"לא נמשיך שיווק מגרשים בשכונות רמות ורקפות בבאר שבע עד שנגיע להסכם גג מחודש עם הממשלה"

"לא נמשיך שיווק מגרשים בשכונות רמות ורקפות בבאר שבע עד שנגיע להסכם גג מחודש עם הממשלה"
מימין אמנון מרחב טל אלעל דניאל חיימויביץ אלי אביסרור וצביקה ליבנה קרדיט דודו גרינשפן

את הדברים אמר מ"מ ראש העיר באר שבע והממונה על אגף ההנדסה, טל אל על, בכנס מקצועי והרמת כוסית לשנה החדשה של ארגון הקבלנים בנגב שנערך השבוע  (יום ב', 30/8) באולמי נרניה בבאר שבע.

הכנס שנערך על ידי ארגון הקבלנים התקיים במעמד יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, אלי אביסרור, נשיא התאחדות בוני הארץ, ראול סרוגו, נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ', בכירים בענף הבנייה, נציגי התאחדות בוני הארץ, נציגי מוסדות בנגב ועוד.

מימין אמנון מרחב טל אלעל דניאל חיימויביץ אלי אביסרור וצביקה ליבנה
קרדיט דודו גרינשפן

השבוע (30/8), נערך הכנס המקצועי השנתי  וטקס הרמת כוסית לראש השנה של ארגון קבלני הנגב. את הכנס הנחה מנכ"ל הארגון, צביקה ליבנה, והוא כלל בין היתר, תערוכת בנייה, בה הציגו חברות בנייה שונות את החידושים בענף. אלי אביסרור, יו"ר הארגון פתח את הכנס כשהציג את הישגי הארגון בשנה האחרונה ואף קרא לנציגי הרשויות שנכחו בכנס לטפל ולסייע בתהליכים בירוקרטיים המעכבים את הענף.

טל אל על, מ"מ ראש העיר באר שבע והממונה על אגף ההנדסה בעירייה התייחס לעצירת הסכמי הגג בבאר שבע ואמר: "לפני עשור חתמנו על הסכם גג גדול, לצורך כך התגייסנו בצורה בלתי רגילה והפתענו את עצמנו ביכולות ונבנו למעלה מ 12,000 יחידות דיור. מדובר בפיק משמעותי שהעמיס על המערכת ולכן החלטנו לפתוח מחדש את הסכם הגג. בלמנו את השיווקים בשכונת רקפות. כך גם בשכונת רמות, לא נשווק בשלב זה עד שנחתום על הסכם גג מחודש. לצערי נפלנו בתקופת מעבר של ממשלות וכולי תקווה שהממשלה החדשה תסייע". באשר לתכנון העיר באר שבע אמר אל על כי: "לאחר 13 שנה מאז בחירת רוביק דנילוביץ' לראש העיר, אנחנו יודעים ומבינים איפה אנחנו רוצים להיות ואיך אנחנו רוצים לבנות, בקרוב נאשר תכנית מתאר לעיר באר שבע לראשונה מאז שנת 69'. אני גאה בכך מאוד, עד היום לא החיתה הסתכלות כוללת על העיר, לא על התשתיות, לא על התנועה שנוצרה בתוך העיר. גם בור ציבור הקבלנים מדובר ביתרון שכן התוכנית נותנת ודאות מה מותר ומה אסור לבנות בעיר".

מימין אלי אביסרור פרופ דניאל חיימוביץ ראול סרוגו וצביקה ליבנה
קרדיט דודו גרינשפן

פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב ציין כי מדינת ישראל מחויבת לדאוג לענף הבנייה: "מאז שמוניתי לתפקיד נשיא האוניברסיטה מדברים איתי המון על סייבר ועל הייטק אבל בפועל אנחנו עושים באוניברסיטה בדיוק את מה שאתם, ציבור הקבלנים, עושים. אנחנו בונים את המדינה. אתם בונים אותה פיזית ואנחנו רוחנית. בשנות ה 90 עם העלייה הגדול מברית המועצות השוק התמלא במהנדסי בניין, היום מדובר בדור שיוצא לפנסייה וחובת המדינה לדאוג לדור חדש של מהנדסי בניין. הנדסת בניין חשובה לעתיד מדינת ישראל בדיוק כמו הנדסת הסייבר. ביחד אנחנו צריכים להפוך את תחום ההנדסת בניין לאטרקטיבי בדיוק כמו שנתפס מקצוע ההייטק".

ראול סרוגו, נשיא התאחדות בוני הארץ שיבח את דבריו של חיימוביץ והוסיף: "את האמפייר סטייט בילדינג, בניו יורק בנו ב 14 חודשים ואילו במדינת ישראל פרויקטים פשוטים אורכים שנים. אין לי ספק שמדינת ישראל בירת הסטארטאפים תוכל להוביל גם בענף הבנייה ולהפוך אותו להייטק. מדובר בענף שיצמח הכי הרבה בדור הקרוב. מה שאתם בונים היום, שנה הבאה תבנו 20 % יותר ותוך 5 שנים אתם עתידים להכפיל את היקף הפעילות שלכם. ולא רק את שלכם אלא גם של עורך הדין שלכם, של האדריכלים שלכם וכך הלאה. פעם ראשונה מזה זמן רב שאנחנו נתקלים בממשלה שמבינה את זה ופועלת לרפורמות בתחום הבנייה".

עוד השתתפו בכנס:  מנכ"ל התאחדות בוני הארץ, אמנון מרחב, יו"ר ארגוני הקבלנים, עו"ד ורד צרפתי, מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בישראל, שי בירן,  מ"מ יו"ר ארגון קבלני הנגב וחבר מועצת עיריית באר שבע, יוסי דלויה, חברי הנהלת הארגון וקבלנים רבים ואנשי מקצוע מענפי הבניה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המרפאה הוותיקה שנפגעה מטיל איראני בבאר שבע – נפתחת מחדש מרפאת ״גהה״ מבית מכבי שירותי בריאות בשכונת נווה זאב נפתחה מחדש לאחר שנפגעה במבצע ״עם כלביא״
בטקס מרגש שהתקיים אמש (ב') בלב שכונת נווה זאב בבאר...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
קלאסיקה אמריקאית וישראליות מרגשת: פתיחת העונה ה־53 לסינפונייטה הישראלית באר שבע
עונת ה-53 לפעילותה של תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע נפתחה...
עשור לכנס איכות דרום מאיכות מבוססת נתונים ועד מצוינות אנושית
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון אירחה והובילה בסוף...
תיכון רגר משיק: הכנה לצבא כהכנה לחיים
בתיכון רגר בבאר שבע התקיימה השבוע הרצאה ראשונה מסוגה להורי...
פרס רוטשילד לחינוך הוענק לצוריאל רובינס, מנהל מקיף אמית באר שבע
בטקס מכובד שהתקיים השבוע בספרייה הלאומית בירושלים, הוענק פרס רוטשילד...
קבוצת אלמוג מאכלסת ארבעה בנייני בוטיק בשכונת עיר היין באשקלון ומקדמת במקביל למעלה מ-1,650 יח"ד בהתחדשות עירונית בעיר מתוכם - שני מגדלים של 262 יח"ד לקראת היתר
קבוצת אלמוג הודיעה השבוע כי קיבלה טופס 4 (אישור אכלוס)...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
דילוג לתוכן