הצרפתים הביאו לנו קינוחים רבים ומצוינים שטעמם הקלסי הוא אהוב ומוכר. בין שלל הקינוחים תוכלו למצוא קרפ סוזט, קרואסון, מגוון קרמים עשיר כמו ברולה ומוס שוקולד, סופלה, פחזניות, עוגת מילפיי, סברינה, מקרונים ועוד קינוחים נפלאים. אם חשקה נפשכם בטוויסט מעניין בקינוחים האהובים, תוכלו לעשות זאת בקלות. במאמר זה נתמקד דווקא בקרם הברולה ונמליץ לכם על שדרוגים שונים שיעניקו לו טאץ' ייחודי שהוא רק שלכם.
קרם ברולה קלסי
קרם ברולה הוא אחד הקינוחים הטעימים והפופולריים ביותר שיצא תחת ידיהן המוכשרות של הצרפתים. הקרם עשוי ממרכיבים פשוטים: חלמוני ביצה, שמנת מתוקה, סוכר ומקל של וניל טבעי. לאחר הבישול של הרכיבים יש לסנן אותם ולהכניס לאפייה בטמפרטורה נמוכה. הבלילה הקטיפתית מתייצבת לאט לאט כאשר המרכז רועד קלות ואילו הקצוות אפויים היטב. לאחר האפייה יש לקרר את הקרם ברולה וכשמגישים אותו יש לבזוק מעליו סוכר חום ולקרמל אותו באמצעות ברנר. שכבת הסוכר המקורמל מעליו משלימה את טעמי הווניל הענוגים של הקרם.
קרם ברולה בטוויסט מרענן
אם חשקה נפשכם לרענן קצת את הרפרטואר הקלסי ולהכין משהו מעבר למתכון המסורתי, הקינוח של קרם הברולה משמש בסיס מצוין ליצירת גרסאות מודרניות עם טעמים מפתיעים וייחודיים. לפניכם מספר רעיונות לגרסאות חדשות:
קרם ברולה ואגוזי לוז – הגרסה הזו של קרם ברולה היא גרסה עשירה יותר, שבה מוסיפים לקרם אגוזי לוז טחונים, אשר מעשירים את טעמי המנה ומוסיפים קראנצ'יות בקרם. מעל החלק העליון תוכלו לפזר אגוזים קלויים יחד עם הסוכר לפני החריכה.
קרם ברולה תה ירוק (מאצ'ה) – בגרסה הזו מוסיפים אבקת מאצ'ה לקרם ברולה. התוצאה היא לא פחות ממדהימה, שכן הקרם הצהבהב נצבע בגוון ירוק עדין ומקבל מרירות מעודנת של תה ירוק, שמקנה לו אופי מודרני ורענן. הקינוח מתאים במיוחד לחובבי התה הירוק והטעמים היפניים.
קרם ברולה ליצ'י – אם אתם מחפשים גרסה מרעננת וייחודית, נמליץ לכם לשדרג את הקרם עם תוספת של פרי הליצ'י. תוכלו להכין מחית ליצ'י או לחתוך את הפרי לחתיכות קטנות, כך שישתלבו בקרם ויעניקו לו מרקם מיוחד בעל ניחוח פירותי ועדין.
קרם ברולה ללא לקטוז – זוהי גרסה שמתאימה לאנשים בעלי רגישות ללקטוז, בגרסה זו נחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס או חלב שקדים. כך, יתקבל מרקם של קרם קטיפתי בעל טעמים משובחים ללא שמנת.
קרם ברולה עם תחליפי סוכר – מי שאינו מעוניין לצרוך סוכר בקינוחים שלו יכול בהחלט להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר כגון סטיביה או אריתריטול. למרות השימוש בתחליפים, הקינוח יישמר עם מרקם קטיפתי, ותחליפי הסוכר יתקרמלו ממש כמו הסוכר החום בגרסה הקלסית.
קינוחים נוספים להגשה לצד קרם ברולה
קרם ברולה הוא קינוח עשיר וקטיפתי שלרוב מוגש בקערות קטנות ומתחסל במהירות רבה, לפניכם מספר הצעות לקינוחים שאפשר להגיש לצד הקרם, כך שתרגישו שהחגיגה לא הסתיימה. לפניכם מספר המלצות מצוינות:
סלט פירות קייצי – סלט פירות טרי, הוא תמיד שילוב נהדר שכיף להוסיף לכל סיום של ארוחה והוא משתלב נהדר עם קינוחים אחרים. תוכלו להגיש שילוב של פירות חמוצים ומתוקים כמו אגס, פטל, אוכמניות, תותים, מנגו, ענבים ואננס, שייצרו ניגוד רענן לקרם ברולה העשיר.
מקרונים צבעוניים – אם יש עוגייה משמחת לבבות הלוא היא המקרון. עוגיית השקדים הרכה והנימוחה מגיעה במגוון מילויים מצוינים בטעמים מגוונים כמו תות, לימון או פיסטוק. העוגייה מגיעה במגוון צבעים עזים ומציעה טעמים עשירים וויזואליות מרהיבה.
טארטלטים קטנים עם פירות – טארטלטים אישיים מבצק פריך, שמתמוססים בפה, ממולאים בקרם פטיסייר או בקרם לימון, ומעליהם עיטור עדין ויפהפה של פירות טריים, ישלימו את קינוח הקרם ברולה באופן מושלם.