ילדת לאחרונה? מזל טוב! את לא לבד!

ילדת לאחרונה? מזל טוב! את לא לבד!
צילום גל איל

הושק האתר שמחבר בין אמהות

בשורה לאמהות: הושק מיזם "השדכנייה" הפועל לחיבור אמהות מאותו איזור מגורים וצמצום תחושת הבדידות. המיזם שהוהשק השבוע באירוע גדול, התקיים בשיתוף שירות "קול להורה" של ויצ"ו העולמית

הושק האתר שמחבר בין אמהות
צילום גל איל

על רקע מחאת הנשים הגדולה בישראל, הושק השבוע בבאר שבע האתר של המיזם "השדכנייה", יחד עם קול להורה מבית ויצ"ו העולמית. בהשקה החגיגית נפגשו עשרות אמהות ושמעו על כל האירועים שיש ל"השדכנייה" להציע בסביבה וכמו כן הכירו אמהות הנמצאות בדיוק באותו סטטוס, איתן יוכלו להתייעץ ולחלוק חוויות.

הושק האתר שמחבר בין אמהות
צילום גל איל

השדכנייה הוקמה ב-2017 על ידי עדי רסולי והיא משמשת כפלטפורמה אינטרנטית לחיבור בין אמהות. רסולי, אמא לשלושה ילדים ודיאטנית קלינית של תינוקות, הפוגשת מידי יום מאות אמהות, הגתה את הרעיון לשירות ההיכרות בין אמהות לאחר לידת ביתה הראשונה,  כשהרגישה בודדה וחיפשה אמהות אחרות לחלוק איתן את החוויה.

בישראל נולדים בממוצע 150,000 תינוקות בשנה. עם כל תינוק, נולדת אמא (לא תמיד בפעם הראשונה) אבל תמיד לחוויה חדשה. במחקר שנערך ב-2016, 25% מהנשאלות דיווחו על דיכאון לאחר לידה. עוד נמצא כי תמיכה קהילתית משפרת מדדים רגשיים ואת פוטנציאל הצלחת הנקת התינוק.

את מיזם "השדכנייה" הוציאה רסולי לפועל בעזרת ארגון "ארץעיר", המלווה מיזמים חברתיים. לאחר שהציגה לארץעיר את המיזם שלה, היא התקבלה לתכנית לעסקים חברתיים ואף נבחרה לעסק החברתי המבטיח לשנת 2018 של הארגון וההסתדרות הציונית העולמית.

הושק האתר שמחבר בין אמהות
צילום גל איל

היזמת עדי רסולי, מייסדת אתר "השדכנייה": האתר הוקם על-מנת לעודד יצירת קשרים מחוץ למסך. ההצגה הגאוגרפית של האמהות הרשומות לאתר נועדה בכדי ליצור קשרים ומפגשים גם מעבר למסכים. הצורך בחברה מאפיין אותנו בהמון שלבים בחיינו, אך ברגע שאישה הופכת לאמא והיא נשארת בביתה לחופשת הלידה, היא לרוב בודדה וזקוקה לחברה יותר מתמיד. היה לי חשוב שאף אחת לא תרגיש בודדה ושכולן ירגישו וידעו שהן לא לבד!"

רסולי החליטה להוציא את הרעיון לפועל באמצעות שלוש רמות: הזדמנות רגשית – העלאת תחושת הביטחון על ידי הכרת אמהות אחרות, אירועים המיועדים לאמהות והנמצאים בסביבה ומידע נגיש. הנגשה דיגיטלית – יוצרת תחושה של מאמץ מינימלי להיכרות בין האמהות או לקבלת מידע על אירוע מסוים. הזדמנות פיזית – מאפשרת להכיר פרוייקטים קהילתיים.

אילנה קוורטין, סמנכ"ל פיתוח משאבים בארץעיר: "את עדי הכרנו כשלקחה חלק במאיץ הראשון ליזמות חברתית עסקית בקרית גת. כבר שם היא בלטה בחשיבה יצירתית, מוטיבציה לסייע לאמהות להתחבר אחת לשנייה, וביכולת מעוררת השראה של יזמת סדרתית.

מאוחר יותר באותה שנה, ניצחה עדי בתחרות המיזם החברתי לשנת 2017 ומאז אנחנו מלווים אותה ואת מיזם השדכנייה מקרוב. אירוע השקה כפול זה שהתרחש בצפון ובדרום מרגש מאוד עבורינו ואנחנו שמחים לקחת חלק בשינוי שיזמים יוצרים בעיר.

כתובת אתר המיזם: www.mom2meet.com

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תקווה, חיבור וכדורגל: מעל ל-200 ילדים יהודים וערבים נפגשו למפגש ספורטיבי מרגש בירוחם
השבוע התקיים בירוחם אירוע השיא של ליגת "מגן הקהילה מחוז...
עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים
תנובה והחברה למתנ"סים חוגגות עם תושבי אופקים עשור למיזם ומעבר...
תיאטרון עלמה באופקים השיק את תערוכת "אייכה" – מסר של תקווה, אמונה וחוסן קהילתי
עיריית אופקים ממשיכה לקדם יוזמות תרבותיות מקומיות; עשרות משתתפים בערב...
מהתעשייה לקהילה: הכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות
חברת ICL גאה לקחת חלק בכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות,...
ולתפארת הגיל הרך
עדי ניר לוי מנהלת גן 'קרקל' במושב חצבה בערבה התיכונה,...
עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים: תנובה והחברה למתנ"סים חוגגות עם תושבי אופקים עשור למיזם 'בית לגדול טוב' בעיר
המיזם הוקם במטרה להשקיע בדור העתיד ולייצר הזדמנויות לילדים מהפריפריה...
מכוורת פורת עין יהב- צילום דן בלילטי
'יום הדבורה הבינלאומי' ב-20 במאי
המועצה להאבקה ודבש: ללא פעולת ההאבקה של הדבורה לא יהיה...
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן במפגש עם תושבי ניר עוז
המבקר אנגלמן לתושבי ניר עוז: "לממשלה יש מחויבות לבנות מסלול שיקום לכלל תושבי העוטף שנפגעו ב-7.10, בכל מקום בו יבחרו לגור"
מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, נפגש עם תושבי...
קרדיט צילום- תיירות הערבה התיכונה
תיירות מדברית עמדה במרכז הביתן התיירותי של מועצה אזורית הערבה התיכונה בתערוכת התיירות הבינלאומית 2025 IMTM
תחת הכותרת "תיירות מדבר", מותג ההולך ומתרחב בעולם התיירות הבינלאומי,...
באדיבות המכללה האקדמית ספיר
לראשונה: הנדסה במכללה האקדמית ספיר
המכללה האקדמית ספיר פותחת את המחלקה החדשה להנדסת תעשייה וניהול,...
דילוג לתוכן