כבוד ארצי: אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע כובשים את אולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת

כבוד ארצי: אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע כובשים את אולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת
צילום: אהרן מגל

שבעה תלמידים ותלמידות מבתי החינוך של רשת אמי"ת בבאר שבע זכו באולימפיאדת הפיזיקה של רשת אמי"ת בה התמודדו תלמידים מצטיינים ממגמות הפיזיקה בבתי החינוך של אמי"ת מכל רחבי הארץ.

אלופי הפיזיקה מאמי"ת בבאר שבע
צילום: אהרן מגל

התלמידים המצטיינים הם: דניאל קורקין, ליאון טרוסנטנצקי, ולדימיר ירמולנקו ומיכאל באלושווילי ממקיף אמי"ת (ע"ש וסרמן) בהדרכת המורה קלרה סקוליק וחן נחום, קמילה שרף ומעיין צדיק מאולפנת אמי"ת אוריה (ע"ש דייקמן) בהדרכת המורה חנה ינטוב.

תלמידות האולפנה בלטו בין משתתפי התחרות בשל גילן הצעיר – כתה ט – ובשל ההישגים המרשימים שלהן בתחרות. מצטיינת דרומית נוספת היא כליל שהם תלמידת אמי"ת קמה ירוחם, אותה הדריכה המורה נגה בן שמחון.

את התחרות, שנערכה במתחם אמי"ת גוגיה בכפר בתיה ביום שלישי שעבר,  יזמה ד"ר רחלה תורג'מן ראש תחום הפיזיקה באמי"ת, במטרה לתרגל ולקדם את תלמידי אמי"ת לאולימפיאדת הפיזיקה הארצית והבינלאומית.

מתוך כ-200 תלמידים נבחרו עשרים מצטיינים אשר זכו בניקוד הגבוה ביותר, ביניהם כאמור שבעה מצטייני אמי"ת באר שבע. המצטיינים יזכו לליווי והדרכה של מאמן הנבחרות אלכס ויינברג מקהילת הפיזיקה של אמי"ת במטרה להעפיל לאולימפיאדה הארצית והבינלאומית.

במהלך האולימפיאדה, השתתפו התלמידים בסדנאות מרתקות כגון פיזיקה בספורט, בקרקס, בתלת מימד ועוד.

מ"מ וסגנית רה"ע מחזיקת תיק החינוך בעיריית באר שבע, ד"ר חפצי זוהר: "הזכייה בתחרות זו וההישגים חסרי התקדים בהם אנו זוכים בשנים האחרונות מעידים שתחום הפיזיקה מהווה עוגן של מצוינות בעיר. נמשיך לתת בידי התלמידים באמצעות מרכזי המצוינות בכלל ובפרט מרכז המצוינות במדעים את הכלים הנדרשים להוביל חשיבה פורצת דרך. אני מברכת את הזוכים והצוות המקצועי על ההישג המרשים."

ראש אולפנת אמי"ת אוריה נעה הכהן, ברכה את התלמידות הזוכות והודתה למורה חנה ינטוב על מסירותה: "שאיפתנו היא לקדם כל תלמידה ותלמידה למיצוי יכולותיה בכל תחומי המדע והדעת. אנו בטוחים כי נכונה לתלמידותינו הצלחה בהמשך דרכן המדעית".

צוריאל רובינס מנהל מקיף אמי"ת מוסיף: "מה שמאפיין את התלמידים המצטיינים הללו היא העובדה שהם לא מצטיינים רק בפיזיקה אלא גם בעולם הערכי העשיר שלהם. התלמידים הללו הם מופת לכולנו ומלמדים אותנו על התמדה ודבקות במטרה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
חזקים בביטחון: עיריית אופקים זכתה לציון 96 בביקורת מערך האכיפה המקומי של המשרד לביטחון הלאומי
עיריית אופקים ממשיכה להוביל גם בתחום הביטחון והאכיפה: בביקורת השנתית...
נבחרת הנגב: חמישה קבלנים מהדרום קיבלו את תואר "יקיר ההתאחדות"
נציגות מכובדת במיוחד נרשמה לארגון הקבלנים בנגב בערב חגיגי שפתח...
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום; כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
241 פצועים הגיעו לבית החולים ברזילי ב-7 באוקטובר: 49% מכלל...
יותר משני עשורים אחרי שהמדינה הכירה בצורך, עדיין אין מדיניות להתמודדות עם ירידת מפלס ים המלח והשפעותיה
למרות החלטת הממשלה להפוך את צפון ים המלח מאזור מוכה...
בועה בלב מדבר: פסטיבל "מטאורה" חוזר לכפר הנוקדים במהדורה שישית וקסומה חוויה מוזיקלית מהפנטת בשכיבה, משקיעה ועד זריחה
מהדורה שישית: מסע לילי בן 12 שעות של חושך, שקט,...
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
היסטוריה בעיר אילת - הממשלה אישרה את יוזמת שרת התחבורה מירי רגב: תוכנית אסטרטגית לחיזוק אילת וחבל אילות
התוכנית בהיקף עשרות מיליוני שקלים כוללת פיתוח נמל התעופה רמון,...
מילים של גבורה
בתום תחרות הכתיבה הארצית היוקרתית ע"ש דן דוד, הנערכת בשיתוף...
דילוג לתוכן