טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת

טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח

בפתיחת משחק כדורסל שהתקיים השבוע (4.3), באולם בגין באילת, במסגרת המחזור ה-18 בליגת ווינר סל, בין הפועל אילת ומכבי תל אביב- התקיים טקס לזכרו של סמ"ר רואי אליאס (21) מצופר שבערבה התיכונה, לוחם בגדוד ההנדסה 603 שנפל ב-23 בדצמבר, בקרב קשה, בדרום רצועת עזה.

אליאס ז"ל היה ספורטאי וכדורסלן מצטיין, שחלם לחזור לעסוק בספורט בתום השירות הצבאי המשמעותי. שיחק במחלקת הנוער של קבוצת אליצור יבנה, במשך שלוש עונות, ולמד באקדמיית הכדורסל בכפר הנוער עיינות. בשנת 2019, אף זכה בטורניר "הקלע של המדינה", מטעם מנהלת הליגה שהתקיים באילת, במהלך משחק של הקבוצה המקומית מול הפועל ירושלים.

בטקס שהתקיים ביזמת מנהלת ליגת העל בכדורסל ובשיתוף הפועל אילת, נשאה דברים לזכרו אחותו הקטנה של רואי ז"ל, הדר אליאס, בין השאר אמרה: "מוזר לי להיות כאן בלעדיך במשחק של מכבי תל אביב, הקבוצה שאתה כה אוהב, כשהצעיף שלך עליי. אני זוכרת שבשבילך כל משחק שלהם היה חשוב, ולא משנה כמה היה קשה להשיג כרטיס, היית הופך את העולם ומצליח בסוף. היית שחקן ששאף להגיע הכי רחוק, התרגשת מכל אימון כמו בפעם הראשונה בה החזקת כדור. החלום שלך היה להמשיך לשחק לאחר השחרור מצה"ל, ואפילו התקשרת מעזה כדי לוודא שהצלחתי להשיג מינויים לעונה. אני מבטיחה שאמשיך להגיע למשחקים למענך ואנציח אותך בכל דרך אפשרית".

בהמשך הטקס הוענק לבני משפחת אליאס, על ידי ראש העיר אילת אלי לנקרי וראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור – קולאז' זיכרון עם צילומים של רואי ז"ל שצולמו במשחקי הכדורסל בהם השתתף, בצירוף המשפט המזוהה עימו: "כשהדרך קשה וכולם מאטים אני דוהר", כאות הוקרה בשם הליגה. בסיום הושר ההמנון.

בין המשתתפים הרבים בטקס המרגש- נציגי מנהלת ליגת ווינר סל, טל פנחס יו"ר הפועל אילת, יוסי לין-מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, ושחקני הפועל ערבה חבריו של אליאס ז"ל.

יהי זכרו ברוך.

קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לקראת יום העצמאות תשפ"ו משרד העלייה והקליטה מפרסם: מעל 2,000 עולים חדשים הגיעו לאזור הדרום מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "אלפי העולים שבחרו להגיע למדינת...
רשות הטבע והגנים: הבז שברח מהבזיארים - והקים משפחה במדבר יהודה
במהלך סקר דורסים במדבר יהודה אותר בז מדברי נדיר, שעל...
מעומק השבי למאהל הגבורה: איתן מור ומשפחת זמורה במפגשים פתוחים לקהל הרחב
ימים ספורים לאחר יום השואה, כשהלב הישראלי עובר מזיכרון העבר...
להקת המחול קמע יוצאת לגרמניה עם "כרמינה בורנה 2.0" מאת תמיר גינץ ותציג השבוע את Gray בבאר שבע
להקת המחול קמע תצא בשבוע הבא לסיור הופעות בגרמניה, במסגרתו...
בין אזעקות לעשייה: קהילת תיכון רגר בבאר שבע התגייסה למען החיילים
עם פרוץ המלחמה והשבתת מערכת החינוך, הפך תיכון רגר בבאר...
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
דילוג לתוכן