חניכי המכינות הקדם צבאיות עוטפים את העוטף

חניכי המכינות הקדם צבאיות  עוטפים את העוטף
קרדיט קקל

לכבוד ט"ו בשבט החליטו במכינות הקד"צ בישראל ובקק"ל על שיתוף פעולה למען היערות ותושבי עוטף עזה. ביום חמישי האחרון הגיעו לעוטף עזה מעל ל-700 חניכי מכינות קדם-צבאיות מכל הארץ לפעילות שמירה על היערות ולאחר מכן להפנינג עם משפחות מהאזור.

 

מכינות הקד"צ בישראל ובקק"ל מכריזות על שיתוף פעולה למען היערות ותושבי עוטף עזה
קרדיט קקל

בשבוע שעבר קיימו מעל ל-700 חניכי מכינות קד"צ מכל הארץ יום פעילות למען תושבי עוטף עזה. יחד עם קרן קימת לישראל, יצאו החניכים ליערות בארי ושוקדה וביצעו עבודות תחזוקת יער – הוצאת גזם העלול לגרום לשריפות, ניקוי חניונים ואתרי תיירות, פינוי עצים שרופים וכדומה. לאחר מכן המשיכו החניכים אל היכל התרבות במועצת אשכול  שם קיימו הפנינג עם משפחות מהאזור  ששיאו היה בהופעה של נצ'י נצ' ואומנים מקומיים נוספים, שאותה ארגנו חניכי המכינות. לצד ההופעה פעלו דוכנים של עסקים מקומיים במטרה לקדם את עסקי הדרום.

קרדיט קקל

הרעיון נולד כאשר חניכי מכינת פארן שבערבה החליטו לכבוד חג ט"ו בשבט לעשות פעילות למען עוטף עזה והיערות שנפגעו במהלך טרור העפיפונים בשנה האחרונה. החניכים פנו לקרן קימת לישראל, שהצטרפת ליוזמה כחלק ממחויבותה לסיוע לאזור עוטף עזה. כיוון שלפי תורת היער, לא נוטעים עצים בשטח שרוף, אלה מאפשרים תחילה ליער ולעצים שיקום עצמי והתחדשות טבעי, החליטו להפוך את היוזמה ליום פעילות למען יערות העוטף.

המכינות המשתתפות הגיעו מכל הארץ: פארן, חצבה, צהלי, מעגן מיכאל, יונתן, מגדלור, תבור מורן, תבור הר ציון, העמק, אדרת, סופה, הירושלמית, גל עכו, חולית, דרך ארץ כמהין. את היום ליוו אנשי קק"ל מהמרחב וממחלקת החינוך של קק"ל שריכזו את הפעילות בשטח.

דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל ציין: "שמחנו לשמוע על יוזמת חניכי המכינות שהגיעו ועבדו ביער. בט"ו בשבט אנשים מחפשים איפה אפשר לטעת עצים חדשים אבל הפעילות של המכינות מראה שגם לשמור על הקיים חשוב לא פחות. בפעילות שלהם הם הוציאו עצים המסכנים את היער ועל ידי כך הורידו משמעותית את הסיכוי לשריפות עתידיות. אני מודה לחגית אוחנה, מנהלת מחלקת החינוך ולגלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער נגב מערבי, על שיתוף הפעולה ועל האירוע המשמעותי הזה".

גלי שריג, חניכה ממכינת ערבה-פארן שיזמה את האירוע סיפרה: "החלטנו לקיים את האירוע לכבוד עוטף עזה בגלל החודשים הקשים שעברו על העוטף והיערות. לאחר גל טרור העפיפונים ובלוני התבערה היה לנו חשוב לעשות משהו ובמכינה מעודדים אותנו לעשייה. הפריע לנו שישנם תושבים שחוו תקופה לא נעימה יום-יום וחשבנו שצריך לעשות משהו עבורם. בנוסף, זו התקופה היפה ביותר בשנה באזור והמטרה שלנו היא לעזור לשמר את המקום ובתקווה למנוע שריפות עתידיות. לאחר העבודות ביער המשכנו לקיים גם אירועים למען התושבים עצמם. היה כיף, מעצים ואני מאמינה שכל חניכי המכינות מכל הארץ יצאו מאוד נרגשים מהעבודה למען העוטף".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יו"ר ארגון הקבלנים בנגב, אלי אביסרור, בקריאה לממשלה: "התחדשות עירונית אינה רק פתרון למצוקת הדיור – היא משנה ומצילה חיים!"
בעקבות המלחמה מול איראן שהחלה במפתיע וללא כל התראה והטרגדיות...
לקראת אי סדר עולמי חדש
המכללה האקדמית אשקלון אירחה את הכנס ה-18 של העמותה הישראלית...
מתגייסים למען העורף: מרחב נגב בהסתדרות הקים חמ"ל לסיוע ותמיכה בעובדי כוחות הביטחון וההצלה
מיד עם פרוץ המבצע "עם כלביא", הנחה יו"ר ההסתדרות, ארנון...
הרמוניה דרומית: מקהלות תלמידים מכל הנגב הופיעו עם הסינפונייטה הישראלית באר שבע
ביום חמישי האחרון התמלא המשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע בקולות...
פתיחת התערוכה השלישית בסדרת תערוכות היחיד "דרום מערב" לאמני.ות הנגב המערבי: מור פלד, "חדר במלון קיסר"
פתיחת תערוכת היחיד של מור פלד "חדר במלון קיסר", ביום שלישי...
אופקים חוגגת פתיחה חגיגית למתחם GT CENTER החדש: עוד צעד משמעותי בצמיחתה של העיר
אתמול (שלישי), נחנך באירוע חגיגי מתחם GT CENTER החדש באופקים...
ילנה טרופנוב: "יש בעם הזה הרבה חוסן להמשיך קדימה ולא לאבד תקווה"
יותר מ-2,000 איש השתתפו בטקס חלוקת תארים של המכללה האקדמית...
קרדיט צילום: ICNL Israel
מה קורה כשקו הייצור מותקף? תעשיינים וסייבר
המועדון העסקי של התאחדות התעשיינים מרחב דרום, בשיתוף עם מערך...
פונו מהבית – ונאלצו להתמודד עם קשיים בירוקרטים
שיעור השיבה בקרב מפונים מאזור הדרום חצה את רף ה–90%...
בשורה לעיר ולתושביה: הסתיימו עבודות הרחבת הפיתוח הסביבתי סביב מתחם אסותא באר שבע
עיריית באר שבע, באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח באר שבע ובשיתוף...
דילוג לתוכן