טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת

טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח

בפתיחת משחק כדורסל שהתקיים השבוע (4.3), באולם בגין באילת, במסגרת המחזור ה-18 בליגת ווינר סל, בין הפועל אילת ומכבי תל אביב- התקיים טקס לזכרו של סמ"ר רואי אליאס (21) מצופר שבערבה התיכונה, לוחם בגדוד ההנדסה 603 שנפל ב-23 בדצמבר, בקרב קשה, בדרום רצועת עזה.

אליאס ז"ל היה ספורטאי וכדורסלן מצטיין, שחלם לחזור לעסוק בספורט בתום השירות הצבאי המשמעותי. שיחק במחלקת הנוער של קבוצת אליצור יבנה, במשך שלוש עונות, ולמד באקדמיית הכדורסל בכפר הנוער עיינות. בשנת 2019, אף זכה בטורניר "הקלע של המדינה", מטעם מנהלת הליגה שהתקיים באילת, במהלך משחק של הקבוצה המקומית מול הפועל ירושלים.

בטקס שהתקיים ביזמת מנהלת ליגת העל בכדורסל ובשיתוף הפועל אילת, נשאה דברים לזכרו אחותו הקטנה של רואי ז"ל, הדר אליאס, בין השאר אמרה: "מוזר לי להיות כאן בלעדיך במשחק של מכבי תל אביב, הקבוצה שאתה כה אוהב, כשהצעיף שלך עליי. אני זוכרת שבשבילך כל משחק שלהם היה חשוב, ולא משנה כמה היה קשה להשיג כרטיס, היית הופך את העולם ומצליח בסוף. היית שחקן ששאף להגיע הכי רחוק, התרגשת מכל אימון כמו בפעם הראשונה בה החזקת כדור. החלום שלך היה להמשיך לשחק לאחר השחרור מצה"ל, ואפילו התקשרת מעזה כדי לוודא שהצלחתי להשיג מינויים לעונה. אני מבטיחה שאמשיך להגיע למשחקים למענך ואנציח אותך בכל דרך אפשרית".

בהמשך הטקס הוענק לבני משפחת אליאס, על ידי ראש העיר אילת אלי לנקרי וראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור – קולאז' זיכרון עם צילומים של רואי ז"ל שצולמו במשחקי הכדורסל בהם השתתף, בצירוף המשפט המזוהה עימו: "כשהדרך קשה וכולם מאטים אני דוהר", כאות הוקרה בשם הליגה. בסיום הושר ההמנון.

בין המשתתפים הרבים בטקס המרגש- נציגי מנהלת ליגת ווינר סל, טל פנחס יו"ר הפועל אילת, יוסי לין-מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, ושחקני הפועל ערבה חבריו של אליאס ז"ל.

יהי זכרו ברוך.

קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
תוכנית ענק להתחדשות עירונית במכרז נתיבות המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל והעירייה - אושרה להפקדה בותמ"ל
התוכנית 'התחדשות מרכז העיר נתיבות (העיר הותיקה כניסה מזרחית)' כוללת...
דילוג לתוכן