ליצור טלטלה מינימלית ע"י גירושין בגישור

ליצור טלטלה מינימלית ע"י גירושין בגישור
Credit Canva.com

גירושין הם ללא ספק הליך מטלטל בכל בית וכל משפחה. גם אם הקשרים בין ההורים טובים יחסית. עדיין, בני הזוג המתגרשים יכולים לקבוע את מידת הטלטלה ובכלל את התחושה שתשרור עד סיום הדברים. גירושין בהסכמה בהם ההחלטה להתגרש מתקבלת במשותף ולא בהגשת תביעה חד צדדית הם הבסיס לכך שהתהליך יהיה רגוע באופן יחסי ושהטלטלה תהיה קטנה כל הניתן. בגירושין הנעשים בהסכמה נבנה הסכם גירושין בהליך גישור בו מקבלים בני הזוג כל החלטה יחד תוך לקיחה בחשבון קודם כל את הטוב ביותר עבור הילדים אך ישנה גם התחשבות ביכולותיו וצרכיו של כל צד. לא רק שבבניית הדברים במשותף אין מצב בו צד אחד יצא מופסד, הדבר עדיף בהיבט הכלכלי גם בשל ההבדל המהותי בעלות גישור לעומת העלות הכוללת של הליך משפטי.

להגיע להסכמה בעסקים באמצעות גישור

משפחה ובמיוחד גירושין הם תחום בו השימוש בגישור הופך יותר ויותר נפוץ. עם זאת, השימוש בגישור קיים בכל תחומי החיים, כולל גישור עסקי. היעזרות במגשר בנושאים שיש בהם מחלוקת בין אנשי עסקים או כדי ללבן את פרטי העסקה כך ששני הצדדים יצאו מרוצים בסופו של דבר אינה המצאה של השנים האחרונות. גם בתקופות עתיקות היה שימוש רב בגישור בין שני צדדים, בין אם הם רוצים להגיע לעסקה משותפת שתהיה טובה לשניהם ובין אם ישנה מחלוקת עסקית או אחרת שרוצים להגיע בה לפתרון ולא דרך בית המשפט. מגשר עם ניסיון הן בגישור והן בניהול עסקי יצליח ברוב הגדול של המקרים להביא את הצדדים להסכם שיהיה מקובל על שניהם.

למה לשים לב בבחירת מגשר?

תהליך גישור, בין אם בגירושין או בתחום אחר, הוא תהליך חופשי ואינטימי הרבה יותר מהליך משפטי מסורבל ואף קר ומנוכר. לכן, לתחושות ולאינטואיציות של  כל צד לגבי המגשר ישנו מקום רב. מגשר מומלץ יהיה קודם כל אדם עם אישיות נעימה ורצון אמיתי לעשות טוב. אין מקום ללוחמנות אצל מגשר כי התהליך הוא של גישור ולעיתים פישור ולא של מלחמה בה צד אחד יוצא מנצח. כפי שניתן לראות מתחומים אחרים, ניצחון מוחלט הוא בעיקר סיסמה שאין מאחוריה בסיס מוצק… מעבר ליצירת קשר טוב והבנה עם כל אחד מהצדדים, כמובן שהמגשר צריך להיות עם ידע מקצועי נרחב וניסיון רב בתחום. אל תהססו לבקש המלצות ולשאול שאלות. חשוב שכל אחד מבני הזוג ירגיש בנוח מול המגשר, ושתהיה תחושת פתיחות וביטחון.

אילן סולטן הוא מגשר המתמקד בעיקר בגירושין אך גם תהליכי גישור אחרים כמו גישור עסקי. ניסיונו הרב, הידע הרב שרכש ובעיקר רצון אמיתי לעשות טוב מאפשרים לו להעביר זוגות רבים את הליך הגישור בהצלחה. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך מתבצע תהליך הכניסה והשימוש בכספות במתחמי בריקסטון?
כשרוב האנשים שומעים את המונח "מתחם כספות", הם מדמיינים חדר...
אטרקציות בדרום לילדים
אטרקציות בדרום לילדים
דרום הארץ מציע מגוון רחב של אטרקציות בדרום לילדים המשלבות...
איך להציל שן שנידונה לעקירה?
"אין מה לעשות, צריך לעקור." מעט מאוד משפטים מלחיצים מטופלים...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
דילוג לתוכן