טליתות מסין פוגעות בתעשיית טליתות הצמר הכשרות

טליתות מסין פוגעות בתעשיית טליתות הצמר הכשרות
משכן התכלת עבודה ידנית צילום: עידן אסלן

ראשי ועד הפיקוח של בד"צ העדה החרדית מזהירים:

טליתות מסין – ברכה לבטלה

בדרכם לכבוש עוד ועוד נתחים מהכלכלה הישראלית (רכישת "תנובה", רכישת "אדמה מכתשים" ועוד), הסינים מסתבר לא מהססים לנסות ולנגוס גם במעוז הטקסטיל האחרון של מדינת ישראל : תעשיית טליתות הצמר הכשרות.

 בעוד שבמפעל "משכן התכלת", בבאר-שבע, האמון על הכנת טליתות מצמר רחלים טהור משקיעים מאמץ רב להבטיח את שיא ההידור, האיכות והיופי – הרי שתעשיית החיקויים הסינית מזרימה לישראל כמויות גדולות של טליתות שמיוצרות מפוליאסטר מלא או טליתות שמיעוטן כותנה ורובן פוליאסטר. טליתות אלו כידוע פטורות מציצית ולכן המברך עליהן מברך ברכה לבטלה. מובן ששומרי אמונה וחרדים לדבר השם לא יתפתו לרכוש טלית פסולה בגלל הוזלה של 15 או 20 אחוזים ממחירה של טלית כשרה ומהודרת.

אולם ראשי ועד הפיקוח מודאגים מגודל ההטעיה העלולה להפיל בפח שומרי מסורת או אנשי הציבור החופשי שאין ביכולתם לברור את המוץ מן התבן ולהבדיל בין טלית כשרה למהדרין לבין יריעות בד פוליאסטר שנראות וצבועות בפסים כמו טליתות כשרות.

אלפי טליתות- צילום: עידן אסלן

רבי משה פיינשטיין זצ"ל קבע כבר לפני שנים כי: "בד העשוי מפוליאסטר אינו חייב בציצית. אולם לדאבון כל לב, השוק מופץ בטליתות העשויות מבדים כאלה ורוכשיהם נכשלים, שלא בידיעתם, מידי יום בברכה לבטלה".

הרב אריה לוין, רב מחלקת תשמישי קדושה בתל אביב, הוציא אזהרה חמורה בנוגע לטליתות המיובאות: "על הטליתות המיובאות מסין אין כל הכשרה או הכשר. הטליתות הסיניות נמכרות עם תווית הנושאת את השם – טלית מלכות. ברצוננו להזהיר את הציבור מפני שימוש בטלית זו". הרב לוין מצטרף לשורה ארוכה של רבנים כמו הרב עמאר, הרב יצחק יוסף ועוד שהודיעו רשמית כי הטליתות מסין אינן עומדות בחוקי ההלכה והמברך עליהן, מברך ברכה לבטלה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בשורה לנוסעים לאיילת ובערבה: קבוצת BBB פותחת סניף חדש של BBB BY THE WAY בעין חצבה. הסניף החדש נפתח בפורמט האקספרס במתחם פז סנטר
קבוצת BBB ממשיכה להתרחב גם אל הדרום הרחוק, ופותחת בדרך...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
ילדי העוטף מציירים תקווה לשנה החדשה על אריזות הדבש של יד מרדכי לקראת ראש השנה, ילדי יישובי העוטף, שחלקם פונו מבתיהם, הפכו את אריזות דבש יד מרדכי למרחב של תקווה וציירו עליהן את החלומות לשנה החדשה
"כשחזרתי הביתה אחרי שהיינו מפונים הרגשתי כמו בציור שלי -...
סדנת טראצו מיוחדת במרכז ׳משמרות׳ שדות נגב
במרכז היום ׳משמרות׳ שדות נגב התקיימה היום סדנת טראצו מיוחדת,...
בתים במושבים למכירה
רוצים להתעורר לשקט? הבית שלכם במושב כבר מחכה
יתרונות המגורים במושב אנשים רבים מחפשים בתים במושבים למכירה בשל היתרונות...
גמלאי ירוחם
לא מחכים למלחמה הבאה, גמלאי ירוחם מתכוננים כבר מעכשיו
במרכז היום ׳משמרות בירוחם׳ של חברת ׳משמרות-שירותי סיעוד ורווחה׳ התקיימה השבוע...
דילוג לתוכן