האקתון שהתקיים במסגרת כנס AISTQ של המחלקה להנדסת תוכנה שם דגש על פתרונות טכנולוגיים אפליקטיביים המתבססים על מאגרי מידע עירוניים – לשיפור איכות החיים של תושבי העיר.
בשבוע שעבר התקיים – זו השנה השלישית – כנס AISTQ של המחלקה להנדסת תוכנה, העוסק בנושאים עכשוויים בתחום איכות התוכנה ובדיקות תוכנה. במסגרת הכנס נערך השנה האקתון לסטודנטים בסימן "מידע פתוח בעיר חכמה", בשיתוף מרכז החדשנות הדיגיטלית CDI Negev ועיריית באר־שבע. הסטודנטים התבקשו להציג פתרון הנדסי־טכנולוגי להנגשת מידע הקיים במאגרי המידע העירוניים, שישפר את איכות החיים של התושבים.
במקום הראשון ובפרס כספי של 4,000 ש"ח זכה צוות מהמחלקה להנדסת תוכנה בקמפוס אשדוד, שפיתח Open Shelter – אפליקציה העושה שימוש בנתוני מקלטים מתוך ה־Open Data של באר־שבע. בעת אזעקת אמת, האפליקציה מאתרת את המקלט הציבורי הקרוב ביותר ופותחת במכשיר המשתמש מפה המציגה מסלול ניווט רגלי. עם ההגעה למקלט, נשלחת הודעה אוטומטית לרשימת אנשים שהמשתמש בחר מראש, באמצעות חיישן ביקון השולח אותות Bluetooth, ומודיעה להם על מיקומו. האפליקציה נותנת מענה גם להיעדר מקלט ציבורי במרחק סביר, על ידי הפנייה לבניין מגורים או הצגת הנחיות התגוננות בשטח פתוח.
במקום השני ובפרס כספי של 2,000 ש"ח זכה צוות Hoodinipush מאוניברסיטת חיפה, שפיתח ממשק לקידום בעלי עסקים מקומיים. האפליקציה מבוססת על חיישני ביקון, המזהים עוברים ושבים ברדיוס של עד שבעה מטרים מבית העסק, ומשדרת מסרים למשתמשים על פי תחומי עניין ופרופיל (קופונים, מבצעים ועוד).
במקום השלישי ובפרס כספי של 1,000 ש"ח זכה צוות Baliga מהמחלקה להנדסת תוכנה בקמפוס באר־שבע, שפיתח אפליקציה המאפשרת אינטראקציה חברתית המושתתת על תשתיות ספורט עירוניות. המשתמש יכול לבחור את תחום הספורט המועדף עליו וכך לקבל הזמנות למשחקי ספורט, לחפש מגרש פנוי, לפנות לעירייה בנוגע לליקויים במגרשים ועוד.
ד"ר הדס חסידים, יוזמת ומארגנת הכנס וההאקתון: "הרעיון היה למצוא פתרונות טכנולוגיים אפלקטיביים לבעיה שהמתמודדים בוחרים – חברתית, חינוכית, בריאותית, כלכלית, סביבתית או ביטחונית". בטקס הענקת הפרסים לצוותים הזוכים ציין נשיא המכללה, פרופ' יהודה חדד: "אנחנו פועלים לחנך את הסטודנטים להיות יצירתיים ולפתח רעיונות שיש בהם תרומה לחברה". ראש העיר באר־שבע, רוביק דנילוביץ' ציין: "בזכותכם, אנחנו יכולים להיות עיר העתיד, שתבשר על העתיד בהרבה מאוד תחומים. אנחנו מעודדים אתכם – ואפילו מחייבים אתכם – לחלום ולהוביל את השינוי".
במקביל להאקתון התקיים פאנל "שולחן עגול", בהשתתפות כ־20 נציגים מהאקדמיה ומהתעשייה, בנושא "אתגרים באיכות ובדיקות תוכנה לנוכח השינויים במודלי ושיטות פיתוח התוכנה". הדיון פתח ערוץ תקשורת להעלאת רעיונות ואתגרים ולמציאת פתרונות משותפים, שיגובשו לנייר עמדה אשר יפורסם בהמשך השנה בירחון בינלאומי.