כך שיחות הטלפון השגרתיות לביצוע בדיקות ממוגרפיה הצילו את חייה של ענת ממושב פדויים

כך שיחות הטלפון השגרתיות לביצוע בדיקות ממוגרפיה הצילו את חייה של ענת ממושב פדויים
קרדיט: מכבי שירותי בריאות

מאז הגיעה לגיל 50, מקבלת ענת מנצור המתגוררת במושב פדויים, שיחת תזכורת בכל שנתיים מאת מעיין עזריה, מזכירה רפואית ולוקחת דמים שאחראית על מדדי בדיקות ממוגרפיה של מכבי שירותי בריאות באופקים. מאז, מעידה ענת, היא חוגגת מועד כפול ביום ההולדת שלה: "כך אני נזכרת שאני צריכה לבצע את בדיקת הממוגרפיה לאיתור מוקדם של סרטן השד". אלא שהשנה, כשתוצאות הבדיקה של ענת הגיעו, חשכו עיניה: "הרגשתי פתאום הלם, כמו רוח חזקה לפנים. התגלה לי גוש סרטני בשלב מאוד מוקדם והופניתי לביצוע בדיקות המשך. זה מזל אמיתי שלא התעצלתי או ויתרתי והלכתי לעשות את הבדיקה. החיים שלי ניצלו".

סרטן השד נחשב למחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל, עם 12% סיכון לחלות במהלך החיים, כאשר הסטטיסטיקה מדברת על 1 מכל 8 נשים אשר תחלה בסרטן השד. כ-5,000 נשים מאובחנות מדי שנה כחולות במחלה בישראל, כאשר ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ-90%.

קרדיט: מכבי שירותי בריאות

"המטרה היא להקדים תרופה למכה", מסבירה ד"ר טלי בראון, מנהלת תחום קידום בריאות במחוז הדרום של מכבי שירותי בריאות: "בדיקות תקופתיות מצילות חיים, לכן צוות מחוזי יוזם פניה אל נשים באוכלוסיית היעד לבדיקת ממוגרפיה לאיתור מוקדם של מחלת סרטן השד. ישנה חשיבות גדולה בהסברה לציבור הנשים בגילאי 50-74 לבצע את הבדיקה באופן שגרתי".

 

לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, החליטה ענת לגשת למרכז הרפואי של מכבי באופקים על מנת להודות באופן אישי למעיין ולסייע לה לעודד נשים מקבוצת היעד, לבצע את הבדיקה: "אני קוראת לנשים בגילאי 50-74 לצאת ולעשות את בדיקת ממוגרפיה במועד הנדרש", מסכמת ענת מנצור. "החשש אינו מוביל לשום מקום, לטמון את הראש בחול לא יעזור. במקרים מן הסוג הזה, גילוי מוקדם של גוש סרטני הוכח כתרופה הטובה והיעילה ביותר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
דילוג לתוכן