כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם

כיתת המציאות המדומה תוקם בירוחם
צילום באדיבות: ספי שלוין

MindCET מקימה ארגון–גג בינלאומי לעידוד פיתוח טכנולוגיות מציאות מדומה בתחום החינוך 

MindCET, מרכז החדשנות של מטח ואחד ממרכזי המחקר והפיתוח הגדולים בעולם בתחום טכנולוגיות החינוך, אירח משלחת של חמישים בכירים בינלאומיים עם נציגים מכל החברות הגדולות ביותר בעולם המציאות המדומה. הבכירים, הכוללים בין השאר סמנכ"לים מפייסבוק וסמסונג, ביקרו במרכז MindCET בירוחם ונחשפו לפיתוחים החדשים ביותר בתחום החינוך והמציאות המדומה.

במסגרת הביקור, הכריזו ב-MindCET על "Beyond the Screen" – Task Force של חברות וארגונים מכל העולם שיעבדו ביחד לפיתוח הדור הבא של טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה בתחום החינוך. ה-Task Force, שיכלול בתוכו כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, יושק באופן רשמי במרץ הקרוב, במהלך כנס הטכנולוגיה SXSWedu באוסטין.

צילום:ספי שלוין

טכנולוגיות מציאות מדומה אמורות ליצור סביבת חינוך חדשה שהיא בטוחה יותר, אומרת ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר ופיתוח ב-MindCET. מציאות מדומה יכולה לסייע לתלמידים עם קשיים חברתיים לפתח קשרים חדשים, ליצור כלים המאפשרים למורים לעבוד ביחד בסביבת לימודים משותפת ולאפשר לתלמידים לקחת חלק בעיצוב סביבת העבודה המשותפת ביחד.

משלחת הבכירים, יוזמה של קרן שוטסרמן, כללה מובילי דעה, יזמים ומשקיעים, כגון קליף פלאמר, מנכ"ל פארק השעשועים הוירטואלי The Void, סאלאר שהאנה, מנכ"ל פורום המציאות המדומה העולמי World VR Forum, אג'אי ראמאצ'אנדרן, מייסד קרן ההון סיכון Happiness, לאורן בארמסטר, מנהלת השיווק ב-Oculus, חטיבת המציאות המדומה של פייסבוק, אמילי ג'נסן, ראש חטיבת הקשרים העסקיים בסמסונג אלקטרוניקס, ועוד.

הבכירים האזינו להרצאתו של ד"ר אילן בן- יעקב, המנהל הפדגוגי ב-MindCET שהרחיב עלVR  במערכת החינוך ועל טכנולוגיות VR שפותחו במסגרת תכניות היזמות של MindCET ולהרצאתה של ד"ר ססיליה וייסמן, סמנכ"לית המחקר והפיתוח ב-MindCET, שהרחיבה על שיתופי הפעולה של מטח ו-MindCET עם ארגונים טכנולוגיים מסביב לעולם, וביקרו באתר הבניה של מרכז ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל לחדשנות – האגף החדש במרכז המחקר והפיתוח של MindCET בירוחם. האגף החדש בירוחם ישמש מתחם עבודה עבור עשרות חברות הייטק ומאות מהנדסים ומעצבים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אוקטובר של חוויות: מדע, דמיון, יצירה וקולינריה – חודש של הפתעות לכל המשפחה בעופר קניותר
כל הפעילויות והאירועים פתוחים לקהל הרחב – ללא עלות עופר...
לא רק מנהל העבודה: תקנות הבטיחות החדשות משנות את חלוקת האחריות באתרי הבנייה
בפאנל שנערך בכנס השנתי של ארגון הקבלנים והבונים באר שבע...
יותר מ-1,300 דירות חדשות: פרויקט "השופטים" יוצא לדרך בכניסה לקריית גת
חברת "מידר" תרחיב את פעילותה לדרום ותקדם פרויקט פינוי-בינוי משמעותי...
לקראת סוכות, חוזרים לעין גדי: כל מסלולי הטיול צפויים להיפתח, לאחר השיטפון שפקד את השמורה
יותר משנה לאחר השיטפון החריג שפגע קשות בשמורת הטבע עין...
טבע מתפרץ בשבילים שלא היכרתם: צעדת ראשוני ים המלח 2026 יוצאת לדרך 23-24 לאוקטובר
ארץ המנזרים, בית הערבה ההיסטורי ושפך הירדן - שלושה מסלולי...
סכך כהלכתו: חקלאי הערבה התיכונה במשלוחים אחרונים של כפות תמרים לטובת סכך לסוכות
המשלוחים יצאו במשאיות עמוסות לרחבי הארץ עד לערב סוכות במטעי התמר...
מפסלים אוצרות על החוף: רשות הטבע והגנים: תחרות הפיסול בחול חוזרת לגן הלאומי חוף פלמחים בחול המועד סוכות
בחול המועד סוכות, תתקיים בגן הלאומי חוף פלמחים, זו הפעם...
במקום עוד שיעור באזרחות: נציגי שש מפלגות הגיעו לפאנל בחירות מיוחד במקיף רגר באר שבע
לקראת הבחירות לכנסת ישראל שיתקיימו בחודש הבא, תלמידי מקיף רגר...
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
דילוג לתוכן