"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"

"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"
קרדיט מערך הסברה קקל

נתון זה הוצג השבוע בישיבת פורום הבטיחות של קק"ל במרחב דרום. בקק"ל החליטו להילחם בתופעה באמצעות אכיפה מוגברת נגד שימוש לא תקין בשבילי היער ושמירה נגד וונדליסטים. 

 

נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט קקל
נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט מערך הסברה קקל

השבוע התקיימה ישיבה של פורום בטיחות של קק"ל במשרדי קק"ל מרחב דרום. במהלך הישיבה הציגו נציגי קק"ל נזקים שונים שנגרמו לשבילים ולמסלולי האופניים ביערות הנגב. עיקר הנזק, לפי קק"ל, נגרם לשבילי האופניים מוונדליזם מכוון או משימוש לא תקין כדוגמת נסיעה עם אופנועי שטח ורכיבה על סוסים בשבילים לא מתאימים. נתון נוסף שעלה בישיבה הוא שהפגיעה בשבילי היערות בנגב גדולה מזו בשאר היערות בישראל.

כבר היום מנסים עובדי קק"ל להילחם בתופעה באמצעות תצפיות, מחסומים בשטח ושיתופי פעולה עם גורמי החוק. למרות זאת, עדיין מצליחים רוכבים רבים להיכנס ליערות ולהשתמש במסלולים שאינם מתאימים. כך לדוגמה מסלולי אופניים רבים, סינגלים, נפגעו בגלל אופנועי השטח וכיום אף יכולים להוות סכנה לרוכבי האופניים.

"הוונדליזם שמתרחש ביערות כתוצאה מפעילות שונה כמו עבריינות, רכיבת אופנועים, רכיבת סוסים, וכמובן השלכת פסולת, מהווה פגיעה עמוקה ביער" מסר דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל. "מעבר לפגיעה האפשרית בעצים ובעלי החיים, ישנה כמובן גם פגיעה בבטיחות המבקרים ביערות. ברגע ששביל אופניים נרמס על ידי אופנוע השביל הופך לסכנה לרוכב ובורות שנוצרו או סלעים שיצאו יכולים לגרום לאסון.

"עובדי קק"ל מרחב דרום עושים כל שביכולתם במטרה לשמור על היערות אך עדיין אנו זקוקים לשיתופי פעולה עם הרשויות והגופים המנהלים שטחים פתוחים, וכמובן לאחריות אזרחית. אני מקווה שגם רשויות החוק יעלו את הנושא לסדר עדיפות גבוה ושרף הענישה של הפוגעים ישקף את חומרת הפגיעה ביערות. היערות הם שלנו ועבורנו. אנו חייבים לשמור עליהם ועל כללי הבטיחות שנקבעו כדי שנוכל כולנו להמשיך ליהנות מהיער ללא חשש".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
חוגגים עשור: פסטיבל ישראל ליוגה העשירי אירוע היוגה הגדול, המקיף והמרכזי בישראל חוגג עשור ומתקיים בפעם הרביעית ברציפות בכפר הנוקדים
מעל 60 ממורי היוגה המובילים בישראל | מעל 10 מתחמים...
מינוי חדש במאוחדת: ד"ר מרגריטה רובינשטיין מונתה לרופאה המחוזית של מאוחדת בדרום
ד"ר רובינשטיין, מומחית ברפואה פנימית וברפואה דחופה ובעלת ניסיון עשיר...
הקרון של חוות נאות פותח שולחן לחגים
גבינות שמיוצרות בחווה, יינות ובירות מהאזור, מנות עם הרבה אופי...
מדרשת "באר" חנכה שלוחה חדשה באופקים
מדרשת "באר", הפועלת בליווי רשת אמית, ממשיכה להרחיב את פריסתה...
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
תשובת הניצחון של שדרות: גידול במספר התלמידים וכנס התעוררות ענק בשלישי הקרוב לציון 30 שנה לישיבה הגדולה בישראל
בעיצומם של ימי הסליחות וכחודש לציון 3 שנים ל-7 באוקטובר,...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
דילוג לתוכן