יחדיו בקהילה: עמותת יחדיו קיימה ערב ספרותי במסגרת פעילות קתדרת יחדיו להפצת ידע מקצועי לקהילה

יחדיו בקהילה:  עמותת יחדיו קיימה ערב ספרותי במסגרת פעילות קתדרת יחדיו להפצת ידע מקצועי לקהילה
צילום עמותת יחדיו

בשבוע שעבר (ג') התקיים במתחם האירועים "ויללי" בעיר העתיקה בבאר שבע האירוע הציבורי הראשון של "קתדרת יחדיו" בסימן השקת ספר הביכורים של גיא עינת, "רק לא קו רציף" הגולל בתוכו שירים שמבוססים על תכנים מחדר הטיפולים. עינת, קרימינולוג במקצועו, עובד מזה 10 שנים במרכז "אפיק" המופעל על ידי עמותת יחדיו ומטפל, בין היתר, בילדים ובני נוער עם התנהגות מינית לא מותאמת או פוגענית.

יחדיו בקהילה
צילום עמותת יחדיו

בהפקת הספר שותפה עמותת יחדיו, במסגרת פעילות הקתדרה, שמטרתה להפיץ את הידע העצום שקיים אצל מטפלי העמותה לקהל הרחב, תוך אחריות חברתית לקהילה בה היא פועלת זה שנים. הספר, בעריכתו של רון דהאן, מבקש להציג היבטים שונים של פגיעה מינית והשירים "לוקחים את הקוראים למסע אינטגרלי מנופי החיים של מי שנפגעו", כך מתוך ההקדמה לספר שכתבה הביבליותרפיסטית, ד"ר אפרת הברון. השירים בספר נוגעים במפגש עם עולם הטראומה המינית מנקודת מבטם של המטפל והמטופל. הם מטלטלים את הקורא בין חוויות של שבר, כאב ואובדן דרך מאבק, חיפוש ותקווה.

יחדיו בקהילה
צילום עמותת יחדי

יאיר באר, מנכ"ל עמותת יחדיו ציין באירוע כי "לעמותת יחדיו יש ידע אדיר שנצבר בקרב אנשי המקצוע הפועלים בה במשך שנים. הגדולה שלנו, בפעילות הקתדרה, היא לדעת לחלוק את הידע העצום שלנו עם הקהילה. האירוע הזה מצטרף לשורה של ימי עיון, קורסים מקצועיים, כנסים ואירועים שהתקיימו בשנים האחרונות במסגרת הקתדרה ואנו מתכננים לקיים אירועים נוספים לקהל הרחב בשנה הקרובה. אני מאמין כי זו דרך נוספת שלנו להתחבר לשטח ולאנשים שאנו נוגעים בהם ובבני משפחותיהם מדי יום".

גיא עינת, קרימינולוג, עמותת יחדיו ציין "הספר הזה מבקש בראש ובראשונה להיות קול. קול עבור המטופלים שלנו – אלה שנפגעו, אלה שפגעו ואלה שגם וגם. הוא מבקש להניח את האמת כפי שהיא – כואבת, ברורה, ישירה, מבלי לטשטש ומבלי להסתיר. כתיבת הספר הייתה עבורי אקט טיפולי – אינדיבידואלי, אך לא פחות מכך אקט פוליטי שמטרתו להנכיח את התופעה במרחב הציבורי ובתרבות שלנו שגוזרת שתיקה".

את הערב ליוותה האמנית והיוצרת הבאר-שבעית קארין צרפתי בשירים שנגעו בתכנים העולים מן הספר והשתתפו בו חברי הוועד המנהל של עמותת יחדיו ובכירים מהעמותה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
01.06.2026 האלופות מהדרום! רקדניות הערבה התיכונה זכו בפרסי 'גרנד פרי' בתחרויות מחול ארציות Super Star ו-U Talent
רקדניות סטודיו ZAZA למחול בערבה התיכונה חתמו סבב תחרויות מחול...
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של...
דילוג לתוכן