כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם

כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם
צילום באדיבות: ספי שלוין

MindCET מקימה ארגוןגג בינלאומי לעידוד פיתוח טכנולוגיות מציאות מדומה בתחום החינוך 

MindCET, מרכז החדשנות של מטח ואחד ממרכזי המחקר והפיתוח הגדולים בעולם בתחום טכנולוגיות החינוך, אירח משלחת של חמישים בכירים בינלאומיים עם נציגים מכל החברות הגדולות ביותר בעולם המציאות המדומה. הבכירים, הכוללים בין השאר סמנכ"לים מפייסבוק וסמסונג, ביקרו במרכז MindCET בירוחם ונחשפו לפיתוחים החדשים ביותר בתחום החינוך והמציאות המדומה.

במסגרת הביקור, הכריזו ב-MindCET על "Beyond the Screen" – Task Force של חברות וארגונים מכל העולם שיעבדו ביחד לפיתוח הדור הבא של טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה בתחום החינוך. ה-Task Force, שיכלול בתוכו כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, יושק באופן רשמי במרץ הקרוב, במהלך כנס הטכנולוגיה SXSWedu באוסטין.

צילום:ספי שלוין

טכנולוגיות מציאות מדומה אמורות ליצור סביבת חינוך חדשה שהיא בטוחה יותר, אומרת ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר ופיתוח ב-MindCET. מציאות מדומה יכולה לסייע לתלמידים עם קשיים חברתיים לפתח קשרים חדשים, ליצור כלים המאפשרים למורים לעבוד ביחד בסביבת לימודים משותפת ולאפשר לתלמידים לקחת חלק בעיצוב סביבת העבודה המשותפת ביחד.

משלחת הבכירים, יוזמה של קרן שוטסרמן, כללה מובילי דעה, יזמים ומשקיעים, כגון קליף פלאמר, מנכ"ל פארק השעשועים הוירטואלי The Void, סאלאר שהאנה, מנכ"ל פורום המציאות המדומה העולמי World VR Forum, אג'אי ראמאצ'אנדרן, מייסד קרן ההון סיכון Happiness, לאורן בארמסטר, מנהלת השיווק ב-Oculus, חטיבת המציאות המדומה של פייסבוק, אמילי ג'נסן, ראש חטיבת הקשרים העסקיים בסמסונג אלקטרוניקס, ועוד.

הבכירים האזינו להרצאתו של ד"ר אילן בן- יעקב, המנהל הפדגוגי ב-MindCET שהרחיב עלVR  במערכת החינוך ועל טכנולוגיות VR שפותחו במסגרת תכניות היזמות של MindCET ולהרצאתה של ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר והפיתוח ב-MindCET, שהרחיבה על שיתופי הפעולה של מטח ו-MindCET עם ארגונים טכנולוגיים מסביב לעולם, וביקרו באתר הבניה של מרכז ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל לחדשנות – האגף החדש במרכז המחקר והפיתוח של MindCET בירוחם. האגף החדש בירוחם ישמש מתחם עבודה עבור עשרות חברות הייטק ומאות מהנדסים ומעצבים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
כ-200 מנשות אופקים השתתפו בבוקר נשי ומעצים במסגרת שבוע הספורט בישראל
הבוקר (רביעי), התקיים באופקים אירוע מיוחד וספורטיבי לכ-200 נשות העיר...
מחברים את הנגב למרכז: משרד התחבורה וחברת חוצה ישראל מקדמים שלב נוסף בפרויקט הלאומי "מסילת הדרום"
השרה רגב: "מסילת הדרום מחברת את הנגב למרכז ומקצרת מרחקים...
דילוג לתוכן