כנס "מסעות בזמן" במדרשת שדה בוקר

כנס "מסעות בזמן" במדרשת שדה בוקר
קרדיט צילום: מדרשת שדה בוקר

שלל מומחים, אנשי רוח ואנשי אקדמיה בכירים הגיעו לקיים שיח רחב על משמעות הזמן בתפיסות שונות

בסוף השבוע האחרון התקיים במדרשת שדה בוקר שבנגב כנס "מסעות בזמן" שעסק בתפיסות וההיבטים השונים של "חידת הזמן", בו לקחו חלק מגוון מומחים, אנשי אקדמיה ואנשי רוח

עשרות מומחים, אנשי אקדמיה ורוח התכנסו במדרשת שדה בוקר לכנס בנושא חידת הזמן
קרדיט צילום: מדרשת שדה בוקר

בתאריכים 20-21 לדצמבר 2018 התקיים כנס "מסעות בזמן" במדרשת שדה בוקר. מטרת הכנס הייתה לדון בכל ההיבטים של "חידת הזמן" והובאו מספר תפיסות בנושא: תפיסת המקרא בעבר, הווה ועתיד, תפסית היהדות הרבנית שאמרה "אין מוקדם ומאוחר בתורה" או במילים אחרות – כל הספור היהודי הוא רצף אחד וכל יהודי מהווה חלק מהספור הרצוף הזה. ותפיסת הציונות ההרצליאנית שראתה בהווה את העיקר ובו היהדות צריכה לפעול ולבנות. התפיסה הנוצרית היא של זמן רציף שהולך מראשית הבריאה ועד לנצח (הכרונוס) וברצף הזה מתקיימות מספר נקודות חשובות בזמן (כגון הבריאה, לידת ישוע וכדומה). הנקודות הללו נקראות "קריוס" (על זה דיבר בכנס האב פיוטר זלסקו). ד"ר שמעון גת דיבר על כך שבאיסלם יש כמה מושגים לזמן: הזמן השעוני (הוקת), הזמן שבין הבריאה ליום הדין שהוא גם מגדיר את האירועים החשובים שמתחוללים, והזמן החולף המזוהה עם האל עצמו.

עשרות מומחים, אנשי אקדמיה ורוח התכנסו במדרשת שדה בוקר לכנס בנושא חידת הזמן
קרדיט צילום: מדרשת שדה בוקר

ד"ר מיכה אנקורי דיבר על תפיסת הזמן של הקבלה היהודית, מר יוסי מורגנשטיין דיבר על התרבות הסינית הקדומה ומר יגאל גרנות דיבר על פולחן הזמן המצרי הקדום שכפי הנראה התבצע בהר כרכום שבנגב הרחוק.

ד"ר דוד גרוסווסר דיבר על כיצד פועל השעון האטומי ופרופסור הנדריק ברוינס ומר ליאור שווימר דיברו על חידושים בשיטת התארוך וחרותות סלע קדומות. אילנה שחף דיברה על הזמן הליניארי והזמן המעגלי בספרות.

אורי דיסטניק, מנכ"ל מדרשת שדה בוקר: "מדרשת שדה בוקר היא מוסד חינוכי שמקדש את המחקר בנגב ותרבות הדיון הקבוצתי במדע במטרה להעשרה הדדית. מתוך תפיסה זו אנו מקדמים כנסים רבים במדרשה בהשתתפות אנשי רוח ואקדמיה בכירים העוסקים בשלל נושאים מעניינים ושנויים במחלוקת. אנחנו שמחים להוות מוקד לכנסים ופורומים שכאלה ורואים בכך חשיבות רבה"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קק”ל מרחיבה את סיוע החירום לערים שנפגעו בדרום: 5 מיליון ש״ח לדימונה וערד
בהמשך לסיוע החירום שאושר לבית שמש ובאר שבע, דירקטוריון קק"ל...
לאחר שביתם נהרס כליל: מבוטחי מאוחדת מדימונה וערד קיבלו סיוע רפואי צמוד בים המלח
 בעקבות פגיעות הטילים בדימונה ובערד, צוותי מאוחדת מחוז דרום הקימו...
בצל המצב הביטחוני: ״מכבי״ קיימה יום בריאות האישה בקריית מלאכי והציבה ניידת ממוגרפיה לבדיקות מצילות חיים
על רקע המצב הביטחוני המאתגר, מכבי שירותי בריאות קיימה יום...
מנכ״לית מכבי שירותי בריאות בביקור במחוז הדרום: ״נערכים להמשך עבודה שוטפת גם במהלך חג הפסח; רפואת הקהילה פועלת כבשגרה למען המטופלים - במרפאות ובמוקדי החירום”
על רקע המשך הלחימה ופינוי תושבי הדרום שביתם נפגע במבצע...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
בהמשך לפגיעות הטילים בערד ובדימונה: ארגון הקבלנים בנגב הודיע על התגייסות לשיקום המבנים שנפגעו
אלי אביסרור: "ההרס שנחשף בזירות ממחיש שוב את מחיר פערי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון סייר בדימונה ובערד לאחר פגיעות הטילים: "נעמיד לרשויות את כל הכלים המקצועיים והסיוע הנדרש".
בעקבות פגיעות הטילים שאירעו אמש התקיים היום סיור בדימונה ובערד...
מבקר המדינה בזירות הנפילה בדרום: "הנחנו בפני ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל דוח סודי ביותר שהוגש להם אחרי עם כלביא, על מערכת ההגנה האווירית - עליהם לתת מענה לנושאים שעלו בדוח"
בסיור בדימונה ובערד קרא המבקר לממשלה: "הממשלה חייבת להכין תוכנית...
דילוג לתוכן