חצי שנה לטרור העפיפונים וכמחצית משטחי יערות בארי וכיסופים – נשרפו

חצי שנה לטרור העפיפונים וכמחצית משטחי יערות בארי וכיסופים – נשרפו
קרדיט יהודה פרץ מערך הסברה קקל

השבוע מציינים חצי שנה מאז החל טרור העפיפונים והנתונים שהגיעו מקרן קימת לישראל בנוגע לשריפות היער בלתי נתפסים. מעל למחצית משטחי יערות מערב הנגב נשרפו במהלך החצי השנה האחרונה. למרות זאת – בקק"ל לא מראים פחד וכבר החלו בפעולות שיקום היערות.

 

חצי שנה לטרור העפיפונים
קרדיט יהודה פרץ ומערך ההסברה קקל
חצי שנה לטרור העפיפונים
קרדיט יהודה פרץ מערך הסברה קקל

לאחר שישה חודשים של טרור העפיפונים בהם שולחים תושבי רצועת עזה עפיפוני תבערה במטרה להצית יערות ושטחים חקלאיים בעוטף, הכינו קק"ל דו"ח מסכם לתקופה. לפי קק"ל מאז החל טרור העפיפונים, ב-10 בחודש אפריל, לפני חצי שנה בדיוק, נגרמו יותר מ-1,100 שריפות ביערות קק"ל שכילו כ-12,000 דונמים של חורש טבעי ויער נטוע אדם. לשם ההשוואה – שטח יערות קק"ל בעוטף עזה הוא 21,000 דונם. כלומר יותר ממחצית משטחי היערות נשרפו בחצי השנה האחרונה.

דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל, סיפר: "השבוע אנו מציינים חצי שנה בדיוק של תופעת טרור העפיפונים שגרמה ליותר מאלף שריפות שכילו שנים-עשר אלף דונם מיערות הנגב המערבי. למרות שגל השריפות ממשיך גם היום, בזכות עבודה משותפת עם כיבוי והצלה, רשות הטבע והגנים, אנשי הישובים, מתנדבים, וצה"ל, אנו מצליחים להשתלט על הדליקות במהירות. בחצי השנה האחרונה כל הגופים באזור התאחדו ויחד בנינו מודל עבודה כדי לתפוס את השריפות כשהן עדיין קטנות".

רבים מן העצים שנשרפו באלפי השריפות השונות ניטעו על ידי אנשי קק"ל במהלך השנים. חלקם אף ניטעו על ידי העובדים הנוכחיים שנלחמים נגד השריפות: "אין תחושה איומה יותר מלראות את מה שבראת ויצרת עולה באש" ציין גיגי בנושא. "הנזק הוא כמובן ישיר לצמחים, לבעלי החיים, וכמובן לתושבי האזור הסובלים מזיהום אוויר, הרס של מקומות תיירות ופנאי ואף סכנה לחיים. למרות זאת, אנו יחד עם תושבי המקום לא מרימים ידיים, פועלים נגד השריפות ולמען נטיעות חדשות נוספות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים השיקה את "הצליל השמיני" התערוכה השנתית במערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין
רשות הטבע והגנים השיקה אמש (א') את "הצליל השמיני", תערוכת...
כבוד לאולפנת אמית אוריה: סלמלק מקונן נבחרה למצטיינת הנשיא
סלמלק מקונן, בוגרת אולפנת אמית באר שבע נבחרה למצטיינת השירות...
שבירת שגרה מרעננת: מבקרי מרכז היום לקשיש של "משמרות" ירוחם נהנו מיום כיף בים המלח
מבקרי מרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" ירוחם יצאו השבוע...
שנתיים וחצי אחרי שאיבד את הוריו בנובה: אליאב עבדוש עלה היום לתורה
אליאב עבדוש, בנם הבכור של גל ונאג'י עבדוש ז"ל, שנרצחו...
ממשיכים להילחם למען הקבלנים הרשומים: בעקבות תפיסת השב"חים באתרי הבנייה בבאר שבע - מנכ"ל ארגון הקבלנים בנגב דורש בכנסת פתרון מיידי למשבר כוח האדם בענף
בדיון דחוף שהתקיים בוועדה לעובדים זרים בכנסת, בעקבות מבצע האכיפה...
דור האנרגיה הבא: תוכנית "סוויץ'" של משרד האנרגיה והתשתיות באופקים יוצאת לדרך
התוכנית, שתפעל בשנת הלימודים הקרובה, תכשיר את בני ובנות הנוער...
חברת החשמל החלה בהטמנת רשת החשמל ברחובות מישור הגפן והטייסים באופקים
חברת החשמל ועיריית אופקים החלו בימים אלו בביצוע מהלך נרחב...
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז באשקלון עדיין לא ערוכות לשיטפונות. כמו כן: ליקויים בחלוקת התמיכות לתנועות הנוער בדימונה
בדצמבר 2025 פקדו את אזור אשקלון הצפות שחייבו הפעלת כוחות...
יזמות צעירה בערבה התיכונה
במסגרת התוכנית (Start Up Now) SUN של עמותת יוניסטרים, השלימו השבוע 15 תלמידות ותלמידים משכבה...
מסע משמעותי ומגבש לתלמידי אמית טכנולוגי אשקלון בקיבוץ ניר עוז
מסע המכינה השנתי של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון אמנם...
דילוג לתוכן