כבוד ארצי: אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע כובשים את אולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת

כבוד ארצי: אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע כובשים את אולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת
צילום: אהרן מגל

שבעה תלמידים ותלמידות מבתי החינוך של רשת אמי"ת בבאר שבע זכו באולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת בה התמודדו תלמידים מצטיינים ממגמות הפיזיקה בבתי החינוך של אמי"ת מכל רחבי הארץ.

אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע
צילום: אהרן מגל

התלמידים המצטיינים הם: דניאל קורקין, ליאון טרוסנטנצקי, ולדימיר ירמולנקו ומיכאל באלושווילי ממקיף אמי"ת (ע"ש וסרמן) בהדרכת המורה קלרה סקוליק וחן נחום, קמילה שרף ומעיין צדיק מאולפנת אמי"ת אוריה (ע"ש דייקמן) בהדרכת המורה חנה ינטוב.

תלמידות האולפנה בלטו בין משתתפי התחרות בשל גילן הצעיר – כתה ט – ובשל ההישגים המרשימים שלהן בתחרות. מצטיינת דרומית נוספת היא כליל שהם תלמידת אמי"ת קמה ירוחם, אותה הדריכה המורה נגה בן שמחון.

את התחרות, שנערכה במתחם אמי"ת גוגיה בכפר בתיה ביום שלישי שעבר,  יזמה ד"ר רחלה תורג'מן ראש תחום הפיזיקה באמי"ת, במטרה לתרגל ולקדם את תלמידי אמי"ת לאולימפיאדת הפיזיקה הארצית והבינלאומית.

מתוך כ-200 תלמידים נבחרו עשרים מצטיינים אשר זכו בניקוד הגבוה ביותר, ביניהם כאמור שבעה מצטייני אמי"ת באר שבע. המצטיינים יזכו לליווי והדרכה של מאמן הנבחרות אלכס ויינברג מקהילת הפיזיקה של אמי"ת במטרה להעפיל לאולימפיאדה הארצית והבינלאומית.

במהלך האולימפיאדה, השתתפו התלמידים בסדנאות מרתקות כגון פיזיקה בספורט, בקרקס, בתלת מימד ועוד.

מ"מ וסגנית רה"ע מחזיקת תיק החינוך בעיריית באר שבע, ד"ר חפצי זוהר: "הזכייה בתחרות זו וההישגים חסרי התקדים בהם אנו זוכים בשנים האחרונות מעידים שתחום הפיזיקה מהווה עוגן של מצוינות בעיר. נמשיך לתת בידי התלמידים באמצעות מרכזי המצוינות בכלל ובפרט מרכז המצוינות במדעים את הכלים הנדרשים להוביל חשיבה פורצת דרך. אני מברכת את הזוכים והצוות המקצועי על ההישג המרשים."

ראש אולפנת אמי"ת אוריה נעה הכהן, ברכה את התלמידות הזוכות והודתה למורה חנה ינטוב על מסירותה: "שאיפתנו היא לקדם כל תלמידה ותלמידה למיצוי יכולותיה בכל תחומי המדע והדעת. אנו בטוחים כי נכונה לתלמידותינו הצלחה בהמשך דרכן המדעית".

צוריאל רובינס מנהל מקיף אמי"ת מוסיף: "מה שמאפיין את התלמידים המצטיינים הללו היא העובדה שהם לא מצטיינים רק בפיזיקה אלא גם בעולם הערכי העשיר שלהם. התלמידים הללו הם מופת לכולנו ומלמדים אותנו על התמדה ודבקות במטרה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
אלפי רצים ישתתפו ב"מרוץ התקווה 2026" בשדות עוטף עזה וירוצו בין מיצגים אמנותיים מרגשים ובאווירה של תקווה, חוסן וחזרה לחיים
המרוץ יתקיים בחסות ראשית של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים בשיתוף...
לא משאירים את החדשנות רק במגדלי ההייטק
המהלך האסטרטגי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב להטמעת בינה מלאכותית...
מגברים לבד לקהילה תומכת: מעגל הגברים של הבית הפתוח בשדרות
החזרה הביתה אחרי תקופה ארוכה של פינוי, מילואים וחיים בצל...
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
דילוג לתוכן