"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"

"יערות הנגב נתונים לוונדליזם מוגבר לעומת שאר הארץ"
קרדיט מערך הסברה קקל

נתון זה הוצג השבוע בישיבת פורום הבטיחות של קק"ל במרחב דרום. בקק"ל החליטו להילחם בתופעה באמצעות אכיפה מוגברת נגד שימוש לא תקין בשבילי היער ושמירה נגד וונדליסטים. 

 

נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט קקל
נלחמים בתופעת הונדליזם ביערות הנגב
קרדיט מערך הסברה קקל

השבוע התקיימה ישיבה של פורום בטיחות של קק"ל במשרדי קק"ל מרחב דרום. במהלך הישיבה הציגו נציגי קק"ל נזקים שונים שנגרמו לשבילים ולמסלולי האופניים ביערות הנגב. עיקר הנזק, לפי קק"ל, נגרם לשבילי האופניים מוונדליזם מכוון או משימוש לא תקין כדוגמת נסיעה עם אופנועי שטח ורכיבה על סוסים בשבילים לא מתאימים. נתון נוסף שעלה בישיבה הוא שהפגיעה בשבילי היערות בנגב גדולה מזו בשאר היערות בישראל.

כבר היום מנסים עובדי קק"ל להילחם בתופעה באמצעות תצפיות, מחסומים בשטח ושיתופי פעולה עם גורמי החוק. למרות זאת, עדיין מצליחים רוכבים רבים להיכנס ליערות ולהשתמש במסלולים שאינם מתאימים. כך לדוגמה מסלולי אופניים רבים, סינגלים, נפגעו בגלל אופנועי השטח וכיום אף יכולים להוות סכנה לרוכבי האופניים.

"הוונדליזם שמתרחש ביערות כתוצאה מפעילות שונה כמו עבריינות, רכיבת אופנועים, רכיבת סוסים, וכמובן השלכת פסולת, מהווה פגיעה עמוקה ביער" מסר דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל. "מעבר לפגיעה האפשרית בעצים ובעלי החיים, ישנה כמובן גם פגיעה בבטיחות המבקרים ביערות. ברגע ששביל אופניים נרמס על ידי אופנוע השביל הופך לסכנה לרוכב ובורות שנוצרו או סלעים שיצאו יכולים לגרום לאסון.

"עובדי קק"ל מרחב דרום עושים כל שביכולתם במטרה לשמור על היערות אך עדיין אנו זקוקים לשיתופי פעולה עם הרשויות והגופים המנהלים שטחים פתוחים, וכמובן לאחריות אזרחית. אני מקווה שגם רשויות החוק יעלו את הנושא לסדר עדיפות גבוה ושרף הענישה של הפוגעים ישקף את חומרת הפגיעה ביערות. היערות הם שלנו ועבורנו. אנו חייבים לשמור עליהם ועל כללי הבטיחות שנקבעו כדי שנוכל כולנו להמשיך ליהנות מהיער ללא חשש".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
אופקים ממשיכה לצמוח: ארבעה בתי ספר חדשים, בית הספר הראשון לחינוך מיוחד, 17 גני ילדים ושני מעונות יום ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה באופקים
עיריית אופקים באמצעות החברה הכלכלית משלימה בימים אלה את ההיערכות...
לראשונה באופקים: מונה מנהל למינהלת ההתחדשות העירונית
עיריית אופקים ממשיכה לקדם את תחום ההתחדשות העירונית, עם מינויו...
"לגעת באדמה" – מהדורת קיץ: קיץ בחבל תקומה ובנגב המערבי מגוון פעילויות וסדנאות חקלאיות לכל המשפחה
מנהלת תקומה, באמצעות עמותת התיירות שקמה בשור, אשכול נגב מערבי...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
אחרי כ־25 שנות התנדבות ביד שרה: פרידה מרגשת מוותיקי מתנדבי סניף ערד
אירוע הוקרה מרגש נערך בסניף יד שרה בערד לכבוד שניים...
עיר שלמה הופכת לסימולטור - בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם בשדרות סימולטור חירום לאומי ראשון מסוגו, שיכשיר את כוחות ההצלה לאירוע עתידי
בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם עבור עיריית שדרות...
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
דילוג לתוכן