"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"

"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"
קרדיט מערך הסברה קקל

נתון זה הוצג השבוע בישיבת פורום הבטיחות של קק"ל במרחב דרום. בקק"ל החליטו להילחם בתופעה באמצעות אכיפה מוגברת נגד שימוש לא תקין בשבילי היער ושמירה נגד וונדליסטים. 

 

נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט קקל
נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט מערך הסברה קקל

השבוע התקיימה ישיבה של פורום בטיחות של קק"ל במשרדי קק"ל מרחב דרום. במהלך הישיבה הציגו נציגי קק"ל נזקים שונים שנגרמו לשבילים ולמסלולי האופניים ביערות הנגב. עיקר הנזק, לפי קק"ל, נגרם לשבילי האופניים מוונדליזם מכוון או משימוש לא תקין כדוגמת נסיעה עם אופנועי שטח ורכיבה על סוסים בשבילים לא מתאימים. נתון נוסף שעלה בישיבה הוא שהפגיעה בשבילי היערות בנגב גדולה מזו בשאר היערות בישראל.

כבר היום מנסים עובדי קק"ל להילחם בתופעה באמצעות תצפיות, מחסומים בשטח ושיתופי פעולה עם גורמי החוק. למרות זאת, עדיין מצליחים רוכבים רבים להיכנס ליערות ולהשתמש במסלולים שאינם מתאימים. כך לדוגמה מסלולי אופניים רבים, סינגלים, נפגעו בגלל אופנועי השטח וכיום אף יכולים להוות סכנה לרוכבי האופניים.

"הוונדליזם שמתרחש ביערות כתוצאה מפעילות שונה כמו עבריינות, רכיבת אופנועים, רכיבת סוסים, וכמובן השלכת פסולת, מהווה פגיעה עמוקה ביער" מסר דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל. "מעבר לפגיעה האפשרית בעצים ובעלי החיים, ישנה כמובן גם פגיעה בבטיחות המבקרים ביערות. ברגע ששביל אופניים נרמס על ידי אופנוע השביל הופך לסכנה לרוכב ובורות שנוצרו או סלעים שיצאו יכולים לגרום לאסון.

"עובדי קק"ל מרחב דרום עושים כל שביכולתם במטרה לשמור על היערות אך עדיין אנו זקוקים לשיתופי פעולה עם הרשויות והגופים המנהלים שטחים פתוחים, וכמובן לאחריות אזרחית. אני מקווה שגם רשויות החוק יעלו את הנושא לסדר עדיפות גבוה ושרף הענישה של הפוגעים ישקף את חומרת הפגיעה ביערות. היערות הם שלנו ועבורנו. אנו חייבים לשמור עליהם ועל כללי הבטיחות שנקבעו כדי שנוכל כולנו להמשיך ליהנות מהיער ללא חשש".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מבקר המדינה: אילת נפגעה קשות במלחמת חרבות ברזל, הממשלה סיפקה מענה חלקי ומאוחר
דוח מבקר המדינה חושף: 90% מהעסקים באילת מתבססים על ענף...
המרפאה הוותיקה שנפגעה מטיל איראני בבאר שבע – נפתחת מחדש מרפאת ״גהה״ מבית מכבי שירותי בריאות בשכונת נווה זאב נפתחה מחדש לאחר שנפגעה במבצע ״עם כלביא״
בטקס מרגש שהתקיים אמש (ב') בלב שכונת נווה זאב בבאר...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
קלאסיקה אמריקאית וישראליות מרגשת: פתיחת העונה ה־53 לסינפונייטה הישראלית באר שבע
עונת ה-53 לפעילותה של תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע נפתחה...
עשור לכנס איכות דרום מאיכות מבוססת נתונים ועד מצוינות אנושית
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון אירחה והובילה בסוף...
דילוג לתוכן