כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם

כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם
צילום באדיבות: ספי שלוין

MindCET מקימה ארגון–גג בינלאומי לעידוד פיתוח טכנולוגיות מציאות מדומה בתחום החינוך 

MindCET, מרכז החדשנות של מטח ואחד ממרכזי המחקר והפיתוח הגדולים בעולם בתחום טכנולוגיות החינוך, אירח משלחת של חמישים בכירים בינלאומיים עם נציגים מכל החברות הגדולות ביותר בעולם המציאות המדומה. הבכירים, הכוללים בין השאר סמנכ"לים מפייסבוק וסמסונג, ביקרו במרכז MindCET בירוחם ונחשפו לפיתוחים החדשים ביותר בתחום החינוך והמציאות המדומה.

במסגרת הביקור, הכריזו ב-MindCET על "Beyond the Screen" – Task Force של חברות וארגונים מכל העולם שיעבדו ביחד לפיתוח הדור הבא של טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה בתחום החינוך. ה-Task Force, שיכלול בתוכו כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, יושק באופן רשמי במרץ הקרוב, במהלך כנס הטכנולוגיה SXSWedu באוסטין.

צילום:ספי שלוין

טכנולוגיות מציאות מדומה אמורות ליצור סביבת חינוך חדשה שהיא בטוחה יותר, אומרת ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר ופיתוח ב-MindCET. מציאות מדומה יכולה לסייע לתלמידים עם קשיים חברתיים לפתח קשרים חדשים, ליצור כלים המאפשרים למורים לעבוד ביחד בסביבת לימודים משותפת ולאפשר לתלמידים לקחת חלק בעיצוב סביבת העבודה המשותפת ביחד.

משלחת הבכירים, יוזמה של קרן שוטסרמן, כללה מובילי דעה, יזמים ומשקיעים, כגון קליף פלאמר, מנכ"ל פארק השעשועים הוירטואלי The Void, סאלאר שהאנה, מנכ"ל פורום המציאות המדומה העולמי World VR Forum, אג'אי ראמאצ'אנדרן, מייסד קרן ההון סיכון Happiness, לאורן בארמסטר, מנהלת השיווק ב-Oculus, חטיבת המציאות המדומה של פייסבוק, אמילי ג'נסן, ראש חטיבת הקשרים העסקיים בסמסונג אלקטרוניקס, ועוד.

הבכירים האזינו להרצאתו של ד"ר אילן בן- יעקב, המנהל הפדגוגי ב-MindCET שהרחיב עלVR  במערכת החינוך ועל טכנולוגיות VR שפותחו במסגרת תכניות היזמות של MindCET ולהרצאתה של ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר והפיתוח ב-MindCET, שהרחיבה על שיתופי הפעולה של מטח ו-MindCET עם ארגונים טכנולוגיים מסביב לעולם, וביקרו באתר הבניה של מרכז ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל לחדשנות – האגף החדש במרכז המחקר והפיתוח של MindCET בירוחם. האגף החדש בירוחם ישמש מתחם עבודה עבור עשרות חברות הייטק ומאות מהנדסים ומעצבים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
דילוג לתוכן