רגע נתון. התצורה השנייה, קטנה וקומפקטית ומותאמת לבדיקת מטופל אחד במפתן הדלת ללא צורך בכניסה אל הבית עוד בחדר המדרגות. כך למשל, ניתן לבצע בדיקות קורונה בבתי אבות ממש במפתן חדרם ללא סכנת התפשטות. כמו כן, העמדה מונגשת למטופלים בעלי מוגבלות פיזית המרותקים לכיסא גלגלים. עמדות אלו הינם רב פעמיות ועוברות חיטוי לפני כל בדיקה.

לעמדה הזו יכולת גמישות גבוהה ורמת תפעול פשוטה מאוד – נפח האחסון קטן ומאפשר שינוע ממקום למקום ברכב פרטי, לצד פריסה וקיפול תוך דקות בודדות. עלות עמדה אחת כזאת זולה פי 4 מהעמדות הנייחות הקיימות כיום, מה שמאפשר חיסכון עלויות וייצור נרחב של מאות עמדות מסוג זה.

קרן שכטר אזולאי, ראש מחוז הדרום במכבי שירותי בריאות: "זוהי בשורה פורצת דרך בדרכי המלחמה בקורונה אשר תייעל את תהליך הבדיקות למטופלים. אנו גאים שהעיר דימונה תשמש כסנונית הראשונה בארץ לשימוש בעמדה החדשנית. אנחנו במכבי תמיד  שמים לנגד עינינו את שיפור השירותים למטופלים, והעמדה החדשה מאפשרת תקשורת בינאישית, חזותית וקולית, בין הבודק למטופל, אשר נותנת מענה לכל גילאי האוכלוסייה, כאשר ברגע שהמטופל רואה את הבודק, הוא נעשה נינוח ורגוע יותר באופן טבעי. מעתה הבדיקה תיעשה בזריזות, בגובה העיניים תוך תמיכה מלאה ושמירה מקסימלית על בריאות הצוות והמטופלים".

וקמה בדימונה עמדה חדשנית, ניידת ונגישה של מכבי  שתבצע 60 בדיקות קורונה בשעה
קרדיט תמונה: מכבי שירותי בריאות
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
נאות חובב ממשיכה לחזק את התשתיות: נחנך מקטע חדש של כביש 5 במרחב המועצה
המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב, חנכה השבוע את המקטע החדש...
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
דילוג לתוכן