יום פתוח להנדסה והשמיים הם הגבול

יום פתוח להנדסה והשמיים הם הגבול
קרדיט יובל קנר

מאיר אפרת הוא מנהל פרויקטים בחברת התעופה אל-על ובוגר הנדסת תעשייה וניהול ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון * ביום שישי הקרוב, 27.12, שנה בלבד אחרי שסיים את לימודיו, הוא ימצא עצמו שוב במכללה * אלא שהפעם הוא יעשה זאת במסגרת יום פתוח להנדסה של SCE, שם יספר למועמדים ללימודי הנדסה על מסלולי ושיטות הלימוד במכללה

יום פתוח להנדסה בבאר שבע
קרדיט יובל קנר

בשנים האחרונות הקשר בין התעשייה לאקדמיה בתחום ההנדסה התחזק. בוגרים רבים ממשיכים לשמור על קשר עם מוסד הלימודים בו למדו, במטרה לשפר שיטות עבודה ותוצאות. ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע בחרו לחזק מגמה זו. ביום שישי הקרוב, 27.12.19, ייערך במכללה יום פתוח להנדסה לתואר ראשון ולתואר שני, בנוכחות בוגרי המכללה שיספרו על התואר והחיבור לתעשייה מניסיונם האישי. במכללה מזמינים מועמדים ומועמדות להגיע לפגוש את הבוגרים והבוגרות, להתרשם ממסלולי הלימוד ולהכיר את סגל ההוראה.

אחד הבוגרים שישתתפו ביום הפתוח, הוא מאיר אפרת, שסיים את לימודי התואר בהנדסה תעשייה וניהול לפני שנה. "ללימודי ההנדסה הגעתי כי חיפשתי מקצוע ריאלי", הוא מספר. "בחרתי ללכת ללמוד הנדסה תעשייה וניהול, כי למרות הצד המתמטי והלוגי, חיפשתי גם משהו שקשור להון האנושי ולא רק מחשבים. בזמן התואר בחרתי להתמקד בתחום מערכות המידע, משום שהנושא נראה לי מעניין ומאתגר".

יום פתוח להנדסה בבאר שבע
קרדיט אלבום אישי

לאחר שסיים את לימודיו החל בחיפוש עבודה בתחום בו למד. "לאחר קבלת התואר החלטתי להתמקד בתחום מערכות המידע, נושא שאהבתי בתקופת הלימודים. כך הגעתי לתפקיד מנהל פרויקטים בתחום מערכות המידע בחברת התעופה אל-על. בנוסף, בזכות החיבור למכללה והרצון לעסוק גם בלימוד והוראה, התחלתי לתרגל שני קורסים במכללה בתחומים שאני מכיר היטב מהלימודים והעבודה – אלגברה ומערכות המידע. כך, בשנתיים האחרונות אני עוסק גם כמתרגל במכללה, ובקרוב אתחיל לימודי תואר שני באוניברסיטת תל אביב".

במסגרת עבודתו אחראי מאיר על פרויקטים שונים באל-על, כמו לדוגמה דף התשלום באתר האינטרנט של החברה. "כל עדכון, שדרוג, או שינוי בדף עובר דרכי ואני משמש בעצם כגורם המחבר בין מנהלי המוצר לבין המתכנתים, במטרה שכל השינויים והתוספות בפרויקט יתקיימו כסדרם ועל פי ההחלטות שנקבעו מראש. את הידע לביצוע התפקיד רכשתי במכללה, וכיום, כמתרגל, אני מביא לסטודנטים דוגמאות מהפרויקטים שאני מנהל באל-על. כך הם יכולים לראות את הקשר בין החומר התיאורטי לתעשייה ולחוות מעט מההחלטות והאתגרים שיעמדו בפניהם בעתיד. לכן אני שמח גם לקחת חלק ביום הפתוח ולספר למועמדים על המכללה, על המרצים וכמובן על הקורסים שהכינו אותי לעבודה שלי היום".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
"קוראים בעקבות גיבורים" - תלמידי תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' פגשו את כלת פרס ישראל מרים פרץ באירוע שיא לתוכנית חינוכית ייחודית
התוכנית המקורית ''קוראים בעקבות גיבורים'', שהתקיימה זו השנה הראשונה, בתיכון...
קרדיט צילום: דוברות ההסתדרות
כ-200 עובדות ועובדים סוציאליים ממחוז דרום התכנסו בבאר שבע לאירוע הפוגה עם זרקור מיוחד לעשייה בחברה הבדואית
בשבוע שעבר, בבאר שבע אירוע הפוגה מיוחד לעובדות ועובדים סוציאליים...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בסימן דו קיום: נטיעה משותפת ביער להב לזכר נופלי תחנת משטרת רהט
בשמורת אבו חוף ביער להב התקיים היום (שני, 09.02) אירוע...
יום עיון וסיור לזכרם של פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
11 בפברואר, מרכז ויידור, תחנת המחקר 'יאיר' - חצבה במעמד ראש...
יותר ממה שדמיינתם: להקת Twenty One Pilots משתלטת על מסך ה-IMAX בפלאנט באר שבע
מסע אינטימי מאחורי הקלעים, 65,000 מעריצים ואנרגיה מתפרצת בחוויית קולנוע...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
דילוג לתוכן